Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kevés időm van, hogy meditáljak?

Kevés időm van, hogy meditáljak?

Figyelt kérdés
Tudtok olyan meditációt amit lehet munka közben is? Vagy esetleg sétálós meditációt?
2020. nov. 4. 11:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Annyit zárójelben hozzá tennék azért hogy amikor bármit vizualizálunk/elképzelünk az nem meditáció!

Az elmével bármit is teremteni az gondolat, gondolkodás - köd.

A valódi meditáció pont arra kell hogy irányuljon, hogy leválasztódjunk az elképzelésekről/gondolatokról - erről a ködről.

2020. nov. 5. 09:11
 12/34 anonim ***** válasza:

a meditációk azok vizualizációkból tevődnek össze. pont h a meditációknak az elme önuralmával, a gondolatok és a gondolkodás egy adott feladatra irányúljanak. pont h a képzeleterő erősíti meg az intuitív részünket és az agy jobb agyféltekélyét és a tudadalattink felnyitását.

a meditációkhoz olykor társúlnak mantrák. ezeket is lehet hangosan vagy mentálisan fejben elvégezni.

az emberek nagyon szűk életük, látóterük van. a meditációkkal a vizualizációkkal pont h megsokszorozzuk ezeket.

na de mindegy. sajnos a propaganda média maszlagnak jobban bedőlnek az emberek. hiába alkalmazzák a meditációkat- azaz h tapasztalják h kellenek vizualizációk és képzeleterő.

amit bemesélnek azt gondolják-azaz h nem gondolkoznak.

sok meditáció lényege pont a képzelet és a vizualizáció.

tehát elvonja az ember gondolatait a mindennapi tevékenységeiről és életének minden abszúrd dolgairól pl: a munka hiábavalósága, a családi problémák stb.

aki meditál az kevesebbet foglalkozik ilyesmikkel, mert pont h a képzeletére hagyatkozva erősíti meg a nyugalmához és belső lelki egyensúlyához vezető utat.

aki nem meditál az nem vizualizál, nem gondolkodik csak a problémáira gondol, amelyeket inkább eltusol, minthogy megoldja.

tehát aki nem meditál az nem vizualizál, nem gondolkozik. tehát akkor ezek alkalmaznák jól a meditációt???

az emberek valóban nem gondolkoznak.

2020. nov. 5. 09:44
 13/34 anonim ***** válasza:

"sok meditáció lényege pont a képzelet és a vizualizáció"

A képzelet, és a vizualizáció az az elme gondolatfolyama.

A meditáció az aktuális "jelenlét" tapasztalása - mindenféle gondolkodás (elmetevékenység) nélkül.

Amíg valaki bármit is elképzel, gondol - addig amit tapasztal az az elme (egó) újabb teremtménye.

Az gondolatokkal való azonosulás megszüntetése, a tudat fókuszpontjának az átrendeződése az a meditáció. A meditációs gyakorlás az átrendeződés. Eddig a gondolataikkal voltunk azonosságban - a meditációs gyakorlással leválasztódunk a gondolkodásról. Az üres, unalmas, semmire tanulunk meg figyelni - úgy hogy közben teljesen tudatosok vagyunk.

Ez az én véleményem. De ki tudja? Lehet aztán "én" tévedek :)

9-es nagyon jól leírta egyébként.

2020. nov. 5. 09:54
 14/34 anonim ***** válasza:

ha nem képzelhetek el semmit és nem gondolkozhatok akkor inkább választanám a halált. az a halállal egyenlő.

szerintem a lélek bizonyítéka pont az h az ember tud gondolkodni és vizualizálni, képzelni.

de ha valóban az a meditáció h semmi gondolat, semmi vizualiáció-akkor én soha nem meditálok.

pedig nagyon sok meditációt pont úgy írnak le h képzeljem el, vizualizáljam.

de ha te azt írod...

ha valóban a te állításod az igaz, akkor az a halállal egyenlő.

a halottak nem gondolkoznak, nem vizualizálnak. szerintem.

2020. nov. 5. 09:55
 15/34 anonim ***** válasza:
a 9-es is te vagy....
2020. nov. 5. 09:59
 16/34 anonim ***** válasza:

14

"szerintem a lélek bizonyítéka pont az h az ember tud gondolkodni és vizualizálni, képzelni"

Akkor ha meghalunk akkor szerinted nincs semmi?

Pont hogy a "lélek" amiről írsz az nem gondolat. Nem egy változó információ halmaz. Az az üres, unalmas, semmi - az üres végtelen tér amiben minden keletkezik-elmúlik.

Nem szabad azt mondani rá hogy semmi. De nem is valami.

A zen-ben igazi önvalónak hívják. Ezt csak a gondolkodás nélküli állapotban lehet megtapasztalni - mivel csakis a gondolatok/gondolkodás van ennek az útjában.

Ha megtapasztatod Te is lehet rájössz hogy az nem semmi ;)

2020. nov. 5. 10:02
 17/34 anonim ***** válasza:

15

Nem.

2020. nov. 5. 10:02
 18/34 anonim ***** válasza:

....inkább akkor nem meditálok....

nem akarom magamat halottként érezni.

így is pocsék az élet.

hát ha még meg is kellene szüntetnem a gondolkodást s a képzeletet.

úgy éljek, mintha halott lennék? akkor inkább valóban öngyilkos lennék.

na most már még inkább pocsékká tetted az életemet. kösz.

2020. nov. 5. 10:03
 19/34 anonim ***** válasza:

18

Nem megszüntetni kell a gondolkodást. Azt tartósan szerintem úgysem lehet. A hozzá fűződő viszonyodat viszont meg lehet változtatni.

Te most függsz a gondolkodásodtól, és el sem mered engedni (mert állításod szerint az = a halállal).

Ha viszont egy pillanatra is elengednéd, akkor észre vehetnéd hogy nem a gondolkodás vagy. Nem gondolatok sorozata.

Vegyük úgy hogy van valami bennünk (mint ember) ami nem változik - tehát mondjuk ezt léleknek.

Ha van egy részed ami soha nem változik - és van egy részed ami állandó változásban van (egó, gondolkodás, elme) akkor melyik vagy igazából?

Azzal ha el tudod engedni a gondolkodást, utána még jobban irányításod alá tudod venni. Hiszen ha bármi zavaró gondolatod jön - azt egyszerűen el tudod már engedni. Pont hogy ettől lehet azt érezni hogy igazán élünk :)

2020. nov. 5. 10:09
 20/34 anonim ***** válasza:

A meditációnak sokféle fajtája van. Beletartozik az elmélkedés (cogitatio), a vizualizáció, a szemlélődés (kontempláció), a jóga különféle formái, bhávaná, vipasszána... stb.

Nem szabad kijelenteni, hogy csak ez és ez a módszer helyes. Én azt gondolom, úgyis minden út ugyanoda vezet, de ahány ember, annyiféle út van.

(#9-es vagyok)

Én vagyok #9-es, nem ő :)

2020. nov. 5. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!