Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Engedjem 8 éves lányomnak...

Engedjem 8 éves lányomnak hogy vegetáriánus legyen?

Figyelt kérdés
már vagy egy éve alig eszik húst,és most teljesen abba akarja hagyni.úgy,hogy pl a húslevest se eszi meg,amiben hús főtt.most fejlődik,nem fog ártani neki??
2010. máj. 3. 15:50
1 2 3 4
 1/33 anonim válasza:
57%
Ne engedd neki, nem egészséges.
2010. máj. 3. 15:57
 2/33 anonim ***** válasza:
59%
Ne engedd, ilyen korban maradandó károkat okozhat! Szüksége van a fejlődéséhez a húsra!
2010. máj. 3. 16:01
 3/33 anonim ***** válasza:
44%

Én szívem szerin t azt mondanám, hogy engedd hogy az legyen.

De a szervezetnek szüksége van fehérjére/aminósavakra, abból épülnek fel a sejtek, a vázizomzat és még csomó egyéb dolog.

Akkor esetleg megengedném ha megenne napi 400g szóját akokr talán jutna elég aminósav a szervezetébe, hogy ne épüljön le a vega életmód során.

2010. máj. 3. 16:06
 4/33 anonim ***** válasza:
43%
Én nem engedném meg, a fejlődésben lévő szervezetnek szüksége van a húsra.
2010. máj. 3. 16:08
 5/33 anonim ***** válasza:
32%
Semmiképpen ne engedd. És szóját se adj neki,mert az génkezelt és nagyon egészségtelen.
2010. máj. 3. 16:08
 6/33 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
11%

Röviden: ne engedd

Hosszabban: Kösd feltételekhez, pl. tanuljon meg ő magának készíteni spéci vega kaját, magyarázza el neked, hogy mi ennek az értelme, stb.

2010. máj. 3. 16:15
 7/33 anonim ***** válasza:
32%
Én nem engedném. És ha hús a vacsora, akkor egye szépen meg azt is, mindenre szükség van.
2010. máj. 3. 16:25
 8/33 anonim ***** válasza:
24%

A válasz megírásának időpontja: ma 16:01

Félre ne érts, nem a Te nevelésedet szeretném kritizálni, csak kicsit elgondolkodtam... Szerintem a mai gyerekek kicsit el vannak kapatva így étkezés terén. Nem azt mondom, hogy ha rosszul van tőle is egye meg, de a "régi gyerekek" még úgy voltak nevelve, hogy örülj az ételnek és edd meg, amit eléd raknak.

2010. máj. 3. 16:28
 9/33 anonim ***** válasza:
31%

Én a tiltás helyett más utat választanék. Az ő húsadagját nem főzném, sütném meg. Hagyd, egy idő után úgyis kedvet fog kapni megint.

(A kollégám volt így a kedvesével. Folyton előtte ette a finomabbnál finomabb sült húsokat, rántott husit, grill szezon is volt, rövid idő alatt a leányzó visszatért a "húsos" életmódhoz.)

2010. máj. 3. 16:28
 10/33 anonim ***** válasza:
82%
Ha figyelsz arra, hogy teljeskörű legyen az étrendje, akkor nem lesz semmi baja. Én több nála idősebb gyereket (9 és 11) ismerek, akik születésük óta nagyjából vegetáriánusak és koruknak megfelelően tökéletesen fejlettek és egészségesek.
2010. máj. 3. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!