Miért van az, hogy a kávét felszolgáló lánynak hagynak borravalót, nekem meg nem?
Hogy némelyik helyeken majdnem kijön mégegy fizu a borravalóból, más helyeken semmit se hagynak?
Oké, egy gyárban dolgozónak nem tudsz hagyni, mert nem kerülsz vele kontaktusba.
Viszont egy kávézóban a kiszolgálólánynak hagynak borravalót, nekem egy kis gyerekruha boltban nagyon pontosan fizetnek. 100 Ft nem maradhat el.
Én is ugyanúgy szépen, kedvesen beszélek a vevőkkel, mutogatom amit kérnek, előszedem, ugrálok-ide oda, becsomagolom stb. Még fárasztóbb,mint kivinni egy kávét.
Ez miért van igy?
Bútorboltban dolgoztam, volt olyan, hogy a tömörfa asztalt, bútort én és egy 50 kilós kolléganőm cipeltük ki a vásárló autójához. Soha nem vártam el a borravalót. Bár rám fért volna, olyan keveset kerestem. :)
De erről nem a vásárló tehet. Ez így alakult ki.
Oké, nem vendéglátó hely... mégis a vevőkkel kell kommunikálni ,kiszolgálni, kedves lenni.
Miért pont igy alakult ki?
Szerintem igazságtalan az egész.
Altalaban mindig hagyok borravalot, ha az elado, pincer, munkas, barmi megerdemli, tudasaval, segitokeszsegevel, precizitassal, gyorsasaggal, talpraesettsegevel, illetve, ha a mobilja nincs a pulton vagy alatt es nem hasznalja mikozben bent vagyok a boltban.
Hiaba mosolyog ha latszik, hogy a fonok megkoveteli.. Elado, az is egy szakma..
4. Akkor nagyon ritka személyiség vagy.
Hónapok óta dolgozom eladónőként és kb kétszer hagytak el 50Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!