Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mit gondoltok arról hogy a...

Mit gondoltok arról hogy a legtöbb helyen nem a tiéd a borravaló pedig te vagy a pincér?

Figyelt kérdés

Már több helyen dolgoztam pincér ként , szinte sehol nem lehetett az enyém a borravaló. Szeretek jól dolgozni,és általában meghálálják. Most külföldön dolgozom, sokszor nagyobb borravalót kapok egy asztalnál 10 euró sem ritka amit a kezembe nyomnak hogy ez az tiéd.De ha elrakom, mivel nenlehet, akkor ez lopasnak minősül. Elegem van h naponta kapom a nagy jattokat a munkáért, és az nem lehet az enyém. Trükközni ritkán tudok mert ott a tulaj és a tulaj annya aki engem figyel.

Szerintetek meg kéne mondani a tulajnak egy 10 eurós jatnál (amikor a számla volt kB 65 euró) h ez igenis engem illet? Főleg h ma is egyedül dolgoztam pincér 6 órás esti műszakban és 14 eurót kaptam a vendegektol. Amit persze lekell adni mert ha nem, akkor megloptam az éttermet.

Szerintetek? Ne az én jattomon gazdagodjon már meg, ott van neki a profit a vendégek után.

2020. okt. 9. 01:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
84%

Travis, a minimálbér államonként változik, és a borravalót kapó munkásra nem mindig vonatkozik. Nézzed meg a táblázatot, itt van fenn a US kormány oldalán. 😉

[link]

2020. okt. 10. 00:53
 22/33 Travis83 ***** válasza:
53%

#21: Az a minimum cash payment, ergo kp fizetés, amit csak kombinálva fizethetnek a hivatalos fizuval, ergo ki kell jönnie a minimum $7.25-nek, akár így, akár úgy. A leírásban is ott szerepel, ha $2.13 a kp, akkor a maradéknak (a hivatalosnak) $5.12-nek kell lennie. Így kijön a $7.25. Ez akkor van, ha pl a jattot a hét leteltével elosztják a munkások közt. Pontosan ilyen alapon kapják itt a fizut pl a kaszinó dolgozói.

;)

2020. okt. 10. 01:21
 23/33 anonim ***** válasza:
57%
Igen, pontosan. Szóval a főnök által fizetett pénzből lejön a jatt, ahelyett, hogy a 7.25ön felül kapná.
2020. okt. 10. 01:43
 24/33 Travis83 ***** válasza:
90%
#23: Csakhogy abban is biztos lehetsz, hogy olyan helyen, ahol a jattal együtt 7.25 jön ki, senki sem fog dolgozni. Kaszinóban is összesen $23/h jön ki. Szóval ki van ez találva.
2020. okt. 10. 01:57
 25/33 A kérdező kommentje:

Travis! Te Amerikán belül hol élsz? Melyik államban, városban? Ott kint egy átlagos pincér mennyit keres jattal együtt kB egy hónapban?

És mennyi pénz kell a rentre, grocery rá egy hónapban vendéglátóskent kB?

2020. okt. 10. 13:39
 26/33 A kérdező kommentje:
Mert itt Máltán 6 eurót kapsz óránként. A 200 órád minimum megvan havonta az 1200 euró. Rent 450 kB. Tehát marad kB 600 eurod havonta.. Ellenben az idő mindig jó, most az elobb is a tengerben úsztam.
2020. okt. 10. 13:42
 27/33 Travis83 ***** válasza:
90%
Ez nagyon változó, kedves kérdező. Sok mindentől függ a kereset, mivel a jatt egy pincér fizetéséhez itt sokat hozzátesz. Tehát nem melyik államban, azon belül milyen helyen van a resti és épp milyen évszak van. Szóval ez lehet héti 500 dolcsi, de akár 1000-en felül is. A rent is attól függ hol és mi. Ha szobát bérelsz, kb 500-700 dolcsi havonta. Teljes appartment már kb 1200 -es fölé. Sokan így csinálnak, hogy két szobás lakást bérelnek és felvesznek lakótársat a másik szobába, így féláron van. A grocery pedig, hát az az ember idényeitől függ, ezt nehéz megmondani, de lehet nagyon minimálisan élni ezen a téren és mindent nagyon olcsón megvenni.
2020. okt. 10. 18:42
 28/33 Travis83 ***** válasza:
85%
#27: Elnézést a helyesírási hibákért, átkozott mobil!
2020. okt. 10. 18:44
 29/33 A kérdező kommentje:

Értem. És te melyik államban vagy, azon belül melyik városban? Hogy lehetne letelepedni Amerikában mostanság? Csak házassággal?

Van ismerósöm L.A ben, North Carolina ban, Minesotaban, Washington DC. Ben, most ár kinéznék nagyon, na meg megtanulni angolul, mert itthon hiába használtam az amcsi vendégeknél, az csak a catering English volt, ha vkivel rendesen megy a converstation, nem sokat érték.

2020. okt. 11. 13:43
 30/33 Travis83 ***** válasza:
85%
#29: Én New Jersey államban élek. Most nagyon nehéz a kijutás. Egyrészt, mert vírus van, másrészt, mert Trump alatt durván szigorodtak a törvények ezzel kapcsolatban.
2020. okt. 11. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!