Vegetáriánusok/ vegánok?
Miért letetek vegetáriánusok/ vegánok?
Kedvenc kajátok?
Akik kiskoruként lettek ezek azoknak a szülei hogy fogadták?
Azért lettem vegetáriánus, mert számomra elfogadhatatlan bármilyen állat életének a kioltása, főleg élvezeti célokból. Egyszerűen nem tartom morálisan helyesnek.
Kedvenc kajám ha választani kell akkor a miso leves füstölt tofuval és shiitake gombával.
13 évesen lettem vegetáriánus amúgy, szóval még kiskorúként. A szüleim támogattak, és ezáltal a család étkezése is egészségesebbé vált (édesanyám sokszor nem főzött kétszer, hanem inkább csak zöldségeset). 15-6 évesen már sokszor volt, hogy magamra főztem, hogy ne kelljen fáradnia. A tágabb család elfogadta, nem kritizált, mondjuk nem is olyan jellem voltam, akivel érdemes lett volna leállni veszekedni.
Én pusztán környezetvédelmi okokból nem ettem húst 9 évig.
Ne tudd meg, hogy fest a nagyüzemi hústermelés. Most hozzá tudok jutni bio húshoz, annak nincs olyan elképesztően óriási ökológiai lábnyoma.
De a nagyüzemi hústermelés melegágya a legújabb és legveszélyesebb vírusoknak, baktériumoknak, hiszen a mindenféle - sokszor emészthetetlen, vagy megbetegedést okozó - szójával/műkajával etetett állatok ürüléke többé már nem trágya, hanem veszélyes hulladék, s mert nagy létszámban vannak összezsúfolva és így mozogni sem tudnak, cserébe brutál stresszesek (mint ahogy te is az leszel a tömött buszon) ezért nagyon kiszolgáltatottak a betegségeknek, vagyis tele kell nyomni őket gyógyszerekkel, amik jól felhalmozódnak a húsban, amit aztán megeszel.
Ja és amúgy mivel ennek ellenére is szinte mindegyik beteg valamiben, nem dobhatják ki mindet, pl. a daganatos egyedekből kivágják a daganatot, de a többi részét te eszed meg.
De szerintem a hús elhagyását bármelyik irányból közelítjük, az egyes területek mind elég okot kínálnak. Én környezetvédelem terén voltam tájékozott és ez így elég volt...
Én a nagyüzemi mészárlások miatt lettem vegán, mert egyrészről nem vagyok hajlandó ezt a gusztustalanságot támogatni, másrészről pedig antibiotikumokat, génmanipulált húsokat megenni... Pluszba rájöttem, hogy az embernek nincs szüksége EKKORA mértékben húsfogyasztásra, a legtöbb ember reggel délben este, húst hússal eszik, és ennek meg is van az eredménye... Egészséges és mértékletes körülmények között egyébként nem ítélem el a húsfogyasztást (mondjuk havonta maximum kétszer), pláne ha valaki olyan szerencsés, hogy a családjának vannak állatai, akiket normális életkörülmények között tartanak, soha egy percre sem kínozzák, alázzák meg, aztán egyszer csak vége lesz és egy egész család egy évre el van látva mondjuk egy malaccal.
A tejtermékek fogyasztását viszont szabályosan elítélem.
Én se csüngök anyámon 25 éves létemre, egy tehénen miért tenném? Nem ő az anyám, még csak nem is fajtársam, és kisbaba sem vagyok.. Egyetlen állat sem fogyasztja az anyja tejét egy bizonyos idő után, SŐT, más állat tejét sem. De általában engem hülyéznek le.... :)
Azért lettem vega,mivel nem is tudom,egyszerűen csak nagyon szerettem/szeretem az állatokat és valami meggátolt/meggátolt abban,hogy húst egyek.
Rettentő sok kedvenc kajám van,pl: fokhagymakrémleves,brokkolikrémleves, avokádós kenő,fokhagymás kenő,füstölt tofu olajon kisütve krumplival vagy zöldségekkel :) vagy egyszerüen csak gyümölcsös tálak♡
Egy éve(12évesen) döntöttem így,szüleim nem vettek komolyan,mivel azthitték,hogy úgysem fogom bírni.Az osztálytársaim állandóan bántanak miatta.Rokonság is mindig kritizál.Nagyszüleimhez ha megyek akkor csak azt hallgatom,hogy milyen egészségtelen stb. Szóval ez a rossz rész az egészbe,hogy nem nagyon fogad el mindenki így. A lényeg,hogy én jól érzem magam, ja és,hogy mostanában már magamnak főzök :) 13/L
#4 voltam. Leírtam a saját esetemet és tényeket a nagyüzemi hústermelésről. Megértem, hogy nem szívesen olvasunk ilyen adatokat, de ez talán nem az én hozzászólásom hibája, hogy így lepontozzuk. :D
De csatlakozom az előttem szólókhoz, mert én is rengeteg agressziót tapasztaltam a környezetemben emiatt. Sokszor idegen emberek vették a bátorságot, hogy nekem ugorjanak, amikor meghallották, hogy olyan ételt keresek, amiben nincs hús. Mintha nem is az én magánügyem lenne, hanem valami közveszélyes magatartás. :D
Pedig magamtól sose traktáltam senkit a részletekkel... Ha kérdezték is, mindig csak annyit mondtam, hogy környezetvédelmi okokból nem eszek (nagyüzemi) húst. Ha valakit bővebben érdekelt, mondtam pár dolgot, de jellemzően inkább senkit nem érdekelt, csak addig, amíg elmondhatták a saját (lesújtó) véleményüket az ilyen bolondokról mint én. :)
Mert tényleg az van, hogy valahol agyilag fogyatékosoknak tartják a húst elhagyókat sajnos, holott például sokszor csak jó szándékú, átlagon felüli empátiával bír az illető, aki lemond valamiről azért, hogy globálisan mindenkinek egy picit jobb legyen. Pl. elhagyni a húsfogyasztást környezetvédelmi szempontból jóval többet jelent, mint elhagyni az autózást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!