Volt-e Holdra szállás? Miszerint Stanley Kubrick maga nyilatkozta hogy a Holdra szállást ő maga rendezte meg egy stúdióban ezt soha nem vonta vissza? Alapja állításomnak.
Newton gravitációs elmélete, miszerint soha nem bizonyították hogy a kozmosz minden szegletében ugyan azok a szabályok vannak mint a Földön ugyebár mágnesestér ferro mágnesekhez kapcsolódik a Földön és a kozmoszban?
Híradásokat figyelve egy szondát nem tudnak a Holdra irányítani rendesen?!
Ostobaság arra hivatkozni, hogy azóta nem mentünk a Holdra.
Egyszerűen nem volt már érdekes annyira, gazdasági vagy bármilyen hasznot sem látott benne senki.
Megtérülő nyersanyagbányászat például.
A rendelkezésre álló pénzeket pedig sok hasznosabb dologra el tudták költeni, mint például a Nemzetközi Űrállomás (ami mellesleg néha szabad szemmel is látható a Földről), Hubble, Markutatás, meg az annál távolabb is hatoló adatgyűjtő eszközök, lehetne sorolni a baromi költséges, ugyanakkor tudományos szempontból sokkal hasznosabb dolgokat, aminek legalább lett is haszna évek során, az emberiség tudása bővítése szempontjából.
Ezt olyan behatárolt "gondolkodású" paranoid konteósok nyilván fel nem foghatják, aki nem birkózik meg ilyen egyszerű feladványokkal:
3cm-ert
3 centiméter-ert
3 centimétert
3 centiméter-t
Tehát helyesen:
3 cm-t
Aki ennyit nem ért... szánalom.
93 Figyelj, látom hiába írtam le hogy engem nem érdekelnek az összeesküvés elméletek a holdra szállásról. Ezzel a kommenteddel is csak azt erősítetted meg amit fentebb már leírtam: "aki nem hiszi el hogy holdra szálltak az = összeesküvés hívő" -hozzá tenném hogy gondolják ezt a holdraszállás HÍVŐK, mert holdon NEM voltál, a te kis űrkutatási tudományod egyenlő azzal amit az internetről ELHITTÉL, vagy amit Níl Amstrongtól ELHITTÉL, vagy amit a STARWARSBAN láttál.
De biztos igazad lehet, megfejelve azzal a megdönthetetlen és súlyos érvel, hogy 1 szót esetleg nyelvtanilag helytelenül írnak.
Na látod ilyesmi alapokon nyugszik az egész holdraszálltal vallásod is, ilyen lényegtelen, semmit mondó, irreleváns, terelő dumákon és kikerülő alaptalan bizonygatásokon.
Majd ha ráérsz nézd már át, hogy mindent jól írtam e. Köszi.
Tessék, itt van Payel videójának egy részletének leirata arról, mi győzte meg, milyen volt a fedélzeti számítógép, hogyan jutottak el a holdraszállásig, mit hozhat a jövő:
"viszont amikor megértettem, hogy ezeket a számítógépeket pont úgy tervezték, hogy a lehető legegyszerűbb legyen, egyszerű legyen és hibabiztos. Ez azt jelenti, hogy sugárzástűrőre tervezték, és pont úgy tervezték, hogyha bármiféle hiba történik, akkor a rendszer azonnal újraindítsa magát, és ne legyen vele probléma, valamint volt egy afféle fontossági sorrend is a számítógépben, hogy mindig csak azt az adatot dolgozza fel, ami épp akkor a legfontosabb. És igen, ezek a számítógépek valóban milliószor gyengébbek voltak, mint a mai okostelefonok, egyszerű döntéseket kellett eldönteniük, hogyha ez az érték 100-nál magasabb, akkor kapcsolj be, hogyha ez az érték 100-nál kevesebb, akkor kapcsolj ki. Igazából ezek a számítógépek egyszerű döntéseket hoztak és küldtek jeleket az egyéb egységeknek, hogy épp kapcsoljanak ki, vagy épp kapcsoljanak be. Minden további döntést és számítást
már innen a Földről számoltak ki és végeztek. Aki esetleg még kételkedne, az Apple II számítógép '77-ben jelent meg, nyolc évvel a Holdra szállás után, ami azért már elég komoly kis gép volt a maga idejében, játékokat is lehetett rajta már futtatni, és hasonló gépeket használtak a NASA-nál is, csak sokkal nagyobban, sokkal több gépet kötöttek össze, és a NASA azért sem dobta ezeket piacra, mert nekik nem ez volt a céljuk. De hogyha úgy vesszük, akkor az Apple II technológiája és rendszere már korábban a holdra szállás kora, már a holdra szállás előtt is a NASA kezében volt, csak ők ezt ugye nem a piacra szánták. Amit még megemlítenék, és ezt valamiért nem nagyon hangoztatják, mint érvet a holdra szállás mellett, hogyha visszaolvassuk az akkori híreket, akkor úgy látszik, és úgy tűnhet, mintha a Holdra szállás a semmiből jött volna. Viszont ez nem a semmiből jött, ugyanis volt egy íve, egy szép íve ennek az egésznek, már '61-ben Gagarin űrutazása után már az amerikaiak pár héttel megismételték ugyanazt, embert küldtek az űrbe. És azért is mondom ezt az ívet, és azért is mondom azt, hogy voltak fokozatok, voltak szintek, mert ez nem csak úgy működik, hogy az első ember az űrben, aztán pár évvel később az első ember a Holdon. Több millió dollár ment el arra, hogy szondákat küldjünk a Holdra, még azzal a tudattal is, hogy azok majd ott becsapódnak, csak azért, hogy valamilyen képeket küldjenek nekünk a Holdról. A Ranger program kilenc szondát küldött a Holdra, mindegyike becsapódott, de legalább tudtuk azt és láttuk azt, hogy hogy néz ki a Hold. Utána jöttek azok a holdszondák, amik már le is szálltak a Holdon, hét szonda szállt le sikeresen a Holdon, utána ott voltak azok a szondák, amelyeknek csak az volt a feladata, hogy keringjenek a Hold körül, és csináljanak róla minél több képet. Öt ilyen szondát küldtek a Holdra az amerikaiak a holdra szállás előtt, és hogyha ezeket összegezzük, akkor ez 21 szonda a sikeres Holdra szállás előtt. Azért is beszélek ezekről a projektekről, mert hogyha szerintem látjuk magát a folyamatot a holdra szállás mögött, akkor az sokkal több talán, mint egy lebegő zászló. Mert amikor látszik az, hogy valaki lépésről lépésre halad, és nem csak az egészet a semmiből húzza elő, mert a semmiből előhúzás az valóban lehet gyanús, de itt nem ez történt. A kommentekbe kitűzök nektek egy linket, hogyha rákattintotok, akkor ott nagyon szépen látszik majd, és itt nagyon szépen rendszerezve is van, ezért is mutatom ezt. Itt találtok képeket az Apollo programokról, a Holdról, a világűrről és a többi sikeres Holdra szállásról, és higgyétek el, nagyon sok ilyen képet néztem már. Próbáltam minden apróságban hibát és hibát keresni, de nem találtam. Mindenre van racionális magyarázat. Mit hoz a jövő? Azért sem voltunk már több mint 50 éve a Holdon, mert valóban nincs ott semmi. Viszont ez egy picit bonyolultabb. Attól függ, hogy mi van ott, hogy mennyi ideig tudunk ott maradni, és milyen robotokat tudunk magunkkal vinni, amelyek kibányásszák az adott nyersanyagokat. Vissza tudnánk menni, de nincs értelme, mert itt már egy következő szintre kell berendezkedni, amihez új technológiákra van szükség. Olyan robotokra van szükség, amelyek segítségével a jeget ivóvízzé, hidrogénné, oxigénné tudjuk alakítani, és ezen anyagokat felhasználva akár egy telepet is létrehozni. Ezt jelenti a már előbb említett újabb szint. És most gyakorlatilag kis túlzással erre várunk, hogy ezek a technológiák meglegyenek. És hogyha már legközelebb újra ember megy a Holdra, akkor annak már legyen valami értelme is. Napelemeket kihelyezni, robotokat kihelyezni, amelyek ugye ott tudják majd végezni a dolgokat, mert csak úgy odamenni újra és visszajönni, annak úgy már nincs sok értelme. Egyébként a véleményem szerint már ebben az évtizedben, vagy a következő évtized elején már be fognak indulni ezek a Holdra szállós és a Hold missziós programok. Nagyon sok ilyen hírt lehet már olvasni, hogy nagyon készülnek már a háttérben erre, és valószínűleg sokkal több videófelvételt, képeket és jobb minőségű felvételeket fogunk kapni, amiben már senki sem fog kételkedni."
*Paxel, bocsánat.
#97, jó hasonlat. Ausztrália nem is létezik, az interneten minden hülyeséget írkálnak, majd akkor dumálj, ha a saját szemeddel látod. De én nem vagyok Ausztrália-tagadó, csak nem hiszek benne, ahogy te.
:D
84 "Én kivételesen az egyetemen tényleg tanultam dinamikát,"
Mondtam Én fizikus vagyok. Szóval jó sok dinamikát tanultam. Ilyen bádogdobozzal nem lehet menni a Holdra hagyományos impulzustechnikával. Túl nagy hő generálódik. Nem bírja az anyag. Túl hideg az űr -270 celzius. A felsőlégkör forró, benne elég az űrhajó mivel a nagy sebességével még több hő keletkezik a felszínén a légköri surlódás miatt. Többek közt. Aztán ott van a hogy kakiltak, hova? hova pisiltzek? Mi a túrót csináltak ott hetekig abban a kis dobozban? Hogy nem őrültek meg? Hogy bírták a -270 celziuszt?
Én nem azt mondom, hogy nem lehettek egy titkos UFO technológiával a Holdon akár már a 80-as években, amit a Dulce bázison dobtak össze nekik a gyíkemberek, hanem hogy azzal a gagyi kezdetleges technológiával ez kivitelezhetetlen. Egyébként volt próbálkozás jóval előtte embert küldeni az űrbe titokban. Az eredmény : teljes kudarc !
Rájöttek, hogy ez nem megy így és eljátszották az egészet, ennyi. Most itt ezen a ráadófelvételen megmaradt az űrhajósnő segítségkérése, akinek az űrhajója elégett benne a legénységgel. Itt tartott pár évvel a Holdutazás előtt a Földi fizika. Ott mondja az űrhajós, hogy "nagyon meleg van, rettentő meleg van. Tüzet látok, ég ..." Meg lehet hallgatni https://www.youtube.com/watch?v=9ZLLch28Gis
Nagyon sok a felvételeken a kamu. Nem odaillő részlet. Sokat tudok mutatni akit érdekel. Vagy egy FB-os aki ezeket gyűjti. Végig lehet pörgetni [link]
Egyébként maguk a becsületes űrhajósok közül is sokan elmondják öreg korukban, hogy bizony nem voltak fent az űrben. Haláluk előtt az ember fél az isteni ítélettől és elmondják a köz TV műsorában bizony, de erről hallgatnak persze [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!