Ha van felszolgálási díj hagysz borravalót?
Figyelt kérdés
Hétvégén egy elég drága étterembe megyünk barátokkal, persze minden pár magának fizet. Az étlapon néztem fel van tüntetve 12.5% szervíz díj. Kettőnk fogyasztása egy 20as biztos lesz, tehát 2500 szervízdíjat felszámolnak. Emellé gondolom márnem nem nagyon kell borravaló, de ha pl 18.760ra jön ki akkor elég gáz utolsó fillérig visszakérni az aprót is, nem? Hiába a szervíz díj. Ti hogy szoktátok?2020. szept. 9. 10:52
12/22 anonim válasza:
Nem adok semmit, ők már kiszámlázták maguknak a borravalót. Amúgy is utálom ezt, csomószor a számla alján van mini betűkkel feltüntetve a szervízdíj, én meg nem azt bújom részletesen, ezért sokszor adok véletlenül így... egyébként is nagyon bosszantó ez az egész szervízdíj. Mindenki szokott adni amúgy is borravalót, de akkor legalább jól érzem magam, hogyha egy kedves pincérrel találkozok mondjuk 10 helyett 15%-nyi borravalót adok és úgy érzem ezzel megköszönöm a kedves kiszolgálását. Ehelyett az unott arcúnak meg a szuperkedvesnek is ugyanannyit ad az ember... persze tudom, hogy a borravalót vagy elveszi a tulaj vagy szétosztják egymás között általában, de akkor is legalább fizetéskor látja az a szerencsétlen pincér, hogy elégedett voltam.
13/22 anonim válasza:
3 esetben szoktam.
- Fullos a pincércsaj.
- Villantani akarok a csajomnak.
- Valóban kiemelkedő volt a felszolgálás.
14/22 anonim válasza:
Meg kell kérdezni, hogy hogy működik náluk a borravaló.
Van, ahol kötsög a főnök és zsebre rakja az egészet (!!!)
Van, ahol összegyűjtik és ebből lesz munkahelyi buli.
Van, ahol a pincéré az egész
És van, ahol a konyhai dolgozók és a pincérek szétdobják egymás közt.
Ez alapján döntök.
16/22 anonim válasza:
Ne vicceljetek már mire fel fizessek még pluszba?
17/22 anonim válasza:
Ezért szerettem Ázsiában élni, ott nem fogadják el. Egyszer otthagytam az étteremben 1 yuan (40 forint) visszájára, es utánnam szaladt a pincéraz 1 yuannal és elnézést kért hogy lassú volt.
18/22 anonim válasza:
Ilyenkor nem adok. Általában kártyával fizetek, így nincs gond az apróra/visszajáróra.
19/22 anonim válasza:
Amerikában rányomtatják a blokk aljára, hogy mennyi borravalót várnak, nálunk is be kéne már vezetni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!