Tapasztaltátok, hogy amióta vegánok vagytok, sokkal energikusabbak vagytok?
nem, ott SEM tapasztalható ez...hülyeség...a vega még csak csak, mert nem szereti valaki a hús ízét, az oké.
de hogy valaki se tejet, se sajtot, se semmi állatit ne egyen, hát ez nonszensz szerintem.
nem is értem a lényegét, miért nem esznek állatit?? tényleg, valaki mondja már el
EZ úgy hülyeség ahogy van. Én minden féle húst , zsirt, tejet ,tojást eszek és nekem is elég 5-6 óra alvás. Nem vagyok fáradt, ha reggel 3-4 órakor kelek .
Node.! Én csak a házi, kistermelői dolgokat eszem. Amit otthon megtermelnek csirkét, tojást és házi szalonnát , húsárút. Mióta csak ezeket fogyasztom semmi bajom nem volt , még csak náthás sem voltam. Persze ehhez azt hiszem az is hozzá tartozik hogy nem dohányzok, nem iszok alkoholt, és szinte semmi féle üditőitalt se. Csak viz, vagy ásvány viz.
A vegán/vega táplálkozás alapjában véve nem okoz semmi ilyesmit.
DE!! Ha valaki átáll ilyen étrendre, akkor attól kezdve odafigyel arra, hogy mit és mennyit eszik és EZ (mármint a kontrollált étkezés) inokolhatja a jobb közérzetet.
Ugyanis amíg nem ez a módszer szerint étkezik valaki, általában sokkal többet eszik, mint amennyire szüksége van, és EZÉRT fáradt egész nap, nem érzi magát jól. Meg a legtöbben a nem-vegetátiánus étrend alatt a húst-hússal rendszert alkalmazzák és a (TÚL) SOK hús/fehérje fogyasztása tényleg ártalmas.
Aki vegyes - azaz húst IS fogyasztó - étrenden van, de odafigyelve, megfelelö összetételben eszik, annak ugyanúgy nincsenek gondjai, mint a vega/vegán embereknek.
Én nem vagyok vegán,csupán életmódot váltottam (amiben van minden)és én is sokkal energikusabb vagyok.
5-kor kelek 22-23 között fekszem,plusz heti 5 elég kemény edzésem van.
Ahhoz,hogy ezt elérd nem kell elhagyni a húsokat erre én vagyok az élő példa.
Nos a vegánok szinte csak könnyű kaját esznek, így aztán főleg a friss veganok tapasztalhatják a többlet energiát, mivel azokban az időpontokban is tudnak pörögni, amikor azelőtt ebéd után hanyadt fekve a tv előtt bírkózott a gyomruk a kétszersülttel...
Mivel a legtöbb vegan lényegesen több szénhidrátot eszik, ezért aztán kevésbé vannak szarul a kevés alvástól, de rrndszeresen 4 órát aludni mindenkinek brutálisan egészségtelen dolog...
Én október1-től január 15 ig kipróbáltam a vegan étrendet... közben semmit nem tapasztaltam... most utólag jöttem rá, hogy azért, mert tökéletesen éreztem magam... az a 3 hónap mintha elrepült volna... mióta vissza álltam a régi kerékvágásba, újra egyre többször tör rám letargia, és reggelente újra úgy ébredek, mint akit összevertek... ezek hiányát könnyű volt nem észre venni...
Most sajnos anyagi gondok miatt másokra vagyok utalva, így csak az áprilisi fizetéstől, de onnantól úgy fogom intézni a bevásárlást, hogy én ezentúl amikor csak tehetem, vegan étrenden leszek, főleg gyümölcsevő vegan étrenden...
Ja és hobbim a testépítés, már nagyon régen odafigyelek a kajámra, szóval nem az a tüneteim oka, hogy húst hússal eszem.
Ezt sokaktól hallottam már, hogy hú, mennyivel jobban érzik magukat fizikailag, nem tudom megítélni, hogy ebben mennyi köszönhető a lelkesedésnek, hogy rátévedt az illető valamilyen egyedi útra, DE...
...én 9 évig nem ettem húst... Döntésem oka kizárólag a környezetvédelem volt, nem is kifejezetten a húst hagytam el, hanem a "nagyüzemi" húst, ami egy külön kategória a brutál körülmények között előállított állati húsokra, mert ezek az állatok kivétel nélkül betegek és be vannak gyógyszerezve egész életükben, plusz van még egy csomó egyéb hátulütője a nagyüzemi hústermelésnek, egy zsák új kórokozót, vírust, rezisztens baktériumot és komoly világméretű járványokat köszönhetünk neki, szóval emiatt hagytam el az ilyen húst, de hozzáteszem, hogy mivel háztájihoz, biohúshoz meg nem jutottam hozzá, így ilyen értelemben vegetáriánus maradtam.
Én abszolút nem érzékeltem semmilyen ilyen fizikai változást. Az egyetlen változást a pénztárcámon éreztem: a növényi étrend jóval olcsóbb.
A testemben egyetlen különbséget vettem észre, addig 3-4 naponta végeztem nagydolgot, onnantól naponta vagy még sűrűbben. Állítólag ez a jóval több rostanyag miatt van, a hús meg szeret sokáig pangani a bélrendszerben. És még egy változás volt, ezalatt a 9 év alatt összeszedtem több makacs megbetegedést. Nyilván nem okolható ezért a hús elhagyása, bár valószínűleg a táplálkozásomnak szerepe van benne valamiképp, mert egy rész az emésztőrendszert érinti, de nem tudhatjuk, hogy nem kezdődött-e esetleg korábban. A 9 év után aztán egyszer visszatértem a húsevésre (már megengedhettem magamnak a minőségi biohúst). Viszont épp a héten határoztam el, hogy inkább ismét elhagyom, mert a kialakult betegségeknek tök nem jó, hogy a husi tényleg ott lazsál a béltraktusban napokig és ez legalább számomra az egyetlen kézzelfogható haszna a vegetarianizmusnak, hogy mozognak a dolgok bennem. Amúgy közben kiderült, hogy a tejet és tojást ételintolerancia miatt jobb kerülnöm. Szóval most úgy kell elhagynom a húst, hogy aztán tényleg nagyon körültekintően összeválogatni a növényeket, hogy minden tápanyag meglegyen, lehet hogy ez hoz majd más változást is a gyors áthaladáson kívül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!