Szerintem ez megint kamu cikk :D
Ha az elején a "Az állattartás hosszú árnyéka" linkre kattintok, akkor átnavigál egy másik oldalra. Annak a végén hivatkoznak az eredet forrásra: "Az eredeti jelentés az ENSZ honlapján (angolul): www.fao.org"
Ez elvileg az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet oldala lenne, de ha beírjátok, hogy fao.org, akkor láthatjátok, hogy az eredeti oldal teljesen máshogy néz ki, mint amit a globalisfelmelegedes oldal belinkelt
Az a baj ezekkel a cikekkel, hogy eleve arra a koncepcióra fűzték fel, hogy mondjanak egy jó nagy számot. Az üvegházhatás vizsgálatánál minden területén egységes elvek szerint kell vizsgálni, máskülönben nem stimmel a matek. Erdőt pl nagyon sok mindenhez kell kiírtani, ha a hatas számítást megváltoztatják, hogy nagyobb CO2 egyenérték jöjjön ki, akkor minden agazatnál így kell számolni, a bányászattól az útépítésig máskülönben torzulnak az arányok.
A matek végén nemáratott volna levonni az állati élelmiszerek helyettesítésére termelt növényi élelmiszer üvegházegyenlegét. Képmutatás úgy csinálni, hogy az egyik oldalon a teljes egyenleget elszámoljuk, majd úgycsinálunk mintha a másik oldalon nem járna növekedéssel a helyettesítés.
Az egészségügy belerángatása meg nevetséges. Az emberek lehet, hogy egészségesebbek lennének, de tovább is élnének így táplálkozásra a visszavezethető egészségügyi költség helyébe az életkorral összefüggően kialakulóak lépnének.
Műfehérje 😂😂😂
Aztán ezek közül mégis melyik a mű? Bab, lencse, borsó...? Minden tápanyagot be lehet vinni növényekből, egy csőlátású mindenevő el sem tudja képzelni milyen jókat eszünk, és nem kell méregdrága alapanyagokra gondolni.
"Főleg mióta a világon számos egészségügyi és dietetikai szervezete elismerte a vegán életmód számtalan előnyét a mindenevőével szemben"
Tényleg? Én még nem olvastam ilyet. Kérlek, bizonyítsd hiteles forrásokkal! Ennyi erővel bármi mást ideírhattál volna.
"Aztán ezek közül mégis melyik a mű? Bab, lencse, borsó...? Minden tápanyagot be lehet vinni növényekből, egy csőlátású mindenevő el sem tudja képzelni milyen jókat eszünk, és nem kell méregdrága alapanyagokra gondolni."
Ezzel semmi baj nincsen egyél amit akarsz, de ne provokáld a mindenevő embereket és ne akard a saját igazad másokéra rátukmálni.
"A magzatnak annyi szüksége van állati fehérjére mint neked egy tehén tejére! Azaz semmi."
Megint a levegőbe beszél valaki. Legalább egy hiteles tanulmány linkjét másold már ide!
#55: Ez butaság, fehérje kell, mindegy, növényi vagy állati. S műfehérje nem létezik a testnek, aminosav szinten egyformák a számára, származástól függetlenül.
S az amúgy szükségtelen állati fehérje beviteléhez sem kell hús. Nem értem, miért vitáznak sokan úgy, mintha csak húsos és vegán étrend lenne. Általában a növényi étrend teljességét szoktam védeni, de megértem, ha az átlagembernek ez magas, de ha már ilyen vitákba száll be valaki, elvárnám, hogy felfogja, hogy a hús és más komplett állati fehérje ugyanúgy kiszolgálja a fehérjeigényt.
Bár lehet, hogy egyszer kiderül, hogy egyeseknek a tejtermék és a tojás is "hús". Én már nem is csodálkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!