Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Mennyire hisztek a horoszkópok...

Mennyire hisztek a horoszkópokban?

Figyelt kérdés
kíváncsivagyok(:

2020. máj. 17. 19:12
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Bocsi a sok megjegyzésért :D de ha elolvastad a válaszaimat, majd akár ezt is elolvashatod, itt is beszélnek róla, hogyha pl azt írják hogy jövőhéten a bika beteg lesz természetesen nem lesz mindegyikre igaz, meg hasonló dolgok:

[link]

2020. máj. 18. 19:43
 32/47 anonim ***** válasza:

Jó de az hogy a naptól leégsz meg hogy van aki a telihold miatt nem tudaludni az más dolog. Azokra tudományos magyarázat van hogy miért. Nagyon mélyen nem vagyok benne ebben atémában de ugye logikus hogy a nap miatrt leégsz mert baromi nagy forróságot áraszt + UV sugárzás stb.

Értem én hogy hit kérdése és elfogadom hogy hisztek benne csak próbálom megérteni miért, de úgy nehéz ha kitérsz a kérdéseim elől. Azzalhogy nem válaszolsz rájuk csak azt sugallod hogy bizonytalan vagy abban amit hiszel mert nem tudod megmagyarázni. Amit meg sajnálok mert te tűnsz még a horoszkóp hívők közül az eddigi leg értelmesebbnek azok közül akikkel beszélgettem és reméltem hogy hátha te fel tudsz világosítani a hitetek alapjairől

2020. máj. 18. 20:06
 33/47 anonim ***** válasza:
Válaszoltam a kérdésedre. Nézd meg mégegyszer. Én azért hiszek benne mert személyes tapasztalataim azt sugallják, hogy van benne igazság. Majd nézd meg amit belinkeltem, ott is hasonló kérdések merültek fel amiket például te is kérdeztél. Én ezért hiszek benne, nem másért, engem inkább a számmisztika, a bolygó állás foglalkoztat, sokszor kitértem ezekre is. Nem véletlenül hiszek ezekben sem, hanem már sok minden bejött nekem ezek alapján. Természetesen volt olyan dolog, ami végül nem vált be, de mivel ez nem tündérmese, ezért ezt is elfogadtam. Azért gondolom hasraütésszerűen nem fogja egy számmisztikus nekem azt benyögni hogy márciustól nem megyek iskolába mert valami lesz, vagy hogy február környékén valami baleset vagy betegségem lehet a bolygók állásából. Februárban elütöttem egy őzt. Ezt sem hinném, hogy a kisujjából szopja ki a drága asszony aki ezt mondta :D szóval én személyes tapasztalatok miatt HISZEM úgy hogy VAN BENNE valóság alap! Mégegyszer megismétlem, HISZEM és VAN BENNE igazság! De természetesen van sok olyan dolog, ami nem jön be, hiszen mindent nem lehet megmondani a bolygók állásából, számokból. Ez olyan hogy a matek tanár is hibázhat attól mert még az a szakmája! Nem tökéletes a világunk, mindenben van hiba, bármit nézel! A mindenbe pedig beletartozik a horoszkóp is, meg az egész ezoterikus téma. Szóval amikor azt mondod, hogy 1000 nyilasból miért csak mondjuk 200ra igaz, arra az a válasz, hogy attól mert hasraütésszerűen te kiválasztasz 1000 nyilast, attól még eltérőek a személyiségük, de attól még lesznek olyanok is, akik megegyeznek, vagy csak minimálisan, de vannak közös tulajdonságuk! Túl nagyok az elvárásaid ezek felé, mindenre magyarázatot szeretnél, hidd el, annyi minden van a világon ami magyarázatra vár, hogy az nem igaz, mégis hisznek benne. Na de igen, amit említettél, hogy a hold és a nap hatására tudományos bizonyíték van, az egy dolog, de ha azok befolyásolnak, akkor miért ne befolyásolhatna téged a Vénusz? Valószínüleg az univerzum nem random kiválasztotta a Holdat és a Napot, hogy csak ez a kettő befolyásolja az embereket. Érted!
2020. máj. 18. 20:48
 34/47 anonim ***** válasza:

Értem amit mondasz csak nem nem értem ez alapján hogy lehet hinni benne. Ha mondjuk 1000-ből 950-re igaz és 50-re nem akkor azt mondom oké, de mivel ez inkább fordítva van ezért szerintem egyértelmű hogy ez pusztán véletlen egybeesés, mivel 1000 emberből persze hogy valakire biztos igaz lesz.

Persze a matekban is vannak hibák de ott bizonyított tudományos szbályszerűségek vannak amik mindig ugyan úgy történnek. Tehát ha elhibázod azt hogy 2+2 mennyi az csak szimplán hamis lesz és kész. Na most amilyen hibázásról mibeszélünk az más, mivel mondjatja valaki hogy példál az összes nyilas hűséges, bátor, beszédes, kedves. 1000 emberből valamennyire biztos igaz lesz valamelyik, de ehhez akármennyi és akármilyen tulajdonságot felsorolunk ugyan ez lesz vele a helyzet. Sőt ezt nem csak a nyilasokkal de az összes többi 11 horoszkóppal el lehet játszani. Elmondhatod hogy pl. a nyilasok bátrak, és mondjuk 50%-ukra igaz, de ezt elmondhatod a vízöntőre, rákra, oroszlánra stb. is, és ott is hasonló arány lesz. És ez nem hibázás mert nem az van hogy 1000 emberre igaz vagy 1000 emberre nem igaz.

A másik meg hogy mondhatja az egyik ember hogy pl. a nyilasok beszédesek, közvetlenek, bátrak, magabiztosak, a másik ember meg mondhatja hogy félénkek, zárkózottak, csendesek, kevés az önbizalmuk. Ugye ez a 2 dolog teljesen ütközik egymással, mégis sok nyilasra igaz lesz az egyik és sok nyilasra igaz lesz a másik is, pedig teljesen ellentmond egymásnak a 2 állítás. Ebben a helyzetben például józan paraszti ésszel nem kéne kételkedni hogy lehet hogy ez mégsem úgy működik ahogy kéne?

2020. máj. 18. 21:27
 35/47 anonim ***** válasza:
De nagyobb arányban lesz egy nyilasra igazak azok a tulajdonságok, mint egy bikára. Meg azok a számok amikről beszélsz/beszélünk az csak dobálózás, honnan tudod, hogyha megkérdeznél 1000 nyilast így jönne ki az arány? Esetleg már felmérést csináltál közöttük? Amiről te beszélsz az egy elmélet. Az hogy a bolygók meg befolyásolják az embert az pedig egy elfogadott dolog VALAMILYEN SZINTEN mert tudományosan nincs bizonyítva, de az sem amiről te beszélsz! Itt ha jobban belegondolsz egyikünknek sincs teljesen igaza. Mindkettőnk véleményében van igazság. De nagyon sok ember valamiért mégis hisz a horoszkópban, mert nekik és NEKEM is működik nagy százalékban! Neked is be kell látnod hogy van benne igazság, mert egyszerűen van! És ez már túl van ragozva, ha ezt én egy olyan embernek magyaráznám, aki nyitott erre a témàra, azzal már rég lezárhattuk volna a beszélgetést 15 perc alatt, de te nem ilyen vagy! Te ezt sosem fogod megérteni, mert pesszimistán állsz hozzá, és nem HISZEL a spirituális dolgokban! Hidd el nekem, ha hinnél ebben a dologban akkor megváltozna a véleményed. A spirituális dolgokhoz egy más életszemlélet kell, neked nincs meg ez. Mindenben lehet kifogásokat keresni, hogy az miért igaz/miért nem, pont erről szól a hit. Ha hiszel benne, akkor a pozitív oldalát nézed ezeknek, ha negatív oldalát akkor persze hogy találsz kiskapukat amibe még bele lehet kötni a témával kapcsolatban. Ez olyan mint a lapos föld hívők, azoknak is hiába magyaráznád hogy nem lapos a föld, sosem fogják megérteni, és “bizonyítékokkal” mutatják meg miért lapos a mi drágalátos bolygónk.. ez egyfajta pszichológia is. Ezt a fajta gondolatmenetet el lehetne játszani bármivel, akár azzal is hogy léteznek-e a szellemek. Te azt mondod nem, én meg igen. Mire alapozod a nem választ, arra hogy nem láttad még sosem? Még jó hogy nem láttad, mert nem közöttünk vannak! De az sem állja meg hivatalosan a helyét ha azt mondom léteznek, mert mire alapoznám? Szóval így 21:44kor azzal kell szembesítselek, hogy egyikünknek sincs igaza hivatalosan. Csak hinni tudunk.
2020. máj. 18. 21:44
 36/47 anonim ***** válasza:

Miért lenne nagyobb arányban igaz a nyilasokra mint a bikákra? Lehet hogy ha megkérdezel ugyan annyi bikát mint nyilast pont hogy a bikákra jobban jellemző lesz az adott dolog. De lehet hogy pont fordítva. Ez csupán attól függ hogy ki az az X mennyiségű bika és nyilas akit megkérdezel. Lehet hogy 100 nyilast megkérdezel és 50-re igaz lesz, aztán ha megkérdezel 100 nyilast akkor me egyikükre sem lesz. Ez a baj hogy nem lehet általánosítani hogy egyik horoszkópra jobban igaz mint a másikra mert ez teljesen véletlenszerű.

Hát ez csak azok körében elfogadott hogy a bolygók befolyásolják a személyiséget akik vakon hisznek. A világban ez többnyire nem elfogadott mivel nem bizonyítható a működése. bocsánmat hogy mindig a bizonyítással jövök de a világ így működik, arra lehet kijelenteni hogy igaz amire valós bizonyíték van. Ha a horoszkóp működne akkor valamilyen szabályszerűség alapján be lehetne bizonyítani legalább egy kis részét a dolognak, hogy tényleg úgy van. Nem pesszimista vagyok csak próbálom valósan és logikusan látni a dolgokat, ez nem pesszimizmus csak szimplán a józan ész és a logika ezt a hozzáállást diktálja. Sajnos nem lehet kimondani hogy van igazság a horoszkópban mert semmi sem utal erre. Jó rá lehet fogni hogy ha a horoszkóp alapján azt mondjuk hogy a nyilasok hűségesek és van olyan nyilas aki hűséges, akkor van benne igazság de remélem érzed hogy ezzel mi a probléma. És ha még igaz is lenne hogy többségében hűségesek, még azzal sem tudunk igazad adni annak hogy ez márpedig a horoszkóp miatt van.

A laposfölesek nem egy jó példa. Igen bizonyítgathatják neked hogy lapos a föld de nincs rá nekik sem semmi bizonyítékuk. Amit ők bizonyítékként kezelnek azok pedig csak az ő elmélkedéseik amiket semmi sem támaszt alá, csak ők kitalálták hogy az úgy van és kész, azért mert ők azt mondják. Hihetik ők hogy lapos a föld de attól még ez nem lesz így. És ezt onnan tudjuk hogy valaki egyszer bebizonytotta. Minden mai tudásunk a világról azért van meg sziládran és biztosan, mert bizonyítékok és tények támasztják alá. Régen az, hogy a föld gömb alakú volt szintén csak egy teória volt, ugyan úgy mint a gravitáció létezése és még sok minden más. És jogosan nem hitték el az emberek ezeket, mert csak feltételezések voltak. Logikusan be kellett bizonyítaniuk az elméleteiket és meg is tették, ezért tudjuk hogy a föld gömb alakú és hogy létezik olyan hogy gravitáció.

Persze hinni lehet dolgokban, eleinte az emberek is csak hittek benne hogy a föld gömb alakú, de volt okuk ezt feltételezni mert jelek utaltak rá és alapja volt ezáltal az elméleteiknek, ezért addig mentek ameddig be nem bizonyították, és ezek után lehetett kijelenteni hogy ez tényleg így van.

És ez az ésszerű gondlkodás mód. Gondolj bele milyen baromi nagy káosz lenne a világban ha mindenki vakul elhinne bármit és mindenki a hitei által élne. Nagyon lemaradottak lennénk mind emberileg, mind technológia szintén.

Az ha valaki pl. szellemekben hisz mint ahogy írtad az más téma. Nem lehet kimondani hogy léteznek mivel semmi sem támasztja alá ezt az állítást, viszont nem is lehet kimondani hogy nem léteznek mert nem tudhatjuk. A földön kívüli élettel ugyan ez a helyzet. Viszont a horoszkóp teljesen más kategória mert kismillió bizonyíték van arra hogy a horoszkóp nem valós. Persze lehet benne ettől még hinni, joga van hozzá bárkinek, viszont tisztában is kellene lennie az embereknek hogy nincs valóság alapja a dolognak

2020. máj. 18. 22:14
 37/47 anonim ***** válasza:
Te nem vagy nyitott a spirituális témában. Én már leszűrtem ezt az első hozzászólásodnál. Nem szabadott volna ebbe belemenni. Nem vakon hiszek ebben, hiszen személyes tapasztalataim támasztják alá a valóságát. Nem az Irénke néni beszámolója alapján hiszek ebben. Ha egyszerűen a baráti köröm, ismeretségi köröm azt mondatja velem, hogy majdhogynem mindenkire igaz az adott tulajdonság, akkor most mit mondjak? Azt, hogy nem igaz a horoszkóp, egy baromság? Nem tudom azt mondani, hiszen tapasztalatom van! Amiről tapasztalatom van, és alátámasztja ezt számomra nekem, arra nem tudom azt mondani hogy hülyeség az egész. Ennyi erővel kjismillió bizonyíték van arra is, hogy valós a horoszkóp! Mert 1 millió hívő azt mondja neked hogy ez meg az bizonyíték rá, akik meg nem hisznek benne ők is kővel fával dobálóznak, csak nehogy véletlen létezzen bármilyen formában! Itt nem ésszerűen, vagy racionálisan kell gondolkodni, mert ez hit kérdése, nem matematikai egyenlet. Istenről is ésszerűen szeretnél bizonyítékot találni a létezésére ill. nem létezésére? Látod ezt mondom, és most már tényleg ez az utolsó üzenetem, fogadjuk el hogy más a nézőpontunk: A SPIRITUÁLIS DOLGOKHOZ MÁS ÉLETSZEMLÉLET KELL! te olyan vagy, aki nem hisz benne! ez van! én meg olyan vagyok, aki nyitott ez felé, mert érdekel! Te matematikával akarod megfejteni a bolygók állásának a fontosságát, holott a horoszkóp meg ezek a dolgok nem erről szólnak! Mégegy dolog: Én személyes tapasztalatról tudom, hogy valamilyen szinten létezik a horoszkóp, te pedig nem. Látod, én hívő vagyok, de nem azt mondtam/mondom, hogy 100%-ban egy létező dolog, és mindig mindenben működik! mert nem! semmi sem így működik! VALAMENNYIRE működik, igaz dolog, mert nem a Juliska unalmában találta ki ezeket, hanem okos emberek, akik ezzel foglalkoznak. Valószínüleg nem csak úgy hasraütésszerűen hozták létre ezt az egész horoszkópot, ahhoz már nagyon unatkozni kell.. Kinek lenne ennyi ideje szerinted? És miért terjedt el ennyire a világon a horoszkóp ha semmi valóság alapja nem lenne? Ennyi erővel te is létrehozhatnál egy "baromságot" de ezer százalékban biztos vagyok benne hogy nem terjedne el a világon, és nem hinne benne még a kutya sem! Valóság alapja lennie kell, az említett okok miatt, hiszen gondolkodó lények vagyunk, valamiért csak befogadta az emberiség egy része ezeket a dolgokat! Milliárdos befektetők, sikeres emberek hisznek benne, na pedig ők letettek valamit az asztalra, és közülük is van aki szentig hisz benne! Volt is egy ilyen műsor, az megmaradt bennem, hogy egy beszélgetős műsorban egyből rávágta az adott emberre hogy Kos, a tulajdonságai miatt, mert Ő HISZ BENNE, TE NEM, te nem vennéd észre, mert nem foglalkoztat a téma, nem hiszel benne, elzárod magad tőle! De aki nyitott az így rávágja. Elon Musk abban hisz, hogy egy virtuális valóságban élünk. Nem a szomszéd Jóskáról beszélünk, hanem arról az emberről, aki embereket fog küldeni a Marsra, hogy kolonizálják! Pedig ez tényleg egy elvetemült elmélet, és ennek semmi valóság alapja sincs, és el sem terjedt ez az elmélet a világban, mert nem valószínű, ellentétben a horoszkóppal, spirituális dolgokkal! Szerintem fejezzük be, a te álláspontod szerint nem létezik, oké, megértem, de te is értsd meg, hogy nem egy semmitmondó ember szájából hangzik el nap mint nap a horoszkóp szó, és hogy hisz benne. És ne matematikával próbáld osztani/szorozni a dolgokat, mert ez nem így megy. Nem a matek témazáródat írod jelen pillanatban, hanem egy olyan dologról beszélünk, ami a spiritualitás egy része. De tényleg ne folytassuk ezt a lavinát, ha úgy gondolod, válaszolj rá, de nem muszáj. Csak fogadd el az én álláspontomat, ahogy én a tiédet!
2020. máj. 18. 22:34
 38/47 anonim ***** válasza:

Nehéz felfognom hogy 1-2szemályestapasztalat alapján hogy tudod leszűrni azt hogy a horoszkóp működik, ez olyan mintha 5 barátomnak is a 2+2-re 5 jönne ki megoldásnak és elhinném hogy 2+2=5.

Nem ésszerűen és racionálisan kell gondolkozni? Konkrétan azt mondod ezzel hogyha értelmes ember módjára gondolkozok akkor nem működik ahoroszkóp? Mert ebben egyetértek veled viszont ezzel saját magadnak mondasz ellen.

"miért terjedt el ennyire ha semmi valóság alapja nincsen?" Hát azért mert baromi sok ilyen dolog van a világon. Az emberek ilyenek. Csakhogy friss példát mondjak ott vannak azok akik abban hisznek hogy az 5G rákot okoz meg terjeszti a koronavírust meg megöli az egysejtjeidet stb. Ezt is baromi sokan elhiszik mégsincs semmi valóság alapja. Vagy ott vannak nagyon sokan akik a jóslásban hisznek vagy a mágiában de ezeknek sincs alapja. És azért terjednek ezek a dolgok mert nagyon sok hiszékeny ember van aki nem kérdőjelez meg semmit csak vakon elfogad bármit amit az internet legutolsó sarkában olvas. Kipróbáltam többször is hogy itt egy nagyon hülye kérdésre még nagyobb lehetetlen hülyeséggel válaszoltam és kérdés nélkül elfogadják az emberek hogy igaz amit írok.

Az hogy Elon Musk ebben avirtuális valóságban hisz az megint más dolog mert ez olyan hogy nem lehet bizonyítani, de az ellenkezőjét sem lehet 100%-ra bizonyítani, csak úgy mint a szellem meg az űrlény témát.

Azt mondod biztos nem hasraütés szerűen találják ki az emberek a horoszkópot de akkor gondolj bele hogy mégis mi alapján mondják pl. azt egy nyilasra hogy hűséges típus? Megvizsgálják távcsővel hogy melyik bolygó hol áll decemberben ez még például rendben is van de ezután miből szűrik le ezeket a tulajdonságokat? Szerinted mi az ami egyértelműen megmondja hogy ezek a bolygó állások milyen tulajdonságra utalnak, és ki az az ember aki képes volt ezeket a tulajdonságokat leolvasni a bolygóállásból és még jobb kérdés hogy hogyan?

Oké értemsprptialitás meg hinni kell meg pozitívan kell hozzáállni de nem lehet mindenre amit nem tudsz megmagyarázni ezt rávágni mert ez nem magyaráz meg semmit

2020. máj. 18. 23:27
 39/47 anonim ***** válasza:
Én hiszek a horoszkópomba, de nem ez alapján irányítom a döntéseimet, életemet. Természetes vannak olyan dolgok, amik nem igazak rám, mert szerintem senkit sem egyetlenegy csillagjegy jellemez (ezesetben beszélhetünk aszcendensről és holdjegyről) + nem is a csillagjegyed határoz meg pontosan téged. Nálam vannak benne igazságok és érdekesnek tartom, engem érdekel és hiszek benne.
2020. máj. 18. 23:43
 40/47 anonim ***** válasza:
Nem vágom rá, hanem ez az igazság. Most erre mit írjak szerinted? Ha egyszerűen nem vagy nyitott akkor nem tudok mást írni. Én egész nap magyaráztam neked, új dolgot nem tudok mondani. Viszont egy érdekességet megosztanék veled. Mivel én Ikrek vagyok, azaz kettős személyiség, furcsa módon én valamilyen szinten mindenben mindkét oldalban látom a valóság alapot, és ez most sincs másképp. Valahogy úgy érzem, hogy belelátok a gondolkodásmódodba. Mert azt kell mondjam hívőként, hogy ugye két oldalam van, az egyik egyetért veled, a másik pedig nagyon nem! Fura érzés :DD Értem hogyan közelíted meg ezt a témát. De most eszembe jutott még valami. Most ebből kiindulva, akkor semmibe se szabadna hinnünk ami nincsen tudományosan bebizonyítva.. mert ennyi erővel akkor semmibe se szabadna hinned amit a tudósok nem mutattak ki tudományosan.. az azért eléggé rossz! Persze, ez sincs se megcáfolva se bebizonyítva. Te akkor hinnél benne ha Albert Einstein azt mondta volna hogy igaz a horoszkóp. Vagy ha jövőhéten tudományos bizonyíték jönne rá. Meg amúgy ez egy nagyon komplex folyamat. Amit írtál hogy hogyan mutatják ki hogy egy nyilas pl hűséges. Ezt én sem tudom, mivel nem ez a szakmám. De szerintem ahogy a bolygók állnak, takarják egymást ill. hogyan helyezkednek el egymástól, ez befolyásolja a tulajdonságokat. Épp úgy ahogy a Hold befolyásol téged. Jó,jó most megint azzal fogsz jönni hogy na de az tudományosan bizonyított, de innen picit rugaszkodjunk el légyszives. Mert pl ha van ezer dolog ami nem bebizonyitott akkor az az ezer dologbol egy se igaz? Mert eddig nem sikerült bizonyítani? Érted.. De amúgy ezer meg ezer erről szóló cikk/könyv van, olvasd el, és rájössz. Ott szakemberek fognak beszélni, és nem egy idegen a gyakori kérdéseken. Ez lenne a legegyszerűbb. Ott érvekkel is alátámasztják neked. Szerintem keress egy ilyen könyvet, akár online valahogy, hátha picit megváltozna a véleményed. Még én sem olvastam egy ilyet sem. Majd lehet én is nézek egyet.
2020. máj. 18. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!