Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha van felszolgálási díj...

Ha van felszolgálási díj hagysz borravalót?

Figyelt kérdés
Hétvégén egy elég drága étterembe megyünk barátokkal, persze minden pár magának fizet. Az étlapon néztem fel van tüntetve 12.5% szervíz díj. Kettőnk fogyasztása egy 20as biztos lesz, tehát 2500 szervízdíjat felszámolnak. Emellé gondolom márnem nem nagyon kell borravaló, de ha pl 18.760ra jön ki akkor elég gáz utolsó fillérig visszakérni az aprót is, nem? Hiába a szervíz díj. Ti hogy szoktátok?
2020. szept. 9. 10:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Ha előre meghatározzák maguknak a borravalót, akkor én az utolsó 5 forintot is visszakérem.
2020. szept. 9. 11:01
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Biztos gonosz suttyó leszek de ilyen esetben nem hagyok soha borravalót főleg ha ilyen magas a szervízdíj.
2020. szept. 9. 11:04
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Visszakérem én is ilyen esetben. Persze ha 19.900 a vége, adok egy húszezrest, aztán szevasz.
2020. szept. 9. 11:07
 4/22 anonim ***** válasza:
96%

Mi nyáron találkoztunk először ilyennel, mikor nyaraltunk. 12 ezret fizettünk az étteremben, elég hosszú blokkot kaptunk róla. A végén ott díszelgett a szervízdíj, mi meg fizettünk csomó borravalót mielőtt megnéztük... Persze csodálkozott a pincér, de elfogadta, kedvesen mosolygott. Mivel egy hétig voltunk, ettünk még ott, mindig nagyon barátságosak voltak, de többször nem adtunk egy ft borravalót sem. :)

Azon a héten bárhol ettünk, megnéztük előbb, hogy számítanak-e fel ilyet, s csak akkor adtunk borravalót, ha nem volt még a számlában. Kétszer nem fizetünk borravalót, ahogy láttuk, nem is várják, nem várják el, meg semmi. :)

2020. szept. 9. 11:10
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Fizetéskor most már érdemes megkérdezni mindenhol, hogy benne van e a szervizdíj. Szerintem egyre több helyen fogják alkalmazni.
2020. szept. 9. 11:13
 6/22 anonim ***** válasza:
89%

Én nagy borravalózós vagyok, de ahol szervízdíjat számolnak ott nem adok egy fillért sem.

Ráadásul nem is értek vele egyet és felháborít!

2020. szept. 9. 11:52
 7/22 anonim ***** válasza:
84%

Természetesen nem, ha már egyszer felszámolták akkor minek fizetnék még egyszer?

(Amúgy én személyszerint szeretem ezt a megoldást, nem nekem kell matekozni meg gondolkozni hogy mennyire legyek jó fej. Beleépítik az árba, egyszerűbb.)

2020. szept. 9. 12:06
 8/22 anonim ***** válasza:
45%

10 %-ot kiszámolni nem egy agysebészet, viszont ott is fizetned kell, ahol nem voltál teljesen elégedett a felszolgálással és nem borravalóznál.

2020. szept. 9. 12:13
 9/22 anonim ***** válasza:
78%

Igen, de ha a 10% valami nem kerek szám, akkor meg matekozhatsz hogy mennyit adj hogy nagyjából annyi is legyen, meg ne is kelljen aprókat visszaadni, stb. Én gyűlölöm.

2020. szept. 9. 12:15
 10/22 anonim ***** válasza:
77%
Én van, hogy 15%-ot is adok, így a 12,5% mellé is egy felkerekítés belefér, például 13.155 Ft végösszeget 13.500-ra. De nyilván a szervizdíj nagyban befolyásolja.
2020. szept. 9. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!