Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az értelme az egésznek?

Mi az értelme az egésznek?

Figyelt kérdés
Mi értelme van az életnek,létezésnek,a lélek fejlüdésénekm és úgy egyáltalán bárminek?...
2011. jan. 12. 16:17
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Egy vallomással tartozom azért.

A kérdés a következőképpen fogalmazódott meg bennem:

Van egy férfi ismerősöm,aki most 41 éves.Volt neki felesége és 2 gyermeke.Jó állása neki és a feleségének is.Évente mentek nyaralni külföldre.aztán néhány évvel ezelőtt elvált és a munkahelyén is felmondott.Eladták a házat és megfelezték az összeget a feleségével.

Egyszer megkérdeztem,hogy miért tette.

erre ő azt válaszolta,hogy mi értelme küszködni,gyüjtögetni és ugy élni,mint a társadalom "robotja".Mindene megvolt,mégis ráunt.Semmi értelmét nem látja annak ,hoyg dolgozzon,családját eltarja.

Elöször hülyének tartottam,de ahogy mult az idö kezdtem rájönni,hogy talán neki van igaza.Ezért tettem fel ezt a kérdést.

2011. jan. 13. 02:24
 22/36 Bretso ***** válasza:
70%
Rám szokták mondani, hogy nincs lelkivilágom. De igen "szegény" ember lehetsz Te is és az ismerősöd is, ha így gondolkoztok. Ha van egy gyereked és nem látod az élet értelmét, akkor nagyon sajnálom őt.
2011. jan. 13. 13:54
 23/36 A kérdező kommentje:

Könnyő akkor látni az élet "értelmét",ha van családod és mindened.

De épp ekkor lásd meg annak értelmetlenségét.

2011. jan. 13. 14:04
 24/36 anonim válasza:
hogy itt mekkora nyomorult szemét válaszadók vannak O.o
2011. jan. 14. 14:24
 25/36 anonim ***** válasza:
Hát hogy keressünk pénzt a kizsákmányoló parazitáknak,és még többet,még többet.
2011. jan. 14. 16:53
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

A társadalom szerkezetéből adódóan vannak sajnos különbségek, mert van aki úgy érzi robotol egész életében, és nincs értelme. Azaz azért él hogy dolgozzon, és azért dolgozik hogy éljen. Azt hiszem ilyen szemszögből az érzi magát jól akinek a szenvedélye a munkája, és azt csinálja amit szeret, nem érzi tehernek. Én pl nagyon sokáig dolgoztam bármixerként, és nagyon élveztem, amellett hogy persze munka is volt.

De a létezés kérdése szerintem nem függ össze a társadalom szerkezetéből adódó életmódunkkal. A mai technológiánkkal a mai fogyasztó társadalmi modell már évtizedek óta elavult, és rég nem kéne a nap nagy részét munkával töltenünk,(Pl: Venus Projekt) és fosszilis anyagokat égetve jutni energiához.

A létezésünk értelme szerintem saját fejlődésünkön túl mások (pl gyerekeink) tanítása, és ha a reinkarnáció felöl közelítünk, akkor a karma kötelékéből (születés-halál körforgása) való kilépés.

2011. jan. 14. 17:15
 27/36 A kérdező kommentje:
Értem én ezt 17:15-ös,de mi az értelme a reinkarnációnak is és a fejlödésnek is?
2011. jan. 14. 17:53
 28/36 anonim ***** válasza:

uuuuristen lepontozott titeket a csuuuunya gonosz baaaacsi, es meg vissza sem tudtok pontozni. jaj de szar. Az elet mocsok.

EMberek. a fenti kerdes melle, meg be lehetne epiteni, a mi ertelme van a pontozasnak? mivan akkor ha 70% on allsz es mi van akkor ha 11% nem teljesen kv@ mindegy? vagy te ugy olvasol h elsonek megnezed a pontjait, majd h mit irt???

idiotizmus a kobon.

a kerdezonek:

nezd ezen en is gondolkodtam. igazabol azt hiszem per pill agyammal( 3 gyermek apja vagyok, juuuuheeeeej) szoval az elet ertelme szerintem az, hogy jol erezd magad. az elet nem tobb annal, mint egy kis ido amit megosztunk masokkal. nincs pokol nincs heaven, nincs reinkarnacio. ezt mi csak kitalaltuk. A keresztenyek azt hiszik a muzulmanokkal 1utt h az itt eltoltott ido az csak a felszop@s, ezutan jon az igazi valami. Sajnalom oket mert pont az igazi valamit elik vegig ugy, hogy minden jotol megfosztjak magukat, egy remenybeli mesebeli helyert, ahol mindig sut a nap...

lokukit. AZ elet ertelme az, hogy jol erezd magad. ha a csaladoddal erzed jol magad, akkor az, ha attol erzed jol magad h egy hajon vagy 9 ukran kurv@val akkor az. Ha az tesz boldogga, hogy mosolyt csalsz masok arcara, akkor az.

Tulspilazni, hogy jaaaaaaj mit szol ehhez a teremto, hogy jaaaaj patkanykent fogok ujraszuletni, meg jaaaaj, a paradicsom kapuja zarvamarad, az mind egy szellemi manko hasznalata, mely nagymertekben eltakarja es elronthatna azt az idot, amit eppen az en esetemben a szeretteimmel toltok. ( az en eletem ertelme ugyanis az, hogy latom felnoni a sracokat) na meg persze, hogy szenne utazzuk magunkat a csaladdal. Ha eljon az idom, boldogan halok meg ez tuti. Es nem erdekelnek az ostoba koritesek. A lanyomnak is mondtam amit a hittanon tanul, olvas, az nem tobb mint mese. talalja meg a sajat boldogsagat(ami = elet ertelme) es tegyen meg mindent, hogy minden percet kihasznalja.

ennel tobb ertelmet ne keress. elmulunk mint egy birka, egy kutya, egy kecske, minden komolyabb kuldetes nelkul. amig ez bekovetkezik, tolts ki az idot ugy, hogy jol erezd magad a borodben.

a fentieknek a pontozos nyafogassal egyutt uzenem:

igy jartatok.

2011. jan. 14. 18:42
 29/36 A kérdező kommentje:

18:42-nek

Értem án amit mondasz,de ha ez az élet után nincs semmi,akkor mi értelme itt jól érezni magad,hisz ugysem fogsz rá emlékezni.Akkor minek a tudat,hogy vagyunk?

2011. jan. 14. 19:08
 30/36 A kérdező kommentje:
Amugy amit a lányodnak mondtál azzal egyetértek....
2011. jan. 14. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!