Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek egészséges vegetár...

Szerintetek egészséges vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés

2016. nov. 13. 11:33
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
48%
Igen, az. Minden állati és növényi tápanyaghoz hozzájut így a szervezet tehát miért ne lenne az?
2016. nov. 13. 13:34
 12/44 anonim válasza:
34%

Jól megfogalmazták az előttem szólók, igen meg lehet oldani az egészséges táplálkozást vegetáriánusként is, de alapvetően nem egészségesebb, mint a kiegyensúlyozott, mindent magában foglaló étrend.

Amitől fontos elkülöníteni, az a vegán diéta, ami teljesen mellőz minden állati eredetű terméket. Ilyen módon sajnos nem lehet pusztán táplálkozással gondoskodni a szükséges tápanyagokról, vitaminokról, stb. Ezt én senkinek nem ajánlanám.

Ettől függetlenül tisztelem az ilyen embereket, akik hajlandók a saját egészségüket is kockára tenni a környezettudatos élet miatt.

Viszont a mindenevőség kapcsán kicsit félreértés van. Az, hogy az emberi faj mindenevő, nem az jelenti, hogy mindenből minden szükséges dolgot elő tud állítani, hanem azt, hogy a faj hosszú evolúciója során ahhoz alkalmazkodott, hogy többféle táplálékhoz is hozzájutunk, így tudjuk fenntartani az optimális egészségi állapotot.

Ugye azt sem gondolja senki, hogy kizárólag hústermékek fogyasztásával egészségesen lehet táplálkozni? Akkor miért lenne ez igaz a kizárólagos növényi táplálkozásra?

2016. nov. 13. 15:08
 13/44 anonim ***** válasza:
78%

#12: "Viszont a mindenevőség kapcsán kicsit félreértés van. Az, hogy az emberi faj mindenevő, nem az jelenti, hogy mindenből minden szükséges dolgot elő tud állítani, hanem azt, hogy a faj hosszú evolúciója során ahhoz alkalmazkodott, hogy többféle táplálékhoz is hozzájutunk, így tudjuk fenntartani az optimális egészségi állapotot.

Ugye azt sem gondolja senki, hogy kizárólag hústermékek fogyasztásával egészségesen lehet táplálkozni? Akkor miért lenne ez igaz a kizárólagos növényi táplálkozásra?"

Nem azt állítottam, hogy minden tápanyagot mindenből elő tudunk állítani, hanem azt, hogy mind növényi, mind állati táplálékból képesek vagyunk tápanyagokat előállítani. Ez a fiziológiai mindenevő definíciója.

Azért írtam ezt le, mert sokan azzal szoktak érvelni, hogy "mindenevők vagyunk, ezért a vegán étrend egészségtelen", ez azonban pusztán a mindenevő mivoltunkból nem következik. Ha valaki azt állítja, hogy szükséges az állati termékek fogyasztása, akkor szükséges megneveznie azt a tápanyagot, amit csak állati termékek fogyasztásával lehet megfelelő mennyiségben a szervezetünk számára biztosítani. Amit állítok, hogy ilyen tápanyag nem létezik.

2016. nov. 13. 15:31
 14/44 anonim ***** válasza:
9%

Ha jól csinálja az ember, igen. Bár az egészséges étrend mellett is lehet beteg az ember, de ez más lapra tartozik.ű

Az ember mindenevő, ez semmi rosszat nem mond a vega éterdre, a sima vega eleve mindenevő, rengeteg állati terméket ehet.

Nekem vegaként pont hogy vigyáznom kell a fehérjére, mert hajlamos elszállni, ezért is jó kerülnöm a húst. No meg mert lelkileg roppant egészségtelen lenne úgy ennem, ahogy nem akarok.

2016. nov. 13. 17:31
 15/44 anonim ***** válasza:
0%

Van, aki kizárólag növényi s van, aki kizárólag állati étrenden van, úgy tűnik, működik, ha jól csinálják, ami persze annyira nem egyszerű (max 1-2 kiegészítőt szednek a mai világban, ahol már a föld sem a régi, de a mindenevők is sokfélét szoktak).

Itt szoktam még leírni, hogy a leveleket evő állatok között van a besorolása alapján ragadozó is. Amíg elél rajta, nem aberrált így táplálkoznia, maximum furcsa s kicsit nehéz.

2016. nov. 13. 17:41
 16/44 anonim ***** válasza:
41%
#13 A B12 vitaminból nem lehet növényi úton elegendő mennyiséget bevinni.Nem véletlenül szedi az összes vega,étrendkiegészítő formájában.Húsban,tojásban van leginkább.
2016. nov. 13. 18:08
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

"#13 A B12 vitaminból nem lehet növényi úton elegendő mennyiséget bevinni.Nem véletlenül szedi az összes vega,étrendkiegészítő formájában.Húsban,tojásban van leginkább."

VEGETÁRIÁNUSOKRÓL szólt a kérdés, akik TOJÁST, TEJTERMÉKEKET is fogyasztanak, és ezekben bőven VAN elég B12. Kb. ötödszörre írom le csak ehhez a kérdéshez...

2016. nov. 13. 18:23
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha beviszed a megfelelő tápanyagokat, esszenciálos zsírokat, vitaminokat, rostokat, enzimeket, ásványi anyagokat, akkor a vegan, a vega, a pregan, meg akármilyen étrend is lehet egészséges...

Ha meg nem akkos meg semmilyen étrend nem az...

2016. nov. 13. 18:26
 19/44 anonim ***** válasza:
64%
B12 vitaminból retzenetesen kevésre van szükség, ha naponta megiszol 1 pohár természetes szűretlen vizet, már az fedezi a b-vitamin dzükségletet a benne lévő baktériumokkal... ha meg hetente bedobsz 1-2 szemet abból a tápkiegből ami a szükséges mennyiség több ezerszeresét tartalmazza probléma abszolút megoldva... én is vegan vagyok és rengeteg vegan-t ismerek, soha egyetlen egy b12 hiányból adódó problémával nem találkoztunk még és gyanítom, nem is fogunk...
2016. nov. 13. 18:33
 20/44 anonim ***** válasza:
10%
#17 Felesleges volt ötödszörre leírnod mert én a #13 kommentre reagáltam,abban pedig a vegán életmódról volt szó.
2016. nov. 13. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!