Engedjem 8 éves lányomnak hogy vegetáriánus legyen?
Szia! Én 8 éve vagyok vegetáriánus, sosem szerettem a húst, 14 éves voltam mikor úgy döntöttem egyáltalán nem szeretnék több húst enni. A szüleim nagyon ellene voltak, megpróbálták minden áron belém tömni, ha nem ettem meg, megetették velem, annyira megundorodtam az egésztől, hogy amikor még pár hónapig próbálták belém tömni, szabályosan rosszul lettem. Azóta sem eszek húst, a szüleim elfogadták, de eleinte nem ettem túl egészségesen, mivel nem voltak hajlandóak nekem külön ebédet főzni én meg mivel csak akkor kezdtem el főzőcskézni egyedül, így mindig a legegyszerűbb kajákat ettem, amik persze nem a legegészségesebbek voltak. Ha semmilyen húst nem szeret, helyettesítsd neki tofuval, szójával, sok zöldséggel, viszont ha esetleg pl. a párizsit kifejezetten szereti, akkor beszéljétek meg, hogy nem eszik húst, csak párizsit. (Persze ez egy kis csalás, de belefér :)
Ne hallgass egyik oldal szélsőségeseire se, hidd el egyik sem egészségesebb a másiknál. (Bár elmondhatom, hogy amióta vega vagyok még egyszer sem voltam beteg és sokat erősödött az immunrendszerem, de ezt én inkább annak jeleként fogom fel, hogy végre sok zöldséget gyümölcsöt eszek :)
Sok sikert és kitartást, az is lehet, hogy pár év múlva meggondolja magát, csak soha ne kérdezgesd, hogy "naa, nem kérsz egy kis husit? úgyis abba fogod hagyni ezt a butaságot" mert akkor csak azért sem fogja.. :)
Én 10 éves korom óta nem eszek húst, de nincs semmi bajom.
Csak figyelni kell hogy elég fehérjét egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!