Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Finnország tényleg nem létezik?

Finnország tényleg nem létezik?

Figyelt kérdés

A minap hallottam először ezt az elméletet és felkaptam rá a fejem.

Megpróbálom összefoglalni a történetet:

Sokan azt állítják, hogy Finnország nem is létezik, csak egy japán-svéd-szovjet paktum terméke.

A 20. század közepétől kezdve a hideg háború alatt állítólag Svédország és a Szovjetunió megegyeztek, hogy a két ország közti tengeren valamint a Botteni-öbölben szabadon halászhatnak. Mivel a Botteni-öbölhöz a Finnországként ismert területről lehet a legkönnyebben hozzáférni felosztották azt egymás között.

A Szovjetek a Japánoknak is engedték, hogy ott halásszanak amennyiben a fogás egy részét leadják a Szovjeteknek.

Éppen ezért a kifogott halakat kizárólag a transzszibériai fővonalon szállították Japánig Nokiás eszközök dobozaiban, ezzel álcázva a fogást, hogy a külvilág számára ne keltsen feltűnést.

Itt jegyezném meg, hogy Japán valóban a világ legnagyobb Nokia importőre volt annak idején, VISZONT a Nokia telefonok hőskorában is csak elenyésző mennyiségben használták Japánban ezt a márkát.

Ehhez képest a Nokia még a tavalyi évben is messze a legnagyobb finn vállalat volt, mindezt úgy, hogy alig pár millió telefont értékesített az év során. Azért ez több mint gyanús.

A halászós teóriát támasztja alá az ország angol neve is: Finland. Fin ugye angolul a halak uszonyát jelenti.

A finn közösség valóban létezik (5,5 millió fő), viszont a "finn" települések Svédországhoz, Észtországhoz és Oroszországhoz tartoznak. Egyébként Finnországban a svéd nyelv is hivatalos továbbá lokálisan más egyéb nyelveket is beszélnek. (orosz, észt, számi)

És vajon miért tartják fent ezt a látszatot mind a mai napig? Mert Finnország egy hatalmas teszt részét is képezi, azt figyelik, főleg az oroszok meg az amerikaiak, hogyan működik egy tökéletes modern liberális szociáldemokrácia.

Mit gondoltok?

2020. szept. 16. 10:04
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
53%
Az összes finn hülye, csak a kérdező helikopter 😂
2020. szept. 17. 09:56
 32/60 anonim ***** válasza:
90%

Én vagyok az eset?

Ember,te most egy VITATHATATLAN TÉNYT vontál kétségbe!

2020. szept. 17. 09:56
 33/60 A kérdező kommentje:

Látszik, hogy el sem olvastátok amit linkeltem...

Akkor bemásolom:

I'm not insulting Finnish people or culture. I don't even deny that there is Finnish culture. When you have a collective of a few million people identifying as Finnish then of course a culture will be built around it. I'm simply saying that that the landmass of Finland isn't actually there. It doesn't mean there can't be a culture or identity of being Finnish however.

Most az mit bizonyít, hogy voltunk Finnországban? Az elmélet szerint a finn városok gyakorlatilag a környező országokhoz tartoznak. De ezt is kifejtettem a kérdésben. Tehát ilyen szempontból tök irreleváns, hogy a Finnek is azt hiszik, hogy Finnországban vannak.

2020. szept. 17. 10:03
 34/60 anonim ***** válasza:
90%

"Az elmélet szerint a finn városok gyakorlatilag a környező országokhoz tartoznak. "

Akkor miért van pl. finn kormány,finn törvényhozás te szerencsétlen?

Legalább gondolkodnál...

ha meg valami elmélettel előállsz,akkor már ne reddittel gyere,mert tök faszsag.

2020. szept. 17. 10:07
 35/60 A kérdező kommentje:

Tényleg??

Ukrán vagy Fehérorosz kormány, törvényhozás miért van? A II. világháborúban miért volt kínai bábkormány amit a japánok irányítottak? Ne legyél már ennyire naív.

Ha ennyire bánt a reddit, akkor meg tessék, itt egy másik link, teljesen ugyanazt írja persze.

[link]

2020. szept. 17. 10:10
 36/60 anonim ***** válasza:
87%

Finnország egy független,szuverén állam?

Ez egy vitathatatlan tény!

Egyébként hogy állsz az "5G veszélyes!!444!!NÉGY" konteóval,a laposföld elmélettel?

Ezek már uncsik?

2020. szept. 17. 10:15
 37/60 A kérdező kommentje:

"5G veszélyes!!444!!NÉGY" konteóval,a laposföld elmélettel"

Hol érdekelnek ezek az ökörségek? Jelentem is a válaszodat mert offtopic.

2020. szept. 17. 10:16
 38/60 anonim ***** válasza:
Nem fogod fel hogy amit te mondasz Finnországról az pont ugyanekkora ökörség és hogy normális, intelligens, egy picit sem zakkant ember automatikusan párhuzamot von ezekkel mert egy szinten vannak? Őrült konteók, az ilyeneket mindig valami David Icke szerű elmeroggyant találja ki. Nem lepődnék meg amúgy ha ez is tőle jött volna.
2020. szept. 17. 10:22
 39/60 A kérdező kommentje:

"Nem fogod fel hogy amit te mondasz"

Nem fogod fel, hogy én nem mondok semmit? Én csak megkérdeztem mit gondolnak erről az emberek?

2020. szept. 17. 10:24
 40/60 anonim ***** válasza:
Persze, te nem mondasz semmit, mégis nagyon vehemensen véded ezt a barom elméletet ha valaki azt merészeli mondani hogy ez hülyeség.
2020. szept. 17. 10:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!