Mit gondoltok arról hogy a legtöbb helyen nem a tiéd a borravaló pedig te vagy a pincér?
Már több helyen dolgoztam pincér ként , szinte sehol nem lehetett az enyém a borravaló. Szeretek jól dolgozni,és általában meghálálják. Most külföldön dolgozom, sokszor nagyobb borravalót kapok egy asztalnál 10 euró sem ritka amit a kezembe nyomnak hogy ez az tiéd.De ha elrakom, mivel nenlehet, akkor ez lopasnak minősül. Elegem van h naponta kapom a nagy jattokat a munkáért, és az nem lehet az enyém. Trükközni ritkán tudok mert ott a tulaj és a tulaj annya aki engem figyel.
Szerintetek meg kéne mondani a tulajnak egy 10 eurós jatnál (amikor a számla volt kB 65 euró) h ez igenis engem illet? Főleg h ma is egyedül dolgoztam pincér 6 órás esti műszakban és 14 eurót kaptam a vendegektol. Amit persze lekell adni mert ha nem, akkor megloptam az éttermet.
Szerintetek? Ne az én jattomon gazdagodjon már meg, ott van neki a profit a vendégek után.
Most azon töröd az agyad, hogy meglopod a főnököt/üzletet/kollégát? Az ideológia már meg is van: - a borravaló téged illet, téged folyamatosan megkárosítanak, ezért igazságot akarsz szolgáltatni! Az igazság ezzel szemben az, hogy bár 2x annyit tudsz félretenni, mint amennyit otthon megkeresnél, te úgy érzed, hogy sokkal többet érdemelnél! (ami nyilván igaz is)
Erkölcsi prédikációba most nem kezdenék bele, de a tulaj meg az anyja, nem ok nélkül figyel téged, ók is tudják, hogy alkalom szüli a tovajt, bár becsületesen is lehet élni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!