Ha a hús annyira egészségtelen ahogy a vegák mondják akkor miért él meg sok húsevő magas kort?
Egy itteni válaszoló írta:
A hús elleni érvek:
- a hús a létező legnehezebben emészthető étel, túlterheli a gyomrunkat
- magas a telített zsírsav-és koleszterintartalma
- az ipari húsok előállításánál az állatokat hormonokkal, antibiotikumokkal kezelik, génkezelt tápot kapnak. Az antibiotikumok évente többezer halálesetet okoznak mert a rendszeres húsfogyasztás által az emberi szervezet rezisztenssé válik sok antibiotikumra és ha betegség esetén szüksége lenne rá nem működik. Ez abszolút nem vicc.
- az állatok szörnyű körülmények között élnek
- a legtöbb húst is fogyasztó akkora fehérjetöbbletet visz be, hogy az valami hihetetlenül káros. Egy normál felnőtt fehérjeigényét napi 150-200g hús fedezi, ehhez képest sokan ennek a 2-3-4x-esét is elfogyasztják, hiszen reggelire, ebédre, vacsorára is húst esznek. A többletfehérje rettenetesen káros; sokan akkora mennyiséget visznek be ami meghaladja a szervezet feldolgozóképességét. Károsítja a vesét, a véráramba kerülve glükózzá alakul és végső soron a májnak is károkat okoz. Emellett a túlzott fehérjefogyasztás a rák elsődleges táptalaja.
- rengeteg kutatás bizonyította már, hogy a hús fogyasztása fokozza az emésztő-és végbélrendszeri, májrák kialakulásának esélyét, felelős a szív-és érrendszeri betegségek egy részéért, magas vérnyomást, emésztési problémákat és sok esetben cukorbetegséget is előidéz.
A tojás ellen gyakorlatilag csak a koleszterintartalma szól illetve az állatok tartása
A tej más kérdés, ott rengeteg egészségügyi aggodalom felmerül:
- sokan képtelenek a laktóz megemésztésére
- a tejnek az emberi szervezet számára nem megfelelő a tejfehérje (kazein) tartalma, az anyatej sokszorosa; nem a mi testünknek való
- sok benne a növekedési hormon
- az antibiotikumok itt is közrejátszanak
- a tejből nem vagyunk képesek kálciumot felvenni a kénhatása miatt, mára kutatások tömkeleget bizonyította, hogy a rendszeres tejfogyasztás a csontritkulás kiváltóoka.
- a tej a prosztatarák és a méhrák esélyét 50%-al növeli.
Ha ez tényleg így van, akkor a hús és a tej is valóságos méreg. Ami furcsa mert az igazán idős emberek 90 fölött, meg a szimplán idősebbek 70-80 is akiket ismerek mind húsevők. Sokan hagyományos ételeket esznek, szalonnát, kolbászt, pörköltet is. Akkor hogyan tudták megélni ezt a kort, ha folyamatosan mérgezték magukat?
"sokkal kevesebb húst fogyasztanak, több halat,"
A hal mióta nem hús?!
Sokat vizsgálták azokat az eseteket, akik az elmúlt 50-100 évben értek el 90+ életkort, jó egészségben. Ezek nagy része sokat dolgozott, kiegyensúlyozott kedélyű volt egész életén át és itt jön a lényeg, általában kiegyensúlyozott táplálkozást folytatott, mely zömmel igen sok növényi rostot tartalmazott. Pl. Japánban és más kelet-ázsiai országokban emellé sok hüvelyest és halat szoktak még fogyasztani.
A mindenevés megrögzött hívei persze ezt nem igazán fogják elfogadni, ám mindig jót mulatok azokon a gyerekes érveken, amik lassan már-már kb. vagy 150 évesek és vissza-visszatérnek, csak hogy a húsevést igazolják velük (magyarán a falánk hasuk uralja őket, nem az elméjük).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!