Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért vagytok vegetarianusok?

Miért vagytok vegetarianusok?

Figyelt kérdés
Múltkorjában részt vettem egy disznóölésen és azóta hirtelen elhatározásból nem ettem húst. Viszont ez az etikai motiváció lassan kezd kihalni belőlem, ezért érdeklődök, hogy ki mért vega. A vegaizmus bármelyik ágát ide sorolom, nem csak a szigorú vegákat. Köszi.

2017. márc. 12. 18:13
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
47%

A "nem támogatom az állatok leölését" hangoztató embereknek csak annyit mondanék, hogy amíg bármilyen csekély mértékben is de igénybe vesztek bármit amit egy másik, húsfogyasztó ember szolgál nektek, azzal ugyan úgy a húsevést támogatjátok. Vannak vegák akiket elfogadok. Ők maguknak termesztik az összes ételt, saját maguk által készített ruhában járnak, aminek alapanyagát maguk termesztették és dolgozták fel, a házukat szintén saját maguk által előállított, természetes alapanyagokból hordták össze. Ja és igen, ők általában rejtőzködve élnek az erdőkben, mert kb minden ragadozó rájuk vadászik.

A vegák, és vegánok csak azért lehetnek vegák és vegánok, mert a társadalom, zömében húst is fogyasztó része ezt lehetővé teszi nekik. Ha nem volna a sok hiper-szuper biobolt, Tacskó, és hasonló egyéb, nem tudnátok magatokhoz venni annyi élelmet, hogy életben maradjatok. Nyáron, ősszel, még oké, télen is lehet, de tavasszal szépen elkezdődne a természetes szelekció ahogy az igazi vegáknál. Tél végére vagy van elég táp vagy nincs, így vagy életben maradsz vagy nem. :)

Egyébként próbáltam én is vega leni, de nem embernek való.

Amikor fizikai munkát végez az ember nem lehet fél óránként legelni, vagy répát zabálni mert megint éhes vagyok.

(hogy én ezért mekkora lepontozást kapok.... azért néhány zöld kéz mehetne arra is, hogy nem ejtettem nyelvtani hibát. :) )

2017. márc. 12. 23:43
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem hogy miért kell produkálni a népet feleslegesen . A kérdés az hogy a vegák/vegánok miért lettek vegák/vegánok. Nem az hogy mi a véleménye azoknak akik szerint baromság. Bírom hogy az összes érdeklődő vegetarianizmusos kérdés ahelyett hogy segítő válaszokat kap, megkapja az ilyen embereket akik mindenbe belekötnek ami nekik szokatlan. És nem répán élek kedves utolsó.
2017. márc. 13. 07:44
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

Én nem vagyok vegetáriánus, de nagyon kevés húst eszem, szinte semmit, tejterméket alig, maximum egy kis sajtot, tojást se túl gyakran. Szeretem az indiai vega ételeket, nem kell bele a hús. Amúgy én nem etikai okok miatt kezdtem kevés húst enni, hanem, mert nem esik olyan jól, de azóta jobban szorgalmazom a leszokást, mióta utánajártam kicsit a témának.

Egy érdekes megfigyelés: Amíg nagymamám élt, sok húsmentes ételt készített ( krumplistészta, borsópaprikás, paprikáskrumpli ( hagyományosan nem tartalmaz húst ), zabkása, tejbegríz, tejberizs, tejfölös krumplileves és még sorolhatnám ). Húsos étel is került az asztalra és szigorúan házi csirkéből, ami hát mérföldkövekkel jobb volt, mint a bolti... a bolti csikét ki nem állhatom, de ha mamám házi csirkéjét tolnák elém, lehet nem tudnék ellenállni.

Apropó ez sajnos igaz a bolti zöldségekre/gyümölcsökre, összehasonlíthatatlanul jobbak a házi termesztésű növények!

Kicsit hosszú lett. :)

2017. márc. 13. 18:34
 14/21 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagyok vega, de engem is érdekel a téma. Főleg olyan szempontból, hogy ha megszűnik ez a jóléti társadalom, és a túlnépesedés itt is átlépi az eltarthatóságot, akkor milyen alternatív élelmiszer lesz.
2017. márc. 14. 03:23
 15/21 anonim ***** válasza:
69%

Pár éve 3 hónapra kipróbáltam, milyen nem enni semmi állati eredetűt, nagyon tetszett, de aztán feladtam + anyagi terhek miatt nem tehettem meg, hogy azt egyek, amit akarok...

A 3 hónap alatt kitisztult a bőröm, csökkent az ekcémám, kipihentebb voltam és általánosan energikusabb...

Utána mikor abbahagytam, szépen lassan a problémák is visszajöttek, vissza akartam álltni növényi étrendre, de semmi támogatást nem kaptam, így még 2 hónapig ettem mindent, azóta görcsösen ügyelek rá, hogy fizetés után a bázis étrendem megvásárlása az első...

2017. márc. 14. 08:06
 16/21 anonim ***** válasza:
82%
Ja és kőműves vagyok 100% növényi étrenden...
2017. márc. 14. 08:09
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

3#-asnak üzenem, hogy létezik kereslet-kínálat...

Nem egy-egy ember van elvétve, aki nem fogyaszt állati eredetűt, hanem világ szerte többmillió és szerencsére egyre gyarapodik a számunk... vannak köztünk vegak, veganok, olyanok, akik kikérik maguknak, hogy skatulyákba zárják és szökőévben 1-1 alkalommal azért esznek ezt azt...

De mivel sokan vagyunk így sok állatnak a kereslet-kínálat függvényében megszületnie sem kell, így aztán le sem vágják...

Te azt látod, hogy ugyan úgy levágják az állatot... az én szüleim birka húsból éltek, de tönkrementek évtizedekkel ezelőtt... pontosan emiatt, mert egyszer csak az emberek elkezdtek valamiért nem enni birkát... így aztán a szüleim ma már egyetlen egy bírkát nem tenyésztenek így meg sem ölik...

És az sem igaz, hogy nincsenek a vegák hatással a húsevőkre... erre is én vagyok a legjobb példa... én vagyok az, aki megrendeltem a hús hússal pizzát és otthon csalódottan nyitottam ki a dobozt így sütöttem még rá 25dkg bacon-t...

Húst hússal ettem egész életemben és pont egy vegan haverom volt rám olyan hatással, hogy kipróbáltam...

Igazi vegan soha nem leszek, lelkiismeret furdalás nélkül ölök meg bármit...

De az egészségem sokkal jobb, mióta növényi étrendem van.

2017. márc. 14. 08:35
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igen hasznosak voltak, főleg azok, amelyek nem full veganok, hanem olyan átmeneti helyzetet írtak le, amiben én is vagyok.

Az érdekes, hogy amióta nem eszek húst (oké, ez csak alig 1 hónap), de pattanásom több van. Az első egy hétben én is energikusabbnak éreztem magamat, azóta nem tűnik fel, hogy az lennék.

A szexuális életemre is abszolút pozitív hatással van, de ez nem ide tartozik :D

Mentek a zöldecskék.

2017. márc. 14. 13:59
 19/21 anonim ***** válasza:
75%

"A vegák, és vegánok csak azért lehetnek vegák és vegánok, mert a társadalom, zömében húst is fogyasztó része ezt lehetővé teszi nekik. Ha nem volna a sok hiper-szuper biobolt, Tacskó, és hasonló egyéb, nem tudnátok magatokhoz venni annyi élelmet, hogy életben maradjatok. Nyáron, ősszel, még oké, télen is lehet, de tavasszal szépen elkezdődne a természetes szelekció ahogy az igazi vegáknál. Tél végére vagy van elég táp vagy nincs, így vagy életben maradsz vagy nem. :)"

Ebben a legviccesebb az, hogy szerinted régebben húson éltek az emberek? Egy szegényebb parasztcsalád örült, hogy egy disznót levághatott egy évben és annyi volt, tehát 90%-ban szinte csak hús nélküli ételeken éltek. Mégsem haltak ki minden télen.

Főleg hogy a vegetáriánusok nem csak zöldségeken, gyümölcsökön élnek (melynek egy része egyébként eltartható és teleltethető pincében!!! másik része pedig szárítható, aszalható, befőzhető, eltehető, fagyasztható) hanem tejtermékeken, tojáson, gabonákon, hüvelyeseken, tésztaféléken, olajos magvakon, stb. aminek nagyrésze eláll vagy télen is hozzáférhető.

Úgyhogy ez így nettó baromság, amit feltételezel.

2017. márc. 14. 18:41
 20/21 anonim ***** válasza:
kérdező! milyen étrendet tartasz? amiket leítrál azok tipikusan a magas zsír/olajtartalmú étrend hátulütői... ajánlom a 80/10/10 és a Kína tanulmány könyveket, mielőtt leírnád a vegaságot.
2017. márc. 14. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!