Engedjem 8 éves lányomnak hogy vegetáriánus legyen?
Figyelt kérdés
már vagy egy éve alig eszik húst,és most teljesen abba akarja hagyni.úgy,hogy pl a húslevest se eszi meg,amiben hús főtt.most fejlődik,nem fog ártani neki??
Ezzel az idióta divattal,hogy a vegetáriánus életmód egészséges tegye csak tönkre magát aki úgy dönt,és nagykorú! Egy 8 éves gyerekért te felelsz és ne engedd meg neki.Érdekes,több ezer évig az emberek teljesen megvoltak a vegyes husos zöldséges étkezéssel,semmit nem kell tulzásba vinni ,de kihagyni sem. Az ételpiramist ismeritek? na úgy kell étkezni,az az egészséges. Főleg egy fejlődésben lévő 8 éves gyereknek,felháboritonak tartom hogyha valaki önkényesen vegetáriánusnak neveli a gyereket,megvonja tőle a fontos tápanyagokat.Fehérje nemcsak a húsban van,ezt a hülye is tudja,de egy bizonyos tipusu állati eredetü fehérjék nincsenek másban! Ha ennyire egészséges,akkor a dietetikusok miért nem étkeznek igy,a sportolók miért nem vegák? Ők kicsit jobban értenek hozzá,mi az egészség (közel sem azt jelenti,hogy jó a vérképed,meg nem törik a hajad,nem ebből áll).
Tele van a világ vegi sportolókkal.Nem kellene elbizonytalanítani azokat,akik végre egészségesen szeretnének élni!
2010. máj. 8. 11:45
23/33 anonim válasza:
Szerintem engedheted. Nem érsz vele semmit ha beleerőlteted a húst. Én most 17 éves vagyok, 7 éves koromtól nem eszem húst, mert sajnáltam akkor az állatokat, most meg egyszerűen már nem kívánom. A vérképen teljesen rendben, nagyra nőttem, kutya bajom. De csak úgy engedd neki, hogyha eszik rendesen főzeléket, magvakat, salátákat. Ha azt tervezi, hogy csak tészta lesz ezentúl az eledele,akkor ne engedd!
2010. máj. 11. 13:51
24/33 A kérdező kommentje:
16:27:"felháboritonak tartom hogyha valaki önkényesen vegetáriánusnak neveli a gyereket,megvonja tőle a fontos tápanyagokat"..nem nevelem önkényesen vegetáriánusnak,ő szeretne az lenni.és megvonom tőle a fontos tápanyagokat???a bunkóságodat tartsd meg magadnak....h.lye.
2010. máj. 11. 14:09
25/33 anonim válasza:
Hu de nagy kaosz van itt.
Egy tucat embert ismerek akik soha eletukben nem ettek hust.
Es ezek az emberek vilag eletukben kemeny fizikai munkat vegeztek.
Gyerek eseteben oda kell figyelni a megfelelo feherja bevitelre.
Kello informaci es tudas nelkul nem szabad elkezdeni,mert akkor valoban arthat.
Tehat ha megfeleloen ossze van allitva az etrend,gond nem lehet belole.
De csak ugy elkezdeni kello tudas nelkul nem szabad.
2010. máj. 13. 10:09
26/33 anonim válasza:
Hülye vagy te,ki mondta ,hogy neked szólt? Az egyik válaszoló írta,hogy nem ad a gyereknek húst mert ők is vegetáriánusok!! És ez nem bunkóság,ha engem ez felháborít,te idióta tanuljál már meg szöveget olvasni és értelmezni! Akinek nem inge nem veszi magára
2010. máj. 13. 13:48
27/33 anonim válasza:
Soha! ismétlem soha! A vegetarianizmus az élet ellensége! Pláne ebben a korban! Az ember mindenevő tehát ebbe a hús is bele tartozik!
2010. máj. 13. 20:31
28/33 anonim válasza:
A vegetarianizmus nem tartozik bele az egészség fogalomkörébe! Tisztában vagyok a különböző vegetarianizmus altipusokkal! De nem ez a lényeg! Mindenből mértékkel!
2010. máj. 13. 20:33
29/33 anonim válasza:
Ebben a könyvben olvastam,hogy a borítóján látható egészséges,szép gyerekek soha sem ettek húst!És egyúttal szeretettel ajánlom magát a könyvet is! :)
Én is kb. 8 éves voltam, amikor elhatároztam, hogy nem eszem többé húst (előtte sem szerettem, étkezéseknél mindig "elcsaltam": titokban a cicának adtam szint mindig).
Anyukám kb. 13 éves koromig belém erőltette, de ettől csak még jobban megutáltam (a húst), anyukámmal pedig emiatt akkoriban nem volt felhőtlen a kapcsolatom.
Ma már 30 éves vagyok, azóta sem eszem húst és nagyszerűen érzem magamat!
Szerintem ne erőltesd, hogy húst egyen. Inkább köss vele kompromisszumot: nem kötelező húst enni, de cserébe a kelkáposztát és a spenótot is meg kell ennie.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!