Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ételfutárok mit csinálnak...

Ételfutárok mit csinálnak hogyha egy rendszeres rendelő nem ad borravalót?

Figyelt kérdés
2020. szept. 22. 18:05
 1/9 anonim válasza:
94%
Gondolom a fizetését attól még ugyanúgy megkapja...
2020. szept. 22. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem köteles adni.
2020. szept. 22. 18:29
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Mivel van fizetese, a munkaja elvegzeseert penzt kap a fonoketol, igy normalis alkalmazott semmit nem tesz, vegzi a munkajat.

A jattnak nyilvan orul, de nem lehet azzal kalkulalni.

A gyopar agyu, tanulatlan, bunko futar nyilvan megtorolja a borravalo elmaradasat, sot a tul kevesnek itelt borravalot is.

Pl. kesik, nem viszi fel az emeletre, belekop, hagyja kihulni stb stb.

Tudnek meselni sajnos.

2020. szept. 22. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Miért, az kötelező?? Én sem kapok borravalót azért, hogy elvégzem a munkámat... Egyébként szoktam adni, mielőtt beszólna valaki, de egyáltalán nem gondolom, hogy muszáj lenne adni, főleg úgy, hogy a legtöbb helyen fizetni kell a szállításért...
2020. szept. 22. 19:22
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Ha ez zavar, akkor ne légy ételfutár. Elmehetsz a vasútra is rakodónak, majd meglátod, hogy ott mennyi borravalót kapsz.
2020. szept. 22. 19:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeres megrendelő vagyok, heti menüt rendelek egy kis kifőzésből.

Nem naponta jattolok, hanem hétfőn a heti fizetésnél adok 500 Ft-ot.

Egyébként hét közben nem is találkozom a futárral, felakasztja a kerítésre, dudál és már megy is.

2020. szept. 22. 20:32
 7/9 anonim ***** válasza:
40%

Mivel vendéglátóztam eleget, én mindig adok. Úgy vagyok vele, hogy jó karma, adjuk tovább, és előbb-utóbb visszaér hozzám 😊

Bér van, de kevés, a borravaló nem borra megy, hanem a megélhetés része.

A realitás az, hogy ha nem adnak borravalót, az a hűtődön is meglátszik.

Nyilván ha nincs pénzem, akkor kénytelen vagyok nem adni, és ezt a vendég/rendelő fél esetében is megértem.

Ha viszont ott áll a puccos sportautó az udvarban, az egész heti fizetésem értékében rendel, akkor azért eléggé vérlázító, hogy valaki ezerrel teper, és cserébe le se tojja a fejemet.

2020. szept. 22. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:
83%
"akkor azért eléggé vérlázító, hogy valaki ezerrel teper, és cserébe le se tojja a fejemet." Helyesbítek, cserébe kapod a fizetésedet. Én is szoktam adni borravalót, de azért ne legyen már elvárás, főleg nem annak függvényében, hogy mennyire drága kocsi áll az udvaromban.
2020. szept. 22. 21:27
 9/9 anonim ***** válasza:
85%
Szoktam adni borravalót, de néha elmarad. Egyébként a futárnak nincs fizetése higy a jattot elvárja? Csomagfutárnak, postásnak is mindenki ad egy százast mikor jön? Vízóra leolvasónak is? Szórólaphordónak is? Megértem hogy ez ma már bevált szokás, de aki gyárban operátorként dolgozik ugyanannyiért, az sem kap százast.
2020. szept. 24. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!