Mennyi borravalót illik adni étteremben vagy kávézóban?
Illik e vagy elvárják e?
Én úgy szoktam hogy felkerekítem pl. 2860 akkor 2900 vagy 1420 akkor 1500. Attol függ szimpatikis e a pincér vagy sem. Jó e a z étel vagy sem.
Nem vagyok hajlando többet adni. Én sem kapok senkitől.
3, 5
Szerintem meg elég kár, hogy a szolgáltatóiparban valakit az motivál, hogy zsíros borravalót kapjon! Ha én nem nézek ki kőgazdagnak, akkor örüljek, ha nem köpnek a kajámba, vagy mi?
Méghogy adjak több száz esetleg ezer ft borravalót? Persze. Nekem ki a fene ad borravalót akár 5 ft-ot is. Senki. Örüljenek annak a kicsinek is.
Én örülnék.
Ha nem adsz, megkérdezik, hogy nem voltál elégedett? Mert kihozza pár métert a kaját, azért ezreseket adni a fizetésen felül, amikor te mondjuk egy hónapban egyszer sem jutsz el étterembe??
Ha sokat adsz, akkor azt is szóvá teszik egyébként. Volt, hogy közölte a felszolgáló, hogy ők felszámolják a 10%-ot a számlán és ez így sok. Hát az is ciki. Adj, amennyit tudsz és kész, de első esetben odaadtam volna a 3ezret.
A vicc meg, hogy még boltban is van, aki ad borravalót (nem öt Ft-ra gondoltam), az nem éri meg, naponta odajár és ad.
Nekem már elment a kedvem az ilyenek miatt, nyaraláskor megyünk, kap valamennyit és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!