Vegetáriánusok! Tudtátok, hogy a növények is éreznek fájdalmat?
"Tudom hogy fáj a növénynek is,"
Igazolni sajnos nem tudtad.
"Álnok módon azzal indokolják, hogy nem esznek húst, mert hogy az állatnak az fáj!"
Nem álnok, hanem belátják, hogy az állatok szenvedése FELESLEGES.
"Ezért mondom azt, hogy ennyi erővel növényt, gabonát se egyen, mert az a növénynek is fáj!"
Hülyeséget mondsz, mert nem tudtad igazolni, hogy a növények is éreznek fájdalmat.
"Eszek húst is, eszek növényt is, tudom, hogy amikor kivégzik őket, az fáj nekik, de ha már az ember így lett megteremtve, akkor nem válogatok különböző mondvacsinált ürüggyel!"
Nem "mondvacsinált ürügy" alapján válogatás, hanem az alapján, hogy az egyik:
1) nem érez fájdalmat, a másik igen, ÉS
2) a fájdalma elkerülhetetlen, a másiké nem.
Sajnálom, hogy ezt nem tudod felfogni.
"Én legalább nem vagyok álszent. Igen, felvállalom, hogy tudok a fájdalmukról, de attól én bizony jó étvággyal megeszem egyiket is, másikat is!"
Álszent is vagy, mert amint levezettem, még a drágalátos növénynek is több fájdalmat okozol, mint ha vegán lennél.
Egy kutya sem érti a gesztusaid, a legtöbb gesztusunk náluk pont fordítva működik mint nálunk, gondolod, egy az evolúciós fán sokkal sokkal régebben eltávolodott fikusz majd megérti a te emberi gesztusaidat... mégha lenne bármilyen erre alkalmas érzékszerve is? ...
Nem az a baj, hogy hülyeségeket állítasz... a baj az, hogy mellé brutálisan sötét is vagy...
Tessék ezt megnézni, aztán aki megérti az érteni fogja miért nem zavar a növények "fájdalma" aki meg nem érti, az szarjon sünt...
"Mit fogyasszunk, ha sem állatokat, sem növényeket nem ehetünk?"
Kedves kérdező, úgy látszik, hogy csak a gombák maradtak..
A válaszokat nem volt türelmem végigolvasni, bocs ha ismétlek valakit.
Amennyiben elvi okokból lesz valaki vegetáriánus, akkor végső soron a cél az, hogy a legkevesebb pusztítást és fájdalmat okozza amellett természetesen, hogy saját egészségének szükségleteit kielégíti.
Vagyis megpróbálunk lehetőleg "alacsonyabb tudatszintű" táplálékokból válogatni. A sertés pl. intelligens és komplex lény, jelenlegi ismereteink szerint összehasonlíthatatlanul komplexebb, mint mondjuk a fejtett bab. Arról nem is beszélve, hogy a növények jó részének a termését betakarítva a növény életben marad: az alma lepottyanna magától is a fáról, a gabona már elszáradt, amikor levágják.
De valóban, azt gondolom, növényeket sem kell indokolatlanul elpusztítani, ezért nagyon ügyelek, hogy annyit vegyek/szedjek, amit el is fogyasztok. Évek óta nem dobtam kukába kaját és nem romlott rám semmi. Élnünk kell valamiből, de a Föld (és ezzel saját) érdekében is minden erőforrással ésszel kéne bánnunk, mértékletesen.
A növényevés is élőlények megölését jelenti és okozni fog némi karmikus akadályt, de a hatás nagyon minimális. Aki a Quan Yin módszert minden nap két és fél órán át gyakorolja, az megszabadulhat ettől a karmikus hatástól. Mivel ennünk kell, hogy életben maradjunk, ezért azt az ételt választjuk, amelyikben a legalacsonyabb szintű a tudatosság és a legkevesebbet szenved. A növények 90 %-ban vizet tartalmaznak, ezért a tudatosságuk szintje olyan alacsony, hogy alig éreznek meg bármiféle szenvedést. Továbbá, amikor megeszünk sok zöldséget, akkor nem vágjuk el a gyökerüket, hanem az ágak és levelek levágásával inkább segítjük az ivartalan szaporodásukat. A végeredmény valójában előnyös lehet a növényre nézve. Ezért a kertészek azt mondják, hogy a növényzet metszése segít abban, hogy nagyra és szépre nőjön meg az.
Ez még egyértelműbb a gyümölcsöknél. Amikor egy gyümölcs megérik, akkor kellemes illatával, szép színével és finom ízével vonzani fogja az embereket, hogy megegyék. A gyümölcsfák így érik el azt a céljukat, hogy magvaik széles területen terjedjenek el. Ha nem szedjük le és esszük meg a gyümölcsöt, akkor túlérik, leesik a földre és elrohad. A magja a felette lévő fa miatt árnyékban lesz és el fog pusztulni. Ezért zöldségeket és gyümölcsöt enni egy természetes tendencia, ami egyáltalán nem hoz rájuk szenvedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!