Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mit gondoltok arról hogy a...

Mit gondoltok arról hogy a legtöbb helyen nem a tiéd a borravaló pedig te vagy a pincér?

Figyelt kérdés

Már több helyen dolgoztam pincér ként , szinte sehol nem lehetett az enyém a borravaló. Szeretek jól dolgozni,és általában meghálálják. Most külföldön dolgozom, sokszor nagyobb borravalót kapok egy asztalnál 10 euró sem ritka amit a kezembe nyomnak hogy ez az tiéd.De ha elrakom, mivel nenlehet, akkor ez lopasnak minősül. Elegem van h naponta kapom a nagy jattokat a munkáért, és az nem lehet az enyém. Trükközni ritkán tudok mert ott a tulaj és a tulaj annya aki engem figyel.

Szerintetek meg kéne mondani a tulajnak egy 10 eurós jatnál (amikor a számla volt kB 65 euró) h ez igenis engem illet? Főleg h ma is egyedül dolgoztam pincér 6 órás esti műszakban és 14 eurót kaptam a vendegektol. Amit persze lekell adni mert ha nem, akkor megloptam az éttermet.

Szerintetek? Ne az én jattomon gazdagodjon már meg, ott van neki a profit a vendégek után.

2020. okt. 9. 01:02
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
#10 Az igen. Amerika más világ, ott a jattodat nem veszi el senki.De otthon is ahol dolgoztam 6 helyen, csak az 5 csillagos szállodai szobaszervizben rakhattam el a jattot.A rekordom egy este alatt 17 ezer Ft volt 2013 ban, és egy vendégnél egyszer a legnagyobb jatt 10.000 Ft, egy adag kocka jégért, ami csak sima víz és ingyen van.
2020. okt. 9. 15:51
 12/33 anonim ***** válasza:
11%
Borravalo borra van … de mivel a munkahelyen nem lehet csak ugy borozgatni, ezert nem lehet a pincerre.
2020. okt. 9. 17:28
 13/33 anonim ***** válasza:
11%
Pincer egy alkalmazott. Az a dolga, hogy a vendeg erezze jol magat. Ha borravalót ad a vendeg, azt a hely hangulataert adja es a fonok dolga eldonteni, hogy mit kezd vele. Pincer nem a borravaloert vegzi jol a dolgat, hanem mert a fonok elvarja a normalis viselkedest.
2020. okt. 9. 17:33
 14/33 Travis83 ***** válasza:
75%
#13: Nagyon nagyot tévedsz. A borravalót a vendég a pincér munkájáért adja a pincérnek. Mennyire volt kedves, tapasztalt, ergo úgy egyben milyen kiszolgálást nyújtott. A főnöknek az eladott kosztért jár a pénz, másért nem. Különben szolgálja ki maga a vendégeket. Ennyi erővel egy irodai alkalmazott adjon a túlóráért kapott pénzből a főnökének is. :D
2020. okt. 9. 18:07
 15/33 anonim ***** válasza:
16%

Amerikában a feltételezett borravalót levonják a fizudból, akkor is, ha nem kapod meg.

Pincérnek minimálbér alatt van a keresete, és ezért ha nem hagysz borravalót, kb rabszolgabért keres.

Európában jobb a helyzet, de tapasztalat, hogy sok helyen úgy élnek a vendéglátósok, hogy péntek-szombat-vasárnap megkapott borravalót osztják be hétfőtől-csütörtökig, mert akkor alig kapnak órákat, pláne most.

Nem elisszák hanem ebből van bevásárlás, villanyszámla stb. A legtöbb nem él nagy lábon, sőt.

2020. okt. 9. 22:00
 16/33 Travis83 ***** válasza:
14%
#15: Semmit nem vonnak le a fizetésből. A fizetés előre megbeszélt összeg, amit a pincér hetente fixen megkap. X idő után pedig fizetésemelést kap. Itt élek 14 éve, ennyit már csak tudok. ;)
2020. okt. 9. 23:35
 17/33 anonim ***** válasza:
57%

[link]

Amerika bacott nagy, változó hol mennyi a minimum és nem mindegy, hol kell ebből megélni.

Az a $2.13/h amit pl Mississippi, Nebraska, South Carolina, meg pl Texas megkövetel szerintem kriminális. Felnőtt emberként ebből ne meséld már nekem, hogy meg lehet élni borravaló nélkül.

2020. okt. 9. 23:49
 18/33 A kérdező kommentje:

#13 - as! Az 1-2 euró borra valót, igen a hely hangulatjáért adja a vendég, de az 5 euron felüli, főleg a 10 eurós jattokat, mikor megveregetik a hátam és mondják h this is for you, az már csak nekem és max a szakácsnak szól. És ez lenne a motiváció a föböktől hogy elrakharom. De nem rakhatom el ó meg egy ember fizetését megsporolja ezzel.

Ha nekem lenne egy kisebb étterem ami jól egy, főleg hétvégén, lehet elgondoljoznék rajta h nem sajnálom a borravalót a munkavállalóimtól, és ezzel motiváló őket

2020. okt. 10. 00:08
 19/33 anonim ***** válasza:
90%
A borravaló elvétele klasszikus wage theft, ha van ott valami workers union, szólj nekik hogy verjék ki a balhét.
2020. okt. 10. 00:22
 20/33 Travis83 ***** válasza:
31%

#17: Nincs olyan, hogy $2.13/h. Van a törvény által előirt minimum, ez pedig jelenleg $7.25/óra. Aki kevesebbet fizet, azt törvény elé lehet állítani. No de ennyi sem lenne igazán elég mindenre, viszont akadhatnak éttermek, ahol ennyit fizetnek, de csak azért, mert akkor ott jó borravalót lehet keresni. Máskülönben senki sem dolgozna ott egy hétnél tovább.

Egyébként máskor jobban olvas utána. A $2.13/óra nyilván az a minimum, ami a jattokból jön össze.

2020. okt. 10. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!