Miért vagytok vegetarianusok?
Én 4 éves korom óta vagyok vegetáriánus.
És nem... nincsenek idióta szüleim, akik rákényszerítették a fejlődésben lévő szervezetemet,hogy vonja meg magától a húst...
Már kiskoromtól kezdve undorodtam tőle. A mai napig irtózom a szagától és a látványától.
Anno kiscsoportos koromban próbálták meg az óvónénik erőszakkal lenyomni a torkomon (senki ne értse szó szerint...ennél kevésbé volt bizarr, de én így éltem meg) és annak is az lett a vége, hogy kihánytam.
Azóta 18 éves vagyok és még mindig ovo-lakto vegetáriánus. Nem származott belőle semmi egészségügyi problémám, bár a vasam lehetne jobb, de lassan megközelíti a normális értéket.
Én egy olyan "lény" vagyok, akinek egyáltalán nem hiányik a hús az életéből.
Semmi bajom nincs azokkal, akik szeretik a húst.
Rengeteg pózer vega nagyra van magával,hogy "vegán csirkemellet", "vegetáriánus virslit" eszik, de én még azt a dolgot sem merem megenni, aminek hús szaga vagy kinézete van. De alapvetően soha nem voltak szimpatikusak, akik valami hűűdemenő divathóbort miatt lesznek vegák vagy vegánok. Néhány hónapig-1 évig követik, utána pedig átváltanak valami új,trendi "szigorú ásványevő-paleo-diétára".
Ha valaki rászánja magát a vegetáriánus életmódra, annak legyen releváns oka (!)
Engem is bánt, hogy rengeteg állatot ölnek meg feleslegesen, de ezt nélkülünk sem fogják abbahagyni az üzemek. De az már kevésbé durva tényező,hogy a pózer vegák legmenőbb kajáinak alapanyagát, a szóját éhbérért dolgozó, nehéz körülmények között élő félholt emberekkel termeltetik ki.
Én inkább ez ellen venném fel a kesztyűt, ha választhatnék.
Mert nem tartom helyesnek bármely állat megölését is élvezeti okokból. Egyszerűen nem gondolom, hogy elfogadható lenne életeket kioltani.
Ha motivációra vágysz, nézd meg az Earthlings c. filmet. Durva, de sokatmondó.
5-ös vagyok: Az is más, ha valaki tisztességgel, minél kevesebb fájdalommal járó eljárással öli meg az állatot, mint az, ha valaki fétis-szerűen élvezkedik azon,hogy kínozza őket.
Ajánlom Temple Grandin életéről szóló filmet. Ő egy autista professzor, aki sokat tevékenykedett (és tevékenykedik a mai napig) azért, hogy a húsiparban tartott állatok ne szenvedjenek, miközben meghalnak - ezzel is megadva nekik a tiszteletet.
Rengeteg dolgot tervezett, amivel ezeknek az állatoknak a helyzetét akarta jobbá tenni.
Ha mindenhol az ő módszereit alkalmaznák, nem hallanánk ennyi rémhírt.
" 6-os válaszolónak üzenem: az állatokat az akaratodon kívül így-is úgy-is megölik. A nagybani húskereskedelem ellen nem tehetsz semmit."
Kedves trollkodó, ugye ezt nem gondolod komolyan?
Egyrészt a kereslet határozza meg a kínálatot. Európában a népesség kb. 10%-a vegetáriánus, ha mi mind fogyasztanánk hústermékeket, az jelentősen megnövelné a kínálatot és ezzel az állatok szenvedését is.
Minél többen tesznek le a húsevésről, annál kevesebb állat hal meg.
Lehet, hogy 1-1 ember fejadagja nem sok, de sok kicsi sokra megy...
Másrészt pedig ez kb. olyan indok, hogy attól hogy nem eszek még vágnak minthogy attól, hogy én nem vagyok pedofil/tömeggyilkos még továbbra is erőszakolnak meg kiskorúakat meg ölnek meg embereket. Hát igen, csak nekem nem muszáj benne részt vennem, mert felismerem, hogy mind ez, mind a húsevés helytelen. Azzal, hogy felismered, hogy helytelen és mégsem teszel ellene semmit, hát hadd ne írjam le minek tűnsz a szememben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!