Ti mikor lettetek vegetáriánusok vagy vegánok?
Akkori életkort és mostanit is írjatok légyszíves.
És még az érdekelne hogy nálatok milyen hatása volt .
pl:fáradtság,energikusság,jókedvűség stb..
Köszönöm a válaszokat :)
Igen, mert a boltok annyival kevesebb húst meg tejterméket tudnak eladni, így a termelők is annyival kevesebb állatot ölnek meg.
Vegyünk egy példát. Tegyük fel Józsika minden héten megevett 1 kg húst. Aztán úgy döntött vega lesz. Így az évi 52 kg-os húsfogyasztása nullára redukálódott. Így máris megmentette 17 db 3 kg-os tyúk életét. Vagy 50 darab csirkéét. Magyarországon van kb. 1 millió vegetáriánus, így úgy is mondhatjuk, hogy 50 millió csirkét nem gyilkolnak meg a vegák miatt. Persze más állatot is behelyettesíthetünk a csirke helyett, lovat, tehenet, nyuszit, kutyát, harcsát stb. Csak a viszonyítás miatt írtam ezt, nyilván nehezebb állatnál ez a szám kevesebb.
De amúgy minden számít, sok kicsi sokra megy.
3# tudod kereslet kínálat... ha azt nézzük, 1 ember nem járul hozzá semmihez... de nem 1 ember vega a világon... és van sok vega akinek a hatására vegává vállik olyan is aki soha nem is gondolná... és hipp hopp ott tartunk, hogy millió meg millió vega van és máris hatással vagyunk mindenre...
Válaszom pedig, 25 évesen lettem vegan étrendű egy hirtelen jött ismerős hatására főleg anyagi okokból, majd mivel tetszett a mai napig 100%-növényi étrenden vagyok... egyetlen 1 dolog, ha anyukám fél évben egyszer süt mákoskalácsot vagy palacsintát, akkor biza eszek belőle...
30/f
Úszom, futok, kajakozom, súlyzós edzem.
1 millió vegetáriánus? Kötve hiszem..
Iskolában, egyetemen, munkahelyeimen, családban, barátok között kevés vegetáriánus van, harmincból ha egy - és hozzáteszem hogy budapesti vagyok, tehát olyan helyen élek ahol van kultúrája a dolognak és vannak vega éttermek, boltok. Nem hiszem el hogy 9 millió magyarból 1 millió vegetáriánus lenne.
Lehet, jogy 9millió magyar él magyarországon, de nem csak magyarok élnek magyarországon...
Amúgy az 1milliót én is túlzásnak érzem, de nem az a lényeg, hogy hányan vannak...
# 8
9 800 000 ember lakik Magyarországon. Oké, ebben van pár tízezer külföldi, de nem értem minek kellett ezt megjegyezni. A kínaiak, a svábok, az afrikai vagy arab diákok vagy a görög közösség sem híres arról hogy nagy számban vegák lennének.
Meg mi az hogy "nem az a lényeg hogy hányan vannak"? Ezt a részt emeltem ki a kommentből, erre reagáltam, ezért ez a lényeg. Ez az 1 millió egy teljesen légbőlkapott adat volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!