Igazam van vagy csak én vagyok "finnyás"?
Ma egy büfénél megkívátam egy kávét.
Csak egy bűfés volt,egy lány.
Azt mondta,egy pillanat.
Pénzt számolta a kasszában és utána mosogatott,mosott el csészéket,amikor elmosta,elővett egyet és abba készített nekem kávét,mire én azt mondtam neki,hogy köszönöm nem kérem,szia. És elmentem. Úgysem fizettem még ki,meggondolhatom magam.
Amikor a pénzt számolta,kezet kellett volna mosnia fertőtlenìtő szappannal és úgy mosogatni a csészéket amibe nekem is akart kávét készíteni.
Meghát mikor valaki kér valamit még akkor kell mosogatni? Nincs elmosva?
Amiért pénzt fogdosott és úgy mosogatta el a csészét amibe kávét akart adni,ezért nem kértem inkább ,mert ki tudja,hogy a kezén lévő baktériumot egyúttal a mosogatószer is leviszi mikor a poharat is mossa vagy beledörzsölődik a baktérium a pohárba. Finnyás vagyok,félek a betegségtől,ilyen vagyok.
Én,ha pénzt fogdosok,megmosnám a kezem előszőr és úgy mosogatnék étkező dolgokat,csészéket.
Szerintetek nekem van igazam és ő hibázott vagy én vagyok túl fura?
Nem, nem vagy finnyás. De ha az lennél, ahhoz is jogod lenne.
Azért, mert nem lesz belőle bajod, még nem jelenti azt, hogy egy vendéglátóhelyen, a pénzedért kellene trenírozni az immunrendszered ellenálló képességét. Azt megtehet otthon, ha akarod.
Erre lehetne megoldás a kesztyű. gumikesztyűben mosogathat, ez neki is jó, mert kíméli a kézbőrét.
Sok büfében, pékségben meg úgy csinálják, hogy puszta kézzel számolják a pénzt, de a termékek megfogásához kesztyűt vesznek (ilyen laza kesztyű, olyan, mint az átlátszó nejlonzacskók )
Ma hallottam,hogy élelmiszerboltokban,éttermekben,vendéglátó helyeken a kézmosó csap mellett FERTŐTLENÍTŐ kézmosónak kell lennie. Ez előírás.
És,hogy miért kell ott lennie? Biztos nem dísznek.
Van nébih ismerősöm,ő mondta.
Azért gondolj bele, ha minden egyes vendég után fertötlenítöszerrel mosna kezet, akkor egy hét múlva nem lenne bör a kezén.
Emellett a mosogatás elött teljesen fölösleges még fertötleníteni is.
Az egyetlen hiba csak annyi volt, hogy vizes csészébe akarta adni a ka´vét!
Én teljesen megértem a fóbiádat, mindenkinek van.
Ha jól tudom ennek a pontos megnevezése a Hypohonder(?)
De tegyük hozzá, hogy ha ebben a betegségben szenvedsz, akkor eleve abszurd hogy vendégláto helyre mész, vagy büfébe, hiszen ott nem steril minden. Nem is lehet az, megoldhatatlan.
Talán te kezet mosol otthon mosogatás előtt, én ezt is megértem!
De valójában ez legalább annyira felesleges dolog, mint tusolás előtt kezet mosni... vagy mondjuk evés előtti kézmosás után még evés közben is.
Nem ítéllek elérte, de javaslom, akkor otthon készíts magadnak mindent. Sokmindent nem látsz, a legtöbb helyen a te szemszögedből irsatlan állapotok uralkodnak. Persze ezek nem durva dolgok, de számodra biztos borzasztóak.
Ha minden mosogatásnál fertőtlenítőszerrel mosna kezet,akkor nem lenne bőr a kezén??????
Dehogynem...
Van bőrápoló kézkìmélő fertőtlenítő szappan is,olyat kell használni.
Egy kis odafigyelés és máris van megoldás csak figyelmesnek kell lenni.
Nem azt a "brado" akármit kell,mert az szárítja nagyon a bőrt.
Van a "DETTOL" 250ml-es ,drága,egy ezres de megéri.
Nekem is olyan van.
Mikor haza megyek én is azzal mosok kezet mindig.
Aztán ,ha fertős dolgot nem fogtam csak simán piszkosat akkor elég a sima babaszappan is.
De értsétek már meg ezeket az éttermi szabályokat.
Aki éttermet nyit,rengeteg feltételt kell betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!