Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Finnország tényleg nem létezik?

Finnország tényleg nem létezik?

Figyelt kérdés

A minap hallottam először ezt az elméletet és felkaptam rá a fejem.

Megpróbálom összefoglalni a történetet:

Sokan azt állítják, hogy Finnország nem is létezik, csak egy japán-svéd-szovjet paktum terméke.

A 20. század közepétől kezdve a hideg háború alatt állítólag Svédország és a Szovjetunió megegyeztek, hogy a két ország közti tengeren valamint a Botteni-öbölben szabadon halászhatnak. Mivel a Botteni-öbölhöz a Finnországként ismert területről lehet a legkönnyebben hozzáférni felosztották azt egymás között.

A Szovjetek a Japánoknak is engedték, hogy ott halásszanak amennyiben a fogás egy részét leadják a Szovjeteknek.

Éppen ezért a kifogott halakat kizárólag a transzszibériai fővonalon szállították Japánig Nokiás eszközök dobozaiban, ezzel álcázva a fogást, hogy a külvilág számára ne keltsen feltűnést.

Itt jegyezném meg, hogy Japán valóban a világ legnagyobb Nokia importőre volt annak idején, VISZONT a Nokia telefonok hőskorában is csak elenyésző mennyiségben használták Japánban ezt a márkát.

Ehhez képest a Nokia még a tavalyi évben is messze a legnagyobb finn vállalat volt, mindezt úgy, hogy alig pár millió telefont értékesített az év során. Azért ez több mint gyanús.

A halászós teóriát támasztja alá az ország angol neve is: Finland. Fin ugye angolul a halak uszonyát jelenti.

A finn közösség valóban létezik (5,5 millió fő), viszont a "finn" települések Svédországhoz, Észtországhoz és Oroszországhoz tartoznak. Egyébként Finnországban a svéd nyelv is hivatalos továbbá lokálisan más egyéb nyelveket is beszélnek. (orosz, észt, számi)

És vajon miért tartják fent ezt a látszatot mind a mai napig? Mert Finnország egy hatalmas teszt részét is képezi, azt figyelik, főleg az oroszok meg az amerikaiak, hogyan működik egy tökéletes modern liberális szociáldemokrácia.

Mit gondoltok?

2020. szept. 16. 10:04
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem izgat hogy egy elmeroggyant konteós mit gondol rólam 🙂

Az nem úgy megy ám hogy te beszélhetsz másokkal úgy mintha a seggedből rángattad volna elő őket, nekik viszont tisztelniük kell téged.

A világtól mindig azt kapod vissza amit adsz.

2020. szept. 17. 13:03
 52/60 A kérdező kommentje:
Nem is kell, hogy izgasson. A többivel egyetértek.
2020. szept. 17. 13:05
 53/60 A kérdező kommentje:
Ja és konteós az meg te vagy, én biztosan nem.
2020. szept. 17. 13:06
 54/60 anonim ***** válasza:

Tehát az a konteós aki nem hisz az általad a redditen összeolvasott baromságokban? 😂

Oké.

2020. szept. 17. 13:08
 55/60 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy konteós,akkor miért fogalkozol ezzel?
2020. szept. 17. 13:08
 56/60 A kérdező kommentje:

"Tehát az a konteós aki nem hisz az általad a redditen összeolvasott baromságokban?"

Nem, az a konteós aki hisz benne.

Ha nem vagy konteós,akkor miért fogalkozol ezzel?

Mert azzal foglalkozok amivel akarok.

2020. szept. 17. 13:10
 57/60 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, pont azért van köztünk konfliktus (és közted és a többi válaszoló közt is) mert te kötöd az ebet a karóhoz hogy márpedig Finnország nem létezik, miközben mi mondjuk hogy ez a konteó egy baromság, erre engem konteósozol le. Logikáról hallottál már?

Nyilván aki azt mondja hogy ez és az összes többi agyatlan konteó baromság, az nem konteós. Az a konteós aki azt mondja hogy van benne ráció.

Hogy visszakanyarodjak röviden és tömören az alapkérdésre, Finnország létezik.

A továbbiakban pedig nem szándékozom lemenni arra a szintre ahol te vagy, úgyhogy te nyugodtan kiadhatod még magadból a frusztrációidat, legyen a tiéd az utolsó szó, de én befejeztem.

2020. szept. 17. 13:16
 58/60 anonim ***** válasza:
27-es vagyok. Kajak, hogy most le lettem pontozva, mert azt mertem írni, hogy én már jártam ott?
2020. szept. 17. 15:31
 59/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy vagytok vele, de a laposföld elmélet is hússzor értelmesebb ennél. :D
2020. szept. 17. 15:33
 60/60 Kahsjsjsh211 válasza:
Létezik.
2022. aug. 3. 01:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!