Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pincérek! Borravaló kérdés!?

Pincérek! Borravaló kérdés!?

Figyelt kérdés

1 hónapja bekerültem a vendéglátásba. Cukrászdában vagyok, ahol szépen lassan már mindenbe beletanultam. Ételek, kávék, különböző italok készítése, fagyi árusítás, kehely készítés stb.

Éppen csak annyit nem csinálok, hogy nem nálam fizetnek az asztalnál.

A pincéreknek elkészítek mindent, rohangálok a pult, fagyi pult és konyha között, néha még rendelést is viszek ki. 200%-on pörgök, csurom víz vagyok.

A pincérek sem lazsálnak, ők is teszik a dolgukat asztalok között. DE!

Fair az, hogy én a borravalóból semmit se látok? Semmi se jár a hátsó dolgozónak? Hogy van ez máshol?

2020. júl. 31. 16:58
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom igen, annak jár aki felszolgálja, aki közvetlenül a pénzt kezeli, beszélget a vendégekkel. Sajna. Ha nagyon jó fejek lennének a munkatársaid, neked is dobnának.
2020. júl. 31. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
En ugyan hotelben dolgozom, de pincerkent az etteremben es sokszor vannak kulsos vendegeink akik ott fizetnek. Nalunk mindenki osszedobja a borravalot az etterem/recepcio/bar es honap vegen egyenlo reszre van osztva, kapnak belole a szakacsok, szobalanyok es mosogatok is, mindenki ugyan annyit kap. Szerintem ez igy fair, mert habar ok nem beszelgetnek a vendegekkel, attolmeg szerves reszei annak hogy ok mindent rendben talaltak, tisztasag van es finom etelt esznek, amiert adjak a borravalot. Az mas kerdes hogy voltak kollegak akik zsebre tettek, oket ki is rugtak, viszont valoszinuleg a fonokseg is lecsippent belole egy kicsit minden honapban, de osszessegeben meg vagyunk elegedve a kapott osszeggel.
2020. júl. 31. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így volt. Össze volt gyűjtve a borravaló, és elosztva mindenkinek. Máshogy nem tisztességes, hacsak nem keresnek 2-3x annyit a többiek, mint a felszolgálók...
2020. júl. 31. 18:13
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Ennek köze lehet ahhoz, hogy 1 hónapja vagy a vendéglátásban, és saját bevallásod szerint "betanított munkás" vagy, tehát max helyismereted van.

Nem mondom, hogy fair a borravalónak a lenyúlása, de az élet nem fair.

Viszont a lehetőség adott!

Végezd el a felszolgáló szakmát, tolj le a vendéglátásban 10 évet, és utána majd te teheted el a jattot.

Hajrá!

2020. júl. 31. 18:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos sok helyen így megy ahol nem megy a közösbe. A pincérek a magukénak vélik, talasztaltam konyhai dolgozóként.

És még siettetnek is a pincérek.

2020. aug. 1. 00:36
 6/7 anonim ***** válasza:
*tapasztaltam
2020. aug. 1. 00:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Amúgy nekem ha nagyon ízlik az étel, küldök be külön a szakácsnak, vagy annak,

aki bent össze állította.

2020. aug. 1. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!