Ha van felszolgálási díj hagysz borravalót?
Mi nyáron találkoztunk először ilyennel, mikor nyaraltunk. 12 ezret fizettünk az étteremben, elég hosszú blokkot kaptunk róla. A végén ott díszelgett a szervízdíj, mi meg fizettünk csomó borravalót mielőtt megnéztük... Persze csodálkozott a pincér, de elfogadta, kedvesen mosolygott. Mivel egy hétig voltunk, ettünk még ott, mindig nagyon barátságosak voltak, de többször nem adtunk egy ft borravalót sem. :)
Azon a héten bárhol ettünk, megnéztük előbb, hogy számítanak-e fel ilyet, s csak akkor adtunk borravalót, ha nem volt még a számlában. Kétszer nem fizetünk borravalót, ahogy láttuk, nem is várják, nem várják el, meg semmi. :)
Én nagy borravalózós vagyok, de ahol szervízdíjat számolnak ott nem adok egy fillért sem.
Ráadásul nem is értek vele egyet és felháborít!
Természetesen nem, ha már egyszer felszámolták akkor minek fizetnék még egyszer?
(Amúgy én személyszerint szeretem ezt a megoldást, nem nekem kell matekozni meg gondolkozni hogy mennyire legyek jó fej. Beleépítik az árba, egyszerűbb.)
10 %-ot kiszámolni nem egy agysebészet, viszont ott is fizetned kell, ahol nem voltál teljesen elégedett a felszolgálással és nem borravalóznál.
Igen, de ha a 10% valami nem kerek szám, akkor meg matekozhatsz hogy mennyit adj hogy nagyjából annyi is legyen, meg ne is kelljen aprókat visszaadni, stb. Én gyűlölöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!