A közeljövőben tuti nem. Én határozottan szimpatizálok a veganizmussal, de a saját esetemben elég destruktív ötlet lenne még pár év alapozás nélkül, tipikus "minden növényi ehetőt + gombát evő" étrenden hatalmas problémáim lennének egészség, energiaszint, közérzet terén, mivel sokakhoz hasonlóan a tipikus vegán étrenddel nem vagyok kompatibilis. Remek étrernd, hogyne, de nem nekem. Eleve ki se tudnám próbálni, annyira nonszensz. Speciális, személyre szabott növényi étrend, az OK, de arra gyúrni kell, főleg, hogy az egyik fő tápanyagforrásomat, ami a legtöbb esszenciális tápanyagomat adja, elveszteném.
Namármost sok ember nálam sokkal kevésbé érzékeny bizonyos dolgokra (ökolábnyom, állatok tartási körülményei, akár az egészség) és sokuknak nagyságrendekkel nagyobb áldozat lenne a növényi étrend, mint nekem. Akkora, mint nekem CSAK állatot ennem vagy akár bármit, csak zöldséget nem. Inkább a halál.
Aztán persze sok ember biuztos benne, hogy már az is egészségtelen, ha nem eszik sok húst...
Úgyhogy sok-sok ponton elutasíthatja valaki már a növényi étrendet, sőt a vegaságot is, nemhogy a veganizmust, annak minden szigorú szabályával s extra odafigyelésével és macerájával. Sokan akkor se feccölnek bele ennyit (feleslegesen), ha az egészségüknek ártanak, nézz körül... Az emberek igen sokszor kényelmesek és hedonisták.
Reménykedhetsz, hogy pár vega továbbmegy, ez így is lesz itt-ott, de kb. ennyi. Totálisan irreális azt várni, hogy az emberiség a jelenleginél jóval nagyobb mértékben tér növényi étrendre.
Igazából én boldog lennék, ha az emberek jobban ügyelnének az egészségükre, a bolygóra meg minden s nem ennének húst csak azért, mert az van a büfében, pedig nem is vágynak rá.
Ha ügyelnek a környezetükre és magukra és néha esznek húst, az annyira nem vészes. A totális tiltás keveseknek esik jól, még akkor is, ha történetesen az idő nagy részében bevállalják. Értem, ha egy vegánt zavar a kicsi is, de elég naiv, ha azt gondolja, hogy ég és föld van a semmi és az igen kevés, akkor is normálisabb, minőségibb hús fogyasztása között - vagy hogy a vegán nem árt a környezetének s nem okozza állatok pusztulását.
Plusz azt sem ártana látni, hogy eléggé öngól, ha a vegánok túl nagy része hangos, intoleráns gyűlölködő, akik miatt az ember már csak azért sem akar vegán lenni, nehogy egy étrendi csoportba tartozzon vele (ami persze nem jó hozzáállás s akinek fontos a dolog, azt nem érdekli, de azért ilyen vonalat is el tudok képzelni).
Ilyenkor bánom hogy nem vagyunk teljes mértékben ragadozók,akkor rég kihaltak volna az ilyen idióták. De mivel képesek egyes mazochisták növényeken elvergődni majdnem olyan hosszú ideig mint egy változatos,teljes étrenddel,félek,egyre többen lesznek valóban.
Egyik exemmel is amiatt szakítottunk mert vegán volt és megtiltotta nekem hogy normálisan egyek,és közölte hogy a gyerekeink is vegánok lesznek,ha meg sírnak a felvágottért akkor pofán lesznek csapva.
Ennél csak az undorítóbb mikor a gyerekek kis lelkét törik össze azzal hogy eléjük vezetnek egy állatot,kezükbe nyomnak egy kést és közlik hogy ha husit akarnak akkor öljék meg.
Azthiszi jót tesz a gyerekének.
Jah,csak harmadszorra fogják vissza oviban mert 7 évesen egy 4 évessel vetekszik a súlya és magassága,illetve a szellemi fejlettsége se olyan...
Ha valaki akkora idióta hogy nem ismeri fel hogy az ember mindenevő,haljon is éhen,de egy kisgyerek miért szenvedjen a degenerált szülei miatt?
Te is kérdező jobban jársz ha eszel rendesen amíg nem lesz nagyobb bajod.
"Tettem valami erőszakos dolgot? Akár verbálisan/írásban?"
Persze! Olvasd csak el a kérdést még egyszer!
Szeretnéd ráerőltetni a szamárságaidat MINDENKIRE. És még SÜRGETED is a dolgot (...végre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!