Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek egészséges vegetár...

Szerintetek egészséges vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés

2016. nov. 13. 11:33
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
17%
#10 Nem tagadom ,te aztán fel vagy készülve a témából.Le a kalappal.De az továbbra is tény marad,hogy az ember mindenevő.Kár ezen vitatkozni.Tehát növény-,és húsevő.
2016. nov. 13. 19:14
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

"#10 Nem tagadom ,te aztán fel vagy készülve a témából.Le a kalappal.De az továbbra is tény marad,hogy az ember mindenevő.Kár ezen vitatkozni.Tehát növény-,és húsevő."

Nem vitatkoztam azzal, hogy az ember mindenevő - csak te nem vagy a fogalom jelentésével tisztában. A mindenevő annyit jelent, hogy képesek vagyunk mind állati, mind növényi tápanyagot elfogyasztani, és mindkettőn életben maradni.

Az, hogy a vegetáriánusok ebből 1 apró tényezőt (hús) kizárnak, és ennek ellenére más állati táplálékokat továbbra is fogyasztanak (tojás, tejtermékek) csöppet sem mond ellen a mindenevőség fogalmának.

Kb. olyan szintű az érved, mintha azt mondanád, hogy azért mert valaki allergia miatt nem ehet diót/mogyorót már nem mindenevő, mert egyetlen csoport egyetlen alkotóelemét kizárta az étrendjéből...

2016. nov. 13. 19:17
 23/44 anonim ***** válasza:

#16: "A B12 vitaminból nem lehet növényi úton elegendő mennyiséget bevinni.Nem véletlenül szedi az összes vega,étrendkiegészítő formájában.Húsban,tojásban van leginkább."

A kérdésem úgy szólt, hogy mit nem lehet "állati termékek hiányában" bevinni. A kobalamin kiegészítő vegán, hiszen nem tartalmaz állati eredetű anyagot (a kapszulás fajta kivételével).

2016. nov. 13. 19:20
 24/44 anonim ***** válasza:

#23 Ezt nem te írtad? "Ha valaki azt állítja, hogy szükséges az állati termékek fogyasztása, akkor szükséges megneveznie azt a tápanyagot, amit csak állati termékek fogyasztásával lehet megfelelő mennyiségben a szervezetünk számára biztosítani. Amit állítok, hogy ilyen tápanyag nem létezik."

Tehát a b12 vitaminból étrendkiegészítő nélkül be tudjuk vinni a megfelelő mennyiséget a szervezetedbe?

2016. nov. 13. 19:35
 25/44 anonim ***** válasza:
24. Nem én írtam - légyszíves nézd meg a százalékát annak, aki írta.
2016. nov. 13. 19:53
 26/44 anonim ***** válasza:

#24: "Ezt nem te írtad? "Ha valaki azt állítja, hogy szükséges az állati termékek fogyasztása, akkor szükséges megneveznie azt a tápanyagot, amit csak állati termékek fogyasztásával lehet megfelelő mennyiségben a szervezetünk számára biztosítani. Amit állítok, hogy ilyen tápanyag nem létezik."

Tehát a b12 vitaminból étrendkiegészítő nélkül be tudjuk vinni a megfelelő mennyiséget a szervezetedbe?"

De, én írtam. Mi az, amit az állításod ebbe megcáfol? A B12 kiegészítő tartalmaz állati termékeket? Azt sehol nem állítottam, hogy étrendkiegészítő nélkül tudjuk bevinni. Az étrendkiegészítők és a dúsított élelmiszerek a táplálkozásunk szerves részei. Mi értelme elkülöníteni őket az étrendünktől?

2016. nov. 13. 20:18
 27/44 anonim ***** válasza:
15%
Tehát étrendkiegészítő beiktatása nélkül nem jut elég b12 vitamin a szervezetébe a vega étrenden élőknek.Értem,nincs több kérdésem.
2016. nov. 13. 20:35
 28/44 anonim ***** válasza:
0%
#19 Persze,hogy nem fog hiánybetegség fellépni nálatok,hiszen étrendkiegészítővel pótolod a vitaminokat..Itt a kérdés az az,hogy nélkülük el tudnál-e élni pusztán vegánként?A vízről viszont érdekeset írtál.
2016. nov. 13. 20:46
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

#27: "Tehát étrendkiegészítő beiktatása nélkül nem jut elég b12 vitamin a szervezetébe a vega étrenden élőknek.Értem,nincs több kérdésem."

Minden jól megtervezett vegán étrend tartalmaz B12 kiegészítőt vagy B12-vel dúsított élelmiszereket megfelelő mennyiségben. Nem tudom, hogy mire próbálsz ebből következtetni (főleg annak a kontextusában, hogy egészséges-e a vegán étrend).

2016. nov. 13. 20:59
 30/44 anonim ***** válasza:
36%
Ha kiegészítőkkel viszed be a megfelelő mennyiségű vitaminokat,ásványianyagokat,nyomelemeket,az azt jelenti,hogy azok nélkül nem vagy képes pusztán "vegán" étrenddel fennmaradni.Javíts ki ha tévedek.A vegetarianizmust érintve mégcsak hagyján,bár ott is probléma van a a kellő mennyiséggel.Tehát étrenkieg. nélkül mint vegán hiánybetegségeket prudukálna a szervezeted.Ebből az következik,hogy az ember eredendően mindenevő,nem pedig növényevő.Tehát ami eleve természetellenes(egyoldalú),az nem lehet egészséges.Ergo a vegánizmus nem az.
2016. nov. 13. 21:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!