Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Engedjem 8 éves lányomnak...

Engedjem 8 éves lányomnak hogy vegetáriánus legyen?

Figyelt kérdés
már vagy egy éve alig eszik húst,és most teljesen abba akarja hagyni.úgy,hogy pl a húslevest se eszi meg,amiben hús főtt.most fejlődik,nem fog ártani neki??
2010. máj. 3. 15:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
36%
Bár én 15 évesen, 18 éve döntöttem a vegetáriánizmus mellett mégsem javaslom a totális húselhagyást helyette köss kompromisszumot a lánnyal. Tőlem okosabbtól tudd meg, h kb mennyi hús szükséges a szervezetének és azt elosztva egye meg, mini adagként vagy egyszerre egy étkezésként. A többi kajából így nyugodtan engedheted, hogy ne egye meg. Nekem a hústalanságtól egyenlőre semmi bajom, viszont ő még pici hozzá és félő, hogy kellő mennyiségben nem tudjátok pótolni.
2010. máj. 3. 16:49
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Van egy osztalytarsam aki meg soha eleteben nem evett hust, es semmi baja:)

Ne eroltesd, mert semmit nem ersz el vele. En nagy husevo vagyok, es nekem is volt, hogy hirtelen nem ettem hust x ideig, egyszeruen mar a gondolatatol oklendeztem. Ne akard ezt elerni a lanyodnal, a hussal valo talalkozas elkerulhetetlen (reklam, hirdetes, menza, osztalytarsak ebedje stb.) es szegeny kislany sokat szenvedne, ha ugyanez lenne a baja. Vidd el egy dietetikushoz es beszeljetek meg a tovabbiakat.

2010. máj. 3. 23:09
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

szia!

unokatesóm egészen kiskora óta valamiért udorodik a hústól. Kb 11 évesen a párizsi volt az egyetlen amit még megevett, aztán azt is elhagyta. Semmi baja nincsen neki. Magasra nőtt és jó húsban van.

Ha erőlteted a dolgot csak jobban megutálja az egészet meg a kapcsolatotok is meg fogja sínyleni. Interneten remek táblázatokat lehet találni, hogy miből mennyire van szüksége a szervezetnek és remek vegetáriánus receptek is vannak. Sok zöldség, gyümölcs szója...stb. Azt írtad , hogy a húst akarja elhagyni, azt szerintem nyugodtan hagyhatod, neki, ha tejtermékeket tojást hajlandó fogyasztani.

Ha háziorvosod megkérdezed biztosan tud ajánlani dietetikust, akivel konzultálva össze lehet állítani egy megfelelő étrendet.

Igaz ehhez némi utánajárás szükséges, de ennyit igazán megtehetsz érte. Amíg orvos nem mondja azt hogy ne hagyd neki addig, tudatlanságból vagy lustaságból ne mondj nemet neki.

2010. máj. 4. 03:06
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha kellőképp változatosan étkezik a gyermeked semmi baja nem lehet.

Az állati eredetű fehérjék nagyon egyszerűen pótolhatóak a tejtermékekből és a tojásból.

Tévedés hogy fehérje csak a húsban van. Igen gazdag fehérje forrás a hüvelyesek, gabonák, olajos, csonthéjas magok is. Ezeket ha változatosan eszi akkor komplett fehérjeként épülnek be a szervezetébe.

Ha tanácstalan vagy a gyereked étredje összeállításában, kérd ki dietetikus segítségét, vagy keresd vegetárius szülőket, aki szívesen segítenek.

Én is a párommal vegásan neveljük a gyerekünk és nagyon szépen fejlődik és semmilyen hátrányt nem szenved a vegyes étkezésű társaival szemben.

2010. máj. 4. 10:05
 15/33 A kérdező kommentje:
étrendet kaptunk dietetikustól,de én szeretnék mellé neki valamilyen vitamint is,vannak direkt vegetáriánusoknak vitaminok?
2010. máj. 4. 14:34
 16/33 anonim ***** válasza:

Van egy ilyen: [link]

Hozzátenném, hogy megoszlanak a vélemények arról, hogy az ilyen vitamin felszivódik-e egyáltalán. Szerintem a legjobb a sok nyers zöldség/gyümölcs és magvak fogyasztása. Minél változatosabban.

2010. máj. 4. 15:50
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Hogy jutott neki ilyen az eszébe?

8 évesen azt se tudja a legtöbb gyerek, hogy mi a vegetáriánus szó jelentése?

2010. máj. 4. 18:38
 18/33 anonim ***** válasza:
a dietetikus a megfelelő vitaminokra is tsz majd javaslatot, hiszen az a dolga, hogy egy optimális a test szükségleteit kielégítő étrendet állítson fel.
2010. máj. 4. 20:59
 19/33 anonim ***** válasza:
32%

A vegetáriánus életmód nagyon egészséges!Támogasd ebben a lányodat,de követeld meg tőle,hogy változatosan egyen!(Saláták,gyümölcsök,olajos magvak,savanyú káposzta,kukorica,gomba,hüvelyesek,gabonák gyakran kerüljenek az asztalra!)

[link]

2010. máj. 6. 13:57
 20/33 anonim ***** válasza:

Miért nem akar húst enni? Olvasott valamit, nem szereti, undorodik tőle, vagy sajnálja az állatokat?

Legalább tojást, sajtot egyen!

Plusz vitamin nem kell, az nem segít azon, h nem eszik fehérjét.

A nagyobb baj az lesz, ha a húselhagyás okozta éhséget szénhidráttal pótolja, mert attól el fog hízni. Lehet, hogy nem most, hanem majd ha még nő, és több kajára lesz szüksége.

Szerintem az eröltetés egyébként nem segít, próbáld azt megértetni vele, hogy a levesből a húst nem kell megennie, csak a levet meg a tésztát, hátha úgy megeszi.

2010. máj. 6. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!