Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az éttermek miért ragadnak le...

Az éttermek miért ragadnak le 2022-ben is a pincér, felszolgáló és hasonló értéktelen, érdektelen, felesleges, elavult és drága megoldás mellett ?

Figyelt kérdés
Azt hallani lépten-nyomon, hiány van a vendéglátóiparban, nincs elég felszolgáló az éttermekben, és ez gondot okoz a vállalkozóknak üzleti bevételeik gyarapításában. Én meg azt gondolom kevés feleslegesebb dolog van annál, mint pincérek alkalmazása. Az általam elvárt, nekem tetsző megoldást jól demonstrálja pl. a PadThai, Vapiano, stb. Egy tipikus 2., 3. osztályú etetőben tapasztalat szerint a jellemzően unott, képzetlen, a pincér szakmát kényszerű megélhetési forrásként végző felszolgálók a vendégeket nem vonzzák, hanem taszítják. Márpedig 9 %-ban ilyen pincéreket foglalkoztatnak az éttermek. ( Az 1. osztály és afölötti éttermek persze nem tartoznak ide. )

2022. febr. 14. 14:28
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
34%
#18 A zizegő drón legalább nem arrogáns, lekezelő és nem követeli a szervizdíj mellé a borravalót.
2022. febr. 16. 20:53
 22/49 anonim ***** válasza:
74%
21. Egy drónnak is van szervizdíja.
2022. febr. 16. 20:56
 23/49 anonim ***** válasza:
18%
#22 dDe nem követel MELLÉ borravalót, továbbá nem arrogáns, lekezelő.
2022. febr. 16. 21:11
 24/49 anonim ***** válasza:
79%
23. Nem tudom, inkább a pincér legyen bunkó mint hogy azon aggódjak hogy egy drón éppen felettem adja be a kulcsot, és az ételemben landoljon.
2022. febr. 16. 21:20
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
#24 Rosszabb esetben a fejeden. De ha lehet, egyik sem.
2022. febr. 17. 08:21
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
Igen, plusz a nyavajás drón még felvételeket is készítene rólam, és arról, kivel vagyok épp kajálni .....
2022. febr. 17. 15:37
 27/49 anonim ***** válasza:
100%
Az eredeti kérdésre: mert a legtöbb ember azért megy étterembe, hogy kicsit kényeztesse, kiszolgáltassa magát, és ennek nem felel meg, ha iskolai menzát talál ehelyett.
2022. febr. 17. 15:48
 28/49 A kérdező kommentje:

Ennek a topiknak nem része a drón fikciója.

Sajnos a pincérek zömében olyan képzetlen kóklerekből tevődnek össze egy átlagos honi étteremben, akik képzettséggel nem rendelkeznek, de valamiből meg kell próbálni megélni, jobb híján. Többségi tapasztalat szerint a vendégeket utálják, csak nem nyíltan fejezik ki, hanem olyna módon, ami a metakommunkációs környetből kiolvasva nem bizonyítható, ezért nyíltan a vállalkozó sem vonhatja felelősségre alkalmazottját.

Az átlag étterem kategóriában zömében 2022-re minden lehetőség rendelkezésre áll e felesleges elem eltávolítására a szolgáltatási struktúrából.

Hosszú távon költségkímélő megoldás is egyúttal a vállalkozók számára. Nekünk vendégeknek pedig áldás megszabadulni attól a kelletlen hozzállástól, amit el kell viselnünk a felszolgálóktól. ( tisztelet a kivételnek)

2022. febr. 19. 15:21
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondoltam volna, hogy komolyan elgondolkodom egy pincér fetisiszta topic igazságtartalmán. De tegnap megtapasztaltam mindazt amiről itt szó van. És bizony szívesebben szolgáltam volna ki magam. A pincérünk metakommunikációjából sunyin de lejött az utálat, pökhendi, primko beszólogatások jopofaságnak álcázva. Ettől még nem általánosítanék de van ilyen is. Sajnos
2022. febr. 21. 08:22
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

Minden iparban vannak suttyó bunkók.

Étterem tulajdonosként tudom, milyen nehéz normális munkaerőt találni.

Viszont tudom mi a kiszolgalas, luxus hajon dolgoztam 6 évig.

Tudom mi a kedvesség és tudom mit jelent a kiszolgálás.

Az, hogy a kijelzőn megjelenő ételed elkészült, semmit nem jelent. MÈG nem kaptál innivalót, nem kaptál evőeszközt és az előtted ülő után sem volt az asztalod letörölve.

Azt is magadnak csinalod? Akkor miert nem veszel mikrozható kaját, amit megeszel otthon?

Ha meg felveszel egy személyt, akinek a poharak, asztalok, evőeszközök eltörlése lesz a feladata, akkor a pincéred egy takarító lesz, akitől meg azt sem varhatod, hogy jó megjelenése legyen.

Itt megint egy olyan osztja az észt, akinek kevés jutott, Étterembe meg akkor járt mikor megrendelte a mekkdonelcet és plastic tálcán "elslattyogott" az asztalához.

Ha a kérdező ennyire tudja a tutit, nyisson ő egy altala elképzelt éttermet, ahol tele lesz igénytelen csóró emberekkel, mert egy normalis helyet nem képesek megfizetni. ;)

Sok sikert.

2022. febr. 22. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!