Pincérek! Borravaló kérdés!?
1 hónapja bekerültem a vendéglátásba. Cukrászdában vagyok, ahol szépen lassan már mindenbe beletanultam. Ételek, kávék, különböző italok készítése, fagyi árusítás, kehely készítés stb.
Éppen csak annyit nem csinálok, hogy nem nálam fizetnek az asztalnál.
A pincéreknek elkészítek mindent, rohangálok a pult, fagyi pult és konyha között, néha még rendelést is viszek ki. 200%-on pörgök, csurom víz vagyok.
A pincérek sem lazsálnak, ők is teszik a dolgukat asztalok között. DE!
Fair az, hogy én a borravalóból semmit se látok? Semmi se jár a hátsó dolgozónak? Hogy van ez máshol?
Ennek köze lehet ahhoz, hogy 1 hónapja vagy a vendéglátásban, és saját bevallásod szerint "betanított munkás" vagy, tehát max helyismereted van.
Nem mondom, hogy fair a borravalónak a lenyúlása, de az élet nem fair.
Viszont a lehetőség adott!
Végezd el a felszolgáló szakmát, tolj le a vendéglátásban 10 évet, és utána majd te teheted el a jattot.
Hajrá!
Igen, sajnos sok helyen így megy ahol nem megy a közösbe. A pincérek a magukénak vélik, talasztaltam konyhai dolgozóként.
És még siettetnek is a pincérek.
Amúgy nekem ha nagyon ízlik az étel, küldök be külön a szakácsnak, vagy annak,
aki bent össze állította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!