Vegetáriánusok/ vegánok?
Miért letetek vegetáriánusok/ vegánok?
Kedvenc kajátok?
Akik kiskoruként lettek ezek azoknak a szülei hogy fogadták?
Már kisgyerekként sem szerettem a húst, nem voltam hajlandó megenni. Aztán úgy 16 éves korom körül mégis elkezdtem húst enni, mert addigra már annyit hallgattam főleg a családomtól, hogy milyen egészségtelen, beteg gyerekem fog születni stb. hogy nagyon beijedtem (ocd-s is vagyok és hipochonder, szóval...). Kb. 5 éve vagyok újra vegetáriánus. Azért, mert már nem hiszem el, hogy tényleg akkora nagy szükség van húsevésre, és mert túlságosan állatbarát vagyok ahhoz, hogy húst egyek. Most 28 éves vagyok. Mára már elfogadta a család, de még mindig vannak néha kisebb összezördülések, pl. ha szólok, hogy a kedvemért anyám ne sertészsírral kenje ki a tepsit, mármint ha azt szeretnék, hogy én is megegyem azt a kaját, ami abban sül.
Kedvenc ételeim: vega rakott krumpli, sült szejtán/szójacsíkok, és bármi, ami zöldséges :-)
Az egyébként nagyon érdekes, hogy sok kisgyerek undorodik a hústól és alapból nem eszi meg. Ezt tényleg nagyon sok ismerősömtől hallom, hogy így jártak a gyerekeikkel.
De ma már inkább az az álláspont, a szervezet nagyon jól ki tudja fejezni, hogy mire van szüksége, csak ezt a felnőttek már elnyomják azzal, hogy mit szeretnek. De a kisgyerek, aki szerencsés esetben még nincs rászoktatva az intenzív ízekre (pl. a bébikaják alapból nem ízesítettek, szándékosan), így nem tud ez alapján válogatni, megbízhatóan tudja jelezni, hogy mi neki a jó és a legoptimálisabb a fejlődéséhez.
Erre jön, hogy már a pici gyerekeknek is lehetnek ilyen "sajátos" elképzelései, hogy de hát a csirkék és a polipok állatok... És ha megesszük az állatokat, akkor meghalnak. Hát akkor hogy ehetnénk meg őket? Micsoda egy elképesztő gondolat ez?! :) https://www.youtube.com/watch?v=Q-A1CGMj4fI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!