Az asztrológia miért nem újul?
Azoknak az archetípusoknak -amit mi csillagjegyeknek hívunk- a periódusokban való megjelenését a bolygón nem azok a csillagjegyek okozzák, amik épp az égen láthatóak.
Akkor mik?
A megfigyelés miatt kapcsolták össze őket, mert valamivel próbálták mérni ezeket az időszakokat, és az égen látható fenpontok mindig kéznél voltak. Ha pedig "összekötötték" őket, és neveket adtak nekik, megjegyezni is könnyebb volt.
És mégis miből jöttek? A semmiből?
Miér újuljon? Ha van egy (több) módszerük; ami már bevált, akkor minek változtatnának rajta?
Annyira agyon van már bonyolítva mindenféle maszlaggal, hogy bárhol bármit bele lehet magyarázni. Tehát ezek a semmiből jöttek véletlenszerűen ahelyett, hogy naprakészek lennének, inkébb maradtak az ókori alaprendszernél és azt építették fel mindenféle hülyeséggel és kutyulták szét
Grimfox
Érdekes, hallottam már olyat, hogy keleti irányzatok elfogadják Jézust avatárnak, de olyat még nem, hogy katolikusok elfogadnák-e pl. Krishnát akármilyen Isteni kinyilatkoztatásnak (nem hogy a katolikusok, de még más keresztény irányzatok sem).
Én használok egy általános radixot, azt jól van.
Nem agyalok ilyeneken!
Nagyjából stimmel!
Engem nem érdekel, hogy ki hogyan ítél és mit. Az az ő feladata, az ő elméje.
Továbbá az asztrológia sem érdekel. Aki fejlett látja a személyiséget, nem kell hozzá rész-rendszer.
Az energia számít. Az ember alkotta nevetséges rendszerek nem.
De akkor diszleksziás vagy? Azt olvastad "asztronómia", és azért vagy itt?
Nem baj, hogy fejletlen vagy, nem érted, stb, de minek jössz ide kellemetlenkedni a többi embernek?
Engem pl nem érdekelnek a gender, non-bináris, stb témák, ezért nem is megyek oda hülyeségeket írjkálni.
"nyugaton pedig miért nem képesek a keleti tanításokat nemhogy elfogadni, de még megérteni sem."
Ó hallod. Egyszer beszéltem valakivel, aki teológus (valamilyen keresztény felekezeté). Kérdeztem tőle, hogy ti tanultok mást is mint a keresztény felekezetek dogmatikái? Válasz: NEM
Szóval nem hogy megérteni nem akarnak semmi mást, hanem még hallani sem akarnak róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!