Mennyire hisztek a horoszkópokban?
Hidd el ha valahogyan szilkaszilárd bizonyítékot mutatnának be a horoszkóp mellett én kérnél legelőször bocsánatot és hinném el hogy tényleg igazad volt. Nem mondom hogy semmi sem lehet igaz amire nincs bizonyíték és hogy amiben csak hisznek az emberek azok sem lehetnek valósak. Én például hiszem hogy valahol léteznek a földön kívül is élőlények, mivel felfoghatatlanul nagy a világűr és ezért jó esély lehet rá, viszont tudatában vagyok annak hogy jelenleg nem tudunk ilyen élőlényekről tehát nem mondhatjuk ki hogy léteznek.
A matekos példát félreérted. Azt akartam vele szemléltetni hogy csak azért mert valamit a környezetedben több embernél is tapasztalsz (mint hogy illik rájuk a horoszkóp alapján leírtak, vagy hogy mindegyiküknek ugyan az a végeredmény jött ki egy számításra), attól még az nem feltétlenül bizonyítja azt hogy valós az állítás, mert nem mindenkire igaz a horoszkópja és nem mindenkinek jön ki ugyan az a végredmény sem.
A jóslást megértem hogy miért tekinted bizonyítéknak mert ha tényleg ezt mondta neked akkor telibe találta. Viszont én ettől még nem hinném el hogy ő ezt a bolygók állásából látta. A legtöbb jós úgy "jósol" hogy rendelkezik bizonyos információkkal és ezek alapján szűr ki lehetséges kimeneteleket a jövőben. Például sokat szoktak kérdezősködni egészségről, párkapcsolatokról stb. és amit elmondasz neki abból ő leszűr minden féle információt és az alapján mond neked olyat ami hiteles végkimenetelnek tűnhet. A másik meg hogy olyan dolgokat mondanak amik általános igazságok, meg olyanokat mik sok emberre igazak lehetnek (bár amit te írtál az nem egy ilyen). De még az is lehet hogy csak egy nagyon szerencsés tippje volt. És ezeket alapján nem lehet bizonyítéknak tekinteni hogy működik, de teljesen megértem hogy ezek alapján miért hisz valaki a jóslásban.
Csak példát mondok én például baromi jól meg tudom tippelni percre pontosan hogy mennyi az idő és nem úgy hogy előtte 5 perccel néztem meg hogy akkor mennyi volt, hanem úgy hogy órák óta nem néztem rá. Sokan ezt is úgy tekintheztik hogy mit tudom én kinyílt a harmadik szemem meg varázserőm van meg ilyesmi, pedig csak szimplán jó az időérzékem és jól meg tudom tippelni hogy mennyi az idő, pedig fogalmam sincs róla a valóságban. Na például az ilyen dolgok miatt lehet becsapós az hogy látszatra tényleg jósok de a háttérben nem tudod mi állhat
"Viszont én ettől még nem hinném el hogy ő ezt a bolygók állásából látta."
Akkor miből? Van esetleg egy varázsgömbje? Vagy esetleg időutazó a hölgy?
"A legtöbb jós úgy "jósol" hogy rendelkezik bizonyos információkkal és ezek alapján szűr ki lehetséges kimeneteleket a jövőben."
Oké, látja mondjuk hogy Piroska az anyukám, tegnap babfőzeléket ettem, és voltam moziba. Ebből hogy az úristenbe fogja kibogarászni olyan dolgokat amik egyáltalán nem is lehettek volna valósak (lásd, decemberben azt mondani hogy nem megyek iskolába márciustól, szerinted akkor ezt miből láthatta? Esetleg a balesetet abból látta, hogy tegnapelőtt mennyire finom volt a tejbegríz? jaj istenem!)
Értem én hogy 0 százalékban vagy nyitott ezekre a témákra, na de ennyire? Picit durva :D
"De még az is lehet hogy csak egy nagyon szerencsés tippje volt."
Ennyi erővel meg is nyerhette volna 20x a lottót, nagyjából ugyanannyi az esély rá :D
"És ezeket alapján nem lehet bizonyítéknak tekinteni hogy működik"
Hát ezt egyből gondoltam, hogy neked ez sem elég :D
A többire inkább nem is reagálnék. :D
Én megértem, hogy valaki szkeptikus, na de ilyen dolgokat arra fogni hogy vannak információi rólam, SZERENCSÉJE volt, hát azért ez picit durva. :D
Viszont mostmár tényleg kezd egy picit ebből elegem lenni, nem is nagyon akartam már többet ide írni, de úgy voltam vele, adok neked mégegy esélyt, elolvasom. Hát nem kellett volna. Te gondolom a menyországban se hiszel, te is az a fajta ember vagy, aki azt mondja hogy semmi nincs utána jól gondolom? Ha erre igen a válaszod, kérlek mondd már meg, miért jobb a rosszban hinni, mint a jóban? A pesszimizmus nagy a magyarokban, de ennyire azért ne legyen. Bár tőlem hihet bárki bármiben, de azért ez nálam mégjobban elveti a sulykot.
Most megint kitértem tudom egy másik irányba, csak kiváncsi volnék hogy erről a témáról pl mi a véleményed.
Mert pl erről konkrétan tudok egy esetet, egy idegsebészt, aki váltig állította, hogy semmi sincs a túlvilágon, aztán úgy hozta az élet, hogy egy baktérium elkezdte enni az agyát konkrétan, és klinikai halált állapítottak meg nála. Nahát, milyen érdekes, utána arról írt könyvet, hogy létezik a menyország, a megnyugvás mindenkinek utána..:) A szkeptikusok is néha átállnak a hívők közé, bár ez nem túl gyakori.
Erről mi neked a véleményed? Te hiszel benne? Vagy sem? :(
Én 50% hiszek benne.
A horoszkóp tényleg jósolhat egy bizonyos fokig DE ne vegyük mindig kézpénznek
"A skorpió nem felejt"
Egyik csillagjegy sem felejt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!