Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Tudtátok,...

Vegetáriánusok! Tudtátok, hogy a növények is éreznek fájdalmat?

Figyelt kérdés
Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a növények is rendelkeznek az állatokéhoz vagy az emberéhez hasonló fájdalomérző mechanizmusokkal. Ha azért nem fogyasztunk húst, hogy ne okozzunk fájdalmat az állatoknak és ne sértsük meg jogaikat, mit fogyasszunk, ha a növények is éreznek fájdalmat? Nekik talán nincsenek olyan jogaik, mint az állatoknak? Mit fogyasszunk, ha sem állatokat, sem növényeket nem ehetünk?

2017. máj. 28. 13:33
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
6%

Le lehet engemet is pontozni, de velem esett meg:

szétdaraboltam a fikusz, mert szó szerint a hegye a mennyezettől visszafordult, a szobának közel 1/3 részét oldalra is ő bitorolta... szétosztogattam, a csúcsát persze megtartottam magamnak. Öntözgettem, locsolgattam, beszéltem hozzá, de csak úgy nézett ki, hogy ezt a műtétet nem éli túl.

Minden levele csak kókadt lefelé, semmi jelét nem mutatta, hogy kezdene erősödni. Berágtam és azt mondtam neki: no ide figyelj, kapsz 3 napot, ha még akkor sem kezded összeszedni magad, én úgy kiváglak innét a másodikról, hogy a lábad nem éri a földet!!!

Másnap reggelre 1, azaz egy levele elkezdett pipiskedni, és a következő napokban szépen egymás után a többi is!!!

Még hogy nem éreznek, nem hallanak!!! ... röhögnöm kell!

2017. máj. 29. 08:12
 22/41 anonim ***** válasza:
72%

Így van... azért támadt fel a fikuszod, mert ráparancsoltál... nyílván...

Istenem ezek az árukapcsolások... ráférne már erre az emberiségre egy kiadós gyérítés... ennyi hülyét..

2017. máj. 29. 08:20
 23/41 anonim ***** válasza:
76%
És még MAGYARUL is tud az a fikusz!!!
2017. máj. 29. 08:21
 24/41 anonim ***** válasza:
92%
És aki növénygyűlöletből vega?
2017. máj. 29. 14:29
 25/41 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok vegán, még vega sem, de hozzá kell tennem, hogy ennél hülyébb érvet tényleg nem lehet hozni a vegaság ellen... Na, lássuk:

1. Érdekes módon ezt az ellenérvet csak a vegetariániusok meg vegánok ellen alkalmazzák, máskor elfelejtik a húsevők. Lefogadom, mielőtt hallottak volna a vegaságról, baromira nem érdekelték őket a növények jogai meg szenvedése. Ami igazolja, hogy ez egy álérv.

2. A húsevők itt még hipokriták is, hiszen ők maguk is rengeteg növényt esznek... nekik nem kéne tekintettel lenniük a növények jogaira?

3. Attól még, hogy a növények esetleg éreznek fájdalmat (amit továbbra sem tartok igazoltnak), NEM lehet legitimálni az állatok leölését. Ez kb. olyan, mint ha azt mondanád, "Afrikában is sokakat ölnek meg, ezért most én is megölök valakit".

4. A növények ténylegesen nem éreznek fájdalmat. De tényleg. Nincs központ idegrendszerük, amennyire tudom. Ergo olyan módon szinte biztos nem éreznek fájdalmat, mint mi vagy az állatok.

5. Azt hiszem abban nem vagyok egyedül, hogy baromira nem érdekelnek a növények jogai. Hagyjuk már! Amúgy senkit sem érdekelnek, csak ez egy jónak tűnő (ál)érv, ami a vegák ellen bevethető. Nehogy már a növények miatt kezdjünk el aggódni! Én ezt baromira nagy hülyeségnek tartom. A növényeket, igen, ahogy a húsevők mondják, "legyilkoljuk" (ami ráadásul röhejes és sokszor még nem is igaz állítás). Az ember evolúciósan így alakult ki, hogy növényeket (is) egyen. Nehogy már ekkor "empátiát" érezzünk a növények iránt! A növényeket csakis önös érdekeink és a bolygó érdeke miatt kell kímélni.

6. Azért elképesztő, hogy semelyik, ezzel az "érvvel" jövő húsevő nem látja át, hogy NEM VAGYUNK FÉNYEVŐK. Valamit nekünk is meg kell ennünk. Ja, és erre a szervezetünknek szüksége van. Ha valamilyen szintetikus tápanyagot előállítanának, amely a növényvédők lelkiismeretét megnyugtatná, én biztosan nem állnék rá. Erre lettünk kifejlődve evolúciósan. Hogy növényeket együnk. Rajtuk és az állatokon kívül mást nem ehetünk.

7. Végül, perdöntő érvként: ha vega (főleg ha vegán) vagy, akkor vagy a legnagyobb növényvédő, hiszen az állatok tartása már eleve óriási mennyiségű növénybe kerül. Gondolunk bele, egy állatot egész életén át etetni kell, az óriási növénymennyiség. Plusz növényeket a húsevők is esznek. Tehát még itt is a vegák vannak előnyben.

8. "Nekik talán nincsenek olyan jogaik, mint az állatoknak?"

Nincsenek, és én eléggé beteg társadalomnak tartanám azt, amely megadja ezeket a jogokat.

Bocs kérdező a kirohanásért, de ezek az álérvek (húsevőként is!) nagyon zavarnak. Nem hiszen, hogy ezek ellen az erős érvek ellen bármit is tudsz mondani, és légyszíves legközelebb gondolkozz, mielőtt egy ilyen kérdést kiírsz.

19/f

2017. máj. 30. 09:01
 26/41 anonim válasza:
42%
Táplálkozzatok napfénnyel! A napnak nem fáj!
2017. máj. 30. 09:13
 27/41 anonim ***** válasza:
13%

Bocsi, 25-ös!

Nem azért vagyok húsevő, mert a növényeknek is fáj, hanem azért nem fogadom el a vegák indokait az állatok fájdalmára, stb. stb. mert akkor ezen az alapon ne zabálják a növényeket sem!!! Annak is fáj!!

Egyébként a fikuszom valószínű nem érti a szavakat, de a hangsúlyt, és a belőlem éppen akkor felé áramló indulatokat, a rezgést, ami akkor engem körülvett, egész biztosan érzékelte!!!

Láttam olyan műsort is a Sprektrumon, ahol arról beszéltek, tudósok megvizsgálták a különböző kőzeteket, köveket, hasonló ásványi anyagokat, és kiderült, hogy azok is élnek! Lüktetnek, lélegeznek, összehúzódnak és kitágulnak... ugyanolyan mozgásokat végeznek, mint más hasonló élőlények. Tehát semmi nincs a környezetünkben, ami "tök halott" lenne!!

2017. máj. 30. 10:24
 28/41 anonim ***** válasza:
38%

Bocs, 27-es, de amit írsz, az egyszerűen röhej. Lepontoztál, pedig semmi okod nem volt rá. Most tőlem kaptad ugyanezt. Egyébként meg:

"Nem azért vagyok húsevő, mert a növényeknek is fáj, hanem azért nem fogadom el a vegák indokait az állatok fájdalmára, stb. stb. mert akkor ezen az alapon ne zabálják a növényeket sem!!! Annak is fáj!!"

Sajnálom, hogy nem fogtad fel, amit előző hozzászólásomban írtam. Ugyanis:

1) NEM TUDTAD IGAZOLNI, HOGY A NÖVÉNYEKNEK IS FÁJ.

2) Te magad is eszel növényt, tehát Te is fájdalmat okozol.

3) Attól, hogy a növények szenvednek, állati szenvedés okozása NEM válik elfogadhatóvá, ÉS

4) A veganizmus NEM arról szó, hogy a szenvedést nullára csökkentsük, hanem hogy lehetőleg mérsékeljük. Márpedig növények bevitelére SZÜKSÉG van.

"Egyébként a fikuszom valószínű nem érti a szavakat, de a hangsúlyt, és a belőlem éppen akkor felé áramló indulatokat, a rezgést, ami akkor engem körülvett, egész biztosan érzékelte!!!"

Honnan veszed a bátorságot, hogy állítsd, hogy a fikuszod "egészen biztosan" érzékelte!? Van erre BÁRMIFÉLE igazolásod!? Mert, csak hogy tudd, nem hiszek Neked el dolgokat bemondásra. Senkinek sem.

"Láttam olyan műsort is a Sprektrumon, ahol arról beszéltek, tudósok megvizsgálták a különböző kőzeteket, köveket, hasonló ásványi anyagokat, és kiderült, hogy azok is élnek! Lüktetnek, lélegeznek, összehúzódnak és kitágulnak... ugyanolyan mozgásokat végeznek, mint más hasonló élőlények. Tehát semmi nincs a környezetünkben, ami "tök halott" lenne!!"

És Te ezt komolyan veszed!? Gondolkozz már! Egy kőzet hogy lehetne már élőlény!?

2017. máj. 30. 11:29
 29/41 anonim ***** válasza:
12%

Tiszta hülye vagy!

Tudom hogy fáj a növénynek is, fáj az állatnak is, ezért nem is bújok különböző ál-indok mögé, hogy azért nem eszem egyiket, másikat, mint ahogy teszik ezt a vegák!! Álnok módon azzal indokolják, hogy nem esznek húst, mert hogy az állatnak az fáj!

Ezért mondom azt, hogy ennyi erővel növényt, gabonát se egyen, mert az a növénynek is fáj!

Eszek húst is, eszek növényt is, tudom, hogy amikor kivégzik őket, az fáj nekik, de ha már az ember így lett megteremtve, akkor nem válogatok különböző mondvacsinált ürüggyel!

Én legalább nem vagyok álszent. Igen, felvállalom, hogy tudok a fájdalmukról, de attól én bizony jó étvággyal megeszem egyiket is, másikat is!

2017. máj. 30. 11:43
 30/41 anonim ***** válasza:
40%
Akkor és is leírom :A veganizmus nem arról szó, hogy a szenvedést nullára csökkentsük, hanem hogy lehetőleg MÉRSÉKELJÜK.
2017. máj. 30. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!