Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Az asztrológia miért nem újul?

Az asztrológia miért nem újul?

Figyelt kérdés
Mivel precesszió miatt elmozdult az egész, miért nem igazítják azokhoz? Eredetileg a csillagképekhez voltak igazítva, a mostani időpontok meg ókoriak, az ókorban volt az érvényes, utána folyamatosan torzult az elmozdulás miatt. Ezt észrevették, és inkább különválasztották a jegyeket a csillagképektől, így a jegyek maradtak ókori szintek, a csillagképek meg eltolódtak. Ma is az ókori asztrológiát használjuk, ami elavult. Pedig ha ez is fejlődött volna, nem ítélnék el ennyire. Mit gondoltok erről, miért maradt ez ókori szinten?

2023. máj. 26. 19:37
 11/97 Grimfox ***** válasza:
88%
Az, hogy a csillagászatról levált, nem nagy gond, attól, hogy valaki nem csillagász, még tudja figyelni a csillagokat, és követni a bolygók mozgását. A gond az, hogy a filozófiai, szellemi gyökereiről vált le. Nincs valódi gyakorlata. Szerintem a zoroasztriánus mágusok voltak az utolsók, akik még vallási elemként használták az asztrológiát, nem pedig mint külön rendszert.
2023. máj. 26. 20:46
 12/97 anonim ***** válasza:
100%

Nem tom. Beszéltem olyan emberrel, aki főiskolán végzett asztrológia szakon. Én úgy vettem észre, hogy az egész asztronómiai alapjaival nincs tisztában.

Feltettem neki egy hasonló kérdést:

Figyi már, mit jelent az, hogy a mars a 10-es házban van? Kiállok a mezőre, nézek észak felé, nézem a horizontot, az égboltot, hol kell lennie olyankor a marsnak?

Erre az volt a válasz, hogy hülye vagyok az egész nem erről szól.

Mutat nekik egy szoftver egy képletet, nagyon jó, hogy a képlet minőségét analógiásan tudják olvasni és értelmezni, de azért az dúrva, hogy az asztronómiai alapokkal nincsenek tisztában.

Egyáltalán hogyan tudja ellenőrizni, hogy a szoftver jó képletet mutat?

2023. máj. 26. 21:04
 13/97 anonim ***** válasza:
100%
Mi az OKJ azonosítója ennek a főiskolai asztrológia képzésnek?
2023. máj. 26. 21:08
 14/97 anonim ***** válasza:
100%

Ja, nem értenek az alapokhoz csak kombinálnak. Mint a majmos kísérletben mikor már azt se tudták a majmok mi alapján csinálnak valamit, csak hagyományozódott a viselkedés eszetlenül.

Nagyon jó a kérdésed kérdező.

2023. máj. 26. 21:11
 15/97 anonim ***** válasza:
100%
Azthiszem a Buddhista fősulin tanítottak régebben ilyet.
2023. máj. 26. 21:12
 16/97 anonim ***** válasza:
100%
15: szuper szak lehet.
2023. máj. 26. 21:13
 17/97 Grimfox ***** válasza:
100%
15, az akkor valószínűleg nem a nyugati asztrológia lehetett. Ha igen, akkor meg mit keres egy buddhista fősulin?
2023. máj. 26. 21:19
 18/97 anonim ***** válasza:
95%
Nézdd, ez bölcsészet, ha valaki jól hype-olja magát, akkor jól meg is él belőle.
2023. máj. 26. 21:19
 19/97 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést már úgy írtam ki, hogy másfél éve foglalkozom asztrológiával, de azt tapasztalom, hogy csak a találgatások mennek. Kicsit utána olvastam, szerettem volna ezeket az égen is látni. Csalódtam, hogy nincsenek, vagy teljesen mást látok fent, illetve hogy el van tolódva az egész és ezt nem vették figyelembe. Aztán mikor jöttek az új bolygók, nevetséges semmitmondó jelentést kaptak. Alátámasztani senki se tudja....
2023. máj. 26. 21:20
 20/97 A kérdező kommentje:
Amúgy beállítottam a képletemet csillagképek szerint, a jegyek úgy sokkal jobban stimmelnek rám. A házak azok nem, mivel azok nem is léteznek, senki se lát házakat az égen. Bolygókat igen, csillagképeket igen.
2023. máj. 26. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!