Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Igazam van vagy csak én...

Igazam van vagy csak én vagyok "finnyás"?

Figyelt kérdés

Ma egy büfénél megkívátam egy kávét.

Csak egy bűfés volt,egy lány.

Azt mondta,egy pillanat.

Pénzt számolta a kasszában és utána mosogatott,mosott el csészéket,amikor elmosta,elővett egyet és abba készített nekem kávét,mire én azt mondtam neki,hogy köszönöm nem kérem,szia. És elmentem. Úgysem fizettem még ki,meggondolhatom magam.

Amikor a pénzt számolta,kezet kellett volna mosnia fertőtlenìtő szappannal és úgy mosogatni a csészéket amibe nekem is akart kávét készíteni.

Meghát mikor valaki kér valamit még akkor kell mosogatni? Nincs elmosva?

Amiért pénzt fogdosott és úgy mosogatta el a csészét amibe kávét akart adni,ezért nem kértem inkább ,mert ki tudja,hogy a kezén lévő baktériumot egyúttal a mosogatószer is leviszi mikor a poharat is mossa vagy beledörzsölődik a baktérium a pohárba. Finnyás vagyok,félek a betegségtől,ilyen vagyok.

Én,ha pénzt fogdosok,megmosnám a kezem előszőr és úgy mosogatnék étkező dolgokat,csészéket.

Szerintetek nekem van igazam és ő hibázott vagy én vagyok túl fura?

2017. aug. 23. 22:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%

Én nem tartom fontosnak a fertőtlenítőzést mosogatás előtt, de abban igazad van hogy nem az akkor elmosogatott csészébe kellett volna készítenie.

Szoktál gyorsétteremben enni? Ott a kiadással foglalkozóknak kb. óránként kell kezet mosniuk és úgy adják ki egymás után a vendégeknek az ételt meg veszik el a pénzt. Elképzelheted ott mennyi baci lehet és az mind rákerül a csomagolásra amit meg fogsz majd meg eszed ami benne van, mégse lesz tőle bajod. Ez pedig azért van mert sosem steril dolgokat eszünk, van immunrendszerünk és dolgozik a kis nyikhaj bacikat kinyírja.

2017. aug. 23. 22:58
 2/21 anonim ***** válasza:
22%
én megértem, mert valahol jogos. a pénz meg amúgy is rettentő koszos.
2017. aug. 23. 22:58
 3/21 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ne nagyon járj éttermbekbe, büfékbe ha ez ennyire zavar. Egyszerűen nem reális hogy minden egyes mozdulat után fertőtlenítővel mosson kezet valaki. Gondolj bele mi folyik egy nagy étteremben ahol 10-12 szakács dolgozik 100 vendégre, gondolod hogy percenként mindenki kezet mos?
2017. aug. 23. 23:08
 4/21 anonim ***** válasza:
25%
Igaz, hogy nem lesz ennyitől semmi bajunk, de szerintem tök jogos, amit mondasz. Ha fizetsz valamiért, akkor azt rendesen csinálják. Én egyetértek, nekem is vannak ilyen ,,mániáim". Múltkor limonádéztam, mikor találtam egy hajat a poharamban.. A pincér reakciója az volt, hogy kicserélik. Hát nem tudom, hogy ezt hogy képzelte, majd biztos iszok még egyet, ahol ez egyszer előfordulhatott..
2017. aug. 23. 23:12
 5/21 anonim ***** válasza:
94%
Hasonló történt ma az én munkahelyemen is, de engem nem zavart. Műanyagpohárba kaptam a kávém, elvitelre. Egyáltalán nem zavart, hogy nem fertőtlenítette a kezét mosogatás után. Mivel és hol?
2017. aug. 23. 23:18
 6/21 anonim ***** válasza:
33%
Szinte biztos vagyok benne, hogy rájuk is vonatkoznak higiénés előírások és technológiai rend. Amit leírtál, az biztosan nem felel meg ezeknek.
2017. aug. 23. 23:23
 7/21 anonim ***** válasza:
78%

23:12 bárhol előfordulhat egy hajszál az ételben, italban. Nyilván nem gyakori de sose lehetsz 100% biztos hogy nem lesz benne. Emberek vagyunk hibázunk. A pincér téged csak kárpótolni akart. Legtöbben pont ezért, mivel tudják hogy bárki tévedhet elfogadják a cserét és ha nincs vele gond még el is fogyasztják. Persze ha ez rögtön az első alkalommal előfordul nem megyek vissza többé Max ismerős ajánlására fontolnám meg.

Fertőtleníteni általában munkafolyamat kezdés előtt kell illetve a folyamat ideje alatt bizonyos időközönként. Ideális esetben tiszta kézzel nyúlnál mindenhez, így semmi se lenne koszos meg minden munkafolyamatot más ember végezne így más venné el a pénzedet és adná oda a rendelésedet, de nem egy idealizált világban élünk.

A fizetésről csak annyit, hogy ha még a kávé elkészítése előtt láttad még otthagyhatod fizetés nélkül, de a kész kávét visszaküldeni fizetés nélkül bunkóság.

2017. aug. 23. 23:40
 8/21 anonim válasza:
57%

Dolgoztam már M£Kïben és ha látnád,ott mi folyik,sírva szaladnál el.

Egyszer egy sütőlapnyi zsemle alja leesett a földre,amit egy nap alatt egyszer mostunk és sepertünk fel.

Látta a főnök,hogy mi történt,de nem zavartatta magát,mondta,hogy "nem baj,használjátok fel azt is lányok."

Összenéztünk,hogy ez most komoly-e és még ránk kiabált,hogy ne nézzünk már így, csináljuk meg vagy mehetünk haza és ne is jöjjünk többet.

Persze,vannak higiéniai előírások,de azt csak akkor kellett betartani,amikor jöttek ellenőrizni. Teljesen máshogy zajlottak az olyan napok,mint amikor "nem volt szemelőtt" a kajálda... Sosem mostunk kezet,mert nem volt rá idő,a tálcák is kb csak át voltak zuhanyoztatva és ennyi.

Előtte sem ettem ilyen helyeken,de miután ott dolgoztam,rendesen megundorodtam attól a kajától.

2017. aug. 24. 00:42
 9/21 anonim ***** válasza:
85%
Egyértelműen túl finnyás vagy, jól működő immunrendszernek ennyi baktérium nem kell hogy gondot okozzon. Ráadásul amikor mosogat akkor nem is tudná a kezét nem megmosni elvégre vízzel mosogat és avégén csak leöblíti folyóvízben. Egy ételnek nem kell műtéti sterilnek lenni...
2017. aug. 24. 00:51
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

8! Csak a ti mekitek ilyen lepra! :D Amivel én állok kapcsolatban, onnan egy srácot hazaküldtek gondolkodni, mert megvakarta a fejét és nem mosott kezet! Számomra a meki a legmegbízhatóbb hely, ahol biztosan tiszta kajához juthatok, nem koszos kézzel fogdossák össze! (Debrecen)

Egyébként én nagyon tisztaságmániás vagyok, de szerintem annyira nem gáz amit bögrével csináltak. Végülis a mosószer a kezéről is lemosta a koszt! Az jobban bosszantó, hogy kértél valamit és utána ketdett el mosogatni.

2017. aug. 24. 01:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!