Engedjem 8 éves lányomnak hogy vegetáriánus legyen?
Én szívem szerin t azt mondanám, hogy engedd hogy az legyen.
De a szervezetnek szüksége van fehérjére/aminósavakra, abból épülnek fel a sejtek, a vázizomzat és még csomó egyéb dolog.
Akkor esetleg megengedném ha megenne napi 400g szóját akokr talán jutna elég aminósav a szervezetébe, hogy ne épüljön le a vega életmód során.
Röviden: ne engedd
Hosszabban: Kösd feltételekhez, pl. tanuljon meg ő magának készíteni spéci vega kaját, magyarázza el neked, hogy mi ennek az értelme, stb.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:01
Félre ne érts, nem a Te nevelésedet szeretném kritizálni, csak kicsit elgondolkodtam... Szerintem a mai gyerekek kicsit el vannak kapatva így étkezés terén. Nem azt mondom, hogy ha rosszul van tőle is egye meg, de a "régi gyerekek" még úgy voltak nevelve, hogy örülj az ételnek és edd meg, amit eléd raknak.
Én a tiltás helyett más utat választanék. Az ő húsadagját nem főzném, sütném meg. Hagyd, egy idő után úgyis kedvet fog kapni megint.
(A kollégám volt így a kedvesével. Folyton előtte ette a finomabbnál finomabb sült húsokat, rántott husit, grill szezon is volt, rövid idő alatt a leányzó visszatért a "húsos" életmódhoz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!