Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » VEGÁN életmód. Mi a véleményet...

VEGÁN életmód. Mi a véleményetek? Érvek, ellenérvek érdekelnek. Kinek hogy tolerálja a szervezete. Mert az enyém nehezen. Mit csinálhatok rosszul?

Figyelt kérdés

2016. dec. 1. 21:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Aki azt mondja, hogy minél több fehérje és zsír kell, az nem egészen tudja, mit beszél. Szerintem is oltári nagy butaság. Főleg nagyon kevés szénhidrát mellett rossz a sok fehérje, de mindenkit terhel egy szint fölött. Zsírból minél több pedig azt jelentené, hogy minél több kalória... Ami nyilván nem jó. Még százalékban nézve is butaság, hisz a minél több zsír zsírböjtben van. Szinte semmi fehérje és ch. Nyilván durván egészségtelen, ahogy a nulla kalória is, pont ezért csinálják igen rövid ideig ezeket, ha van eszük a delikvenseknek (s csak elég komoly okokból).
2016. dec. 3. 13:29
 22/26 anonim ***** válasza:
69%

Most nagyon alapszinten...

A legtöbb szénhidrátból, talán csak a fruktózt leszámítva, a szervezet pillanatok alatt képes glükózt csinálni és felhasználni azt energiaként...

Namár most, zsír alapú táplálkozásnál a szervezetnek pont ugyan annyi energia kell, szóval a zsírt ketonokra és glükózra bontja a máj... és a szervezet mindig túlkompenzál, tehát ha hiány van valamiből, akkor próbál többet csinálni... ezért magas a cukra sok ketogénezőnek...

Szóval logikusan gondolkodva, mi egyszerűbb, bevinni egyszerű és összetett szénhidrátokat, amiből játszi könnyedséggel megkapja a szervezet a glükózt, vagy megerőszakolni a májadat, a szervezet 1 es számú védő bástyáját.. azt a szervet ami kapásból kiszűri a mérgeket a bevitt kajából, mielőtt az szétterjedne a testben... szóval szénhidrát, vagy egy plusz feladat a májnak?

Én a szénhidrátra szavazok.

2016. dec. 7. 08:15
 23/26 anonim ***** válasza:
Valtozatosan kell enni teljes erteku gabonafeleket, huvelyeseket, gyumölcsöket, zöldsegeket es mertekkel olajos magvakat. Eleget kell enni. Es minimalizalni a feher lisztes, cukros, adalekanyagos eteleket.
2017. ápr. 10. 09:01
 24/26 anonim ***** válasza:
Normál esetben a lehető legegészségesebb étrend, ha leírod részletesen mit/hogyan eszel talán rájöhetünk mi a gond.
2017. ápr. 10. 19:58
 25/26 anonim ***** válasza:
Én vegán vagyok és nem vagyok sznob. :D Csóró vagyok és mégis meg tudom oldani az étrendemet.
2017. jún. 5. 23:09
 26/26 anonim ***** válasza:
Kb 15-20 évig voltam vega és semmi bajom nem volt és többe se került a kaja. Kb. 5 éve ismét eszek húst, semmi nem változott, kivéve, hogy most jóval kövérebb vagyok, de annak sok oka lehet.
2017. júl. 5. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!