Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mikor lesz mindenki vegán végre?

Mikor lesz mindenki vegán végre?

Figyelt kérdés

2018. júl. 4. 21:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is vannak elveim, mégsem vagyok ilyen erőszakos mint te. Pl. én is feltehetném a kérdést naponta, hogy mikor fogja mindenki ivartalaníttatni a macskáját végre. A fölösleges szaporulat ugyanis borzasztó nagy problémát jelent mind a menhelynek, mind annak aki velük kénytelen foglalkozni (nekem is mint önkéntesnek megvan a dolgom) de legfőképp az állatokkal csesznek ki.

Múltkor már feltette valaki a kérdést, hogy mi lenne a világgal, ha mindenki vegán lenne. Nos először is nem lenne húsfeldolgozás, de akkor mit fog enni ez a sok háziállat? És mivel fogjuk etetni ezt a sok hátrahagyott cicát és kutyát a menhelyen? Mennyi mindenen kéne változtatni az emberek fejében, ugye?

2018. júl. 4. 21:31
 12/69 anonim ***** válasza:
64%

" A kérdező kommentje:

A hús evésnek megdöbbentő hatásai vannak, nemcsak az emberi szervezet egészségére nézve, hanem a környezetre is."

Nagyapám 98 évesen halt meg. Kolbász volt mindig amíg élt a reggelije.

Mégis milyen megdöbbentő hatás lehet a húsevő emberekre, amikor evolúciónk is húsevésre alkotott minket? Ugye tudod, hogy nem vagyunk kérődzök?

2018. júl. 4. 21:44
 13/69 A kérdező kommentje:
Miért lennék erőszakos? Tettem valami erőszakos dolgot? Akár verbálisan/írásban?
2018. júl. 4. 21:45
 14/69 A kérdező kommentje:
#12 A nagypapád valóban szép kort élt meg. De(!), tudtad-e, hogy Magyarországon vezető haláloknak számítanak a szív-és érrendszeri betegségek? Ennek tükrében a kommented olyan, mint amit a dohányosok szoktak mondani, hogy bezzeg a szomszéd Józsi...
2018. júl. 4. 21:56
 15/69 anonim ***** válasza:
77%

"Az emberekre gondoltam, nem az állatokra."

Tudom, de kb. akkor fogok lemondani a húsról, amikor majd az oroszlánok is békésen legelésznek a zebrákkal.

Egyébként tudjuk, hogy mennyire káros a környezetre, és azt is tudjuk, hogy sok víz és értékes termőföld kell az állatok takarmányozására, amit közvetlenül, emberi fogyasztásra alkalmas növényekkel is be lehetne vetni, de én azt mondom, hogy ne vegán legyen mindenki, hanem mértéket kellene tartani, és helyes arányban kellene húst, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. Egy átlag amerikai tízszer annyi húst eszik, mint egy átlag magyar.

2018. júl. 4. 22:03
 16/69 anonim ***** válasza:
39%

Végre...vég-re végre vége

A végén mindenki fűbe harap.

[link]

2018. júl. 4. 22:28
 17/69 anonim ***** válasza:
30%
A zöldségek tele vannak vegyszerekkel és az állatok túlsztaporodnának...nem iszok tejet, nem eszek húst és nagyon kevés tojást fogyasztom. Viszont ha valamiben megtalálható azt lexarom. És nem a hús miatt vagyok szívbeteg, hanem mert így születtem.
2018. júl. 4. 22:33
 18/69 anonim ***** válasza:
31%

Soha, mert hányingerem van a zöldség szagától is.

Csak húst szoktam enni meg édességet.

2018. júl. 4. 22:45
 19/69 anonim ***** válasza:
79%

"De(!), tudtad-e, hogy Magyarországon vezető haláloknak számítanak a szív-és érrendszeri betegségek? "

Tudtad-e, hogy a szív és érrendszeri betegségek legfőbb okozója nem a húsevés, hanem a stressz, az egészségtelen életmód, ülőmunka?

Tudtad-e, hogy a Magyarországon dolgozó cirka 3 millió ember nagyrésze irodában dolgozik? Ők várhatóan szív és érrendszeri vagy vmilyen egyéb betegséget (végtag, hát, láb problémák, asztma, pszichológiai problémák és még sorolhatnám) fognak szerezni azalatt a 40-60 év alatt amíg rabszolgamunkájukat végzik.

Mégse mondja senki h lázadjunk, hanem a sok birka bemegy ugyanúgy húzni az igát mindennap,amikor egy agyonstresszelt ember elpatkol 50 évesen, a sok gyökér a szalonnára fogja, ami pedig az egyetlen élvezetes dolog volt szánalmas életében.

Egyébként meg én se támogatom a tömeges hústermelést, de a csirkének, halnak alig van ökológiai lábnyoma. Ha nem kéne hülye multiknál dolgoznia mindenkinek, megtermelném/kifognám magamnak.

Marhahúst havonta 1x eszem. Ezeknek az erőszakos vegánoknak előbb az amcsiknál kéne próbálkozniuk, akik a marháikkal telefingatják a légkört.

Nem igazán értem miért kell megint egy hülyeséget felkapni amikor sokkal fontosabb problémák vannak - talán épp azok találták ezt is ki, akik a fontosabb problémákról el akarják terelni a figyelmet. Nézd meg pl. a mai tipikus "hipszter" vegán - eszi a vegán nyúlkajáját 3000 Ft-ért, issza a fair-trade kávét, és közben nyomogatja az iphoneját, amit kínai gyerekek raktak össze éhbérért. Talán ez jól szimbolizálja h az én szememben mit jelent a vegánság -egy felfújt hülyeség amivel néhány okos ember jól átmosta a fiatalok agyát, hogy a fontosabb dolgokról elterelje a figyelmet....

2018. júl. 4. 22:56
 20/69 anonim ***** válasza:
67%

"Miért lennék erőszakos? Tettem valami erőszakos dolgot? Akár verbálisan/írásban?"

Kicsit olyan mint a hittérítők, akik becsengetnek. Amúgy semmi gond.

2018. júl. 4. 23:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!