Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki soványan vegán lesz, az...

Aki soványan vegán lesz, az hibát követ el?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel a vegán életmód, de én kivételesen nem azért szeretném csinálni, hogy lefogyjak, hanem hogy meghízzak. Kezdek ráébredni, hogy ez a helyes út, de félek, hogy még soványabb leszek mint eddig voltam. Segítséget szeretnék kérni vegánoktól, hogy ez hogyan működik.

Köszönöm!

2016. szept. 6. 01:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10 persze, hogy egy mindenevő esetében is kellhet pótolni vitamint, ásványi anyagot, csaak általában nem ezt a kettőt. Az meg ne haragudj, hogy egy névtelen oldalon tudnom kellene, hogy te milyen vegetáriánus vagy, enyhén szólva is nonszensz.
2016. szept. 6. 17:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha eleget eszel, miért ne hízhatnál? Engem elég alaposan akadályoztak a vegán napok a fogyásban, de nincs kicsit is normális étrend, ami mellett ne tudnám túlenni magam. Tudok enni. Van, aki nem annyira.

Rengeteg zsírt be lehet vinni vegánként, de ha a szénhidrátos út a vonzóbb számodra (ami a tipikus, vegánoknál főleg), ott is egyszerű a helyzet. Már ha tudsz rendesen enni, megfelelő étrend esetén, persze.

Érdekes számomra, hogy fogyás vagy hízás miatt vált az ember drasztikusan életmódot... Pedig részben nálam is volt ilyen ok egy másik életmódra váltáskor. Persze automatikus siker nem jött... Sokunknak igenis oda kell figyelni a mennyiségre, ha súlyváltozást szeretnénk.

2016. szept. 6. 19:29
 13/15 anonim ***** válasza:

A vegán oldalak is leírják, hogy amilyen B12 jkell, az nincs meg a növényekben. S csak mert egyesek dúsított tejtermékemulációkat esznek, nem mindenki ilyen... Az én kókusztejembe nem tudom, honnan kerülne bele a B12, ha egyszer a kókuszban nincs benne.

Mondjuk nem vagyok vegán, még szerencse. De szimpatizálok eme életmóddal s néha kísérletezem vele. Rövidtávon nekem nagyon könnyű s egész kellemes. Ráadásul remekül tudok tojást megtakarítani tojáshiányban pár nap növényi étkezéssel :) S ráébredek, milyen remek vegán ételek vannak, bár ezt azért máskor is tudom, nálunk gyakoriak, az állandó tojásevésem mellett is.

Amúgy kérdező, te most vega vagy legalább, ugye? Mert egyébként túl nagy lenne az ugrás.

2016. szept. 6. 19:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Én nem èrtem az összefüggést.

Nem azért lesz vegán valaki, mert fogyni akar.

2016. szept. 18. 08:47
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogsz meghízni ezt most garantálom ,aki sovány és már elmúlt 20 az tök mindegy milyen étrenden van ,nem azért nem hízol hanem mert genetikailag nem teszi el a zsírt a tested.

A másik eset hogy még tini vagy ,ez esetben szintén nincs miről beszélni,még nincs beállva a testsúlyod ,nem az fogja meghatározni a végeredményedet hogy most hirtelen mit találsz ki magadnak étrendet.

A másik hogy nem a növények miatt leszel vékony, van a helyes és a helytelen táplálkozás .Aki helyesen táplálkozik annak helyesen beáll a testképe felnőtt korára aki meg helytelenül az vagy elhízik mint a disznó vagy anorexiás lesz.

Itt a testkép alatta azt a testsúlyt és hájeloszlást értem ami genetikailag kódolva van benned .

Nincs olyan hogy ha te a combodra hízol akkor egyél ezt és azt és utána a hasadra fogsz hízni mivel azt hogy milyen ez a testképed kizárólag a genetikád határozza meg .

Ez ellen nem tudsz semmit csinálni ha helyesen táplálkozol ,maximum azt hogy sportolsz egyfojtában. Ugyan ez igaz a soványokra ,ők sem tudnak semmit csinálni hogy kövérek legyenek ,csak ha elkezdenek helytelenül táplálkozni ezt kéne megérteni. Mondjuk nálam mert én is sovány vagyok ez úgy néz ki ha elkezdek helytelenül táplálkozni azaz zabálok mindent tortát cukrot kenyeret amit csak tudok na nehogy azt hidd hogy elkezdek hízni ,egy francot ,három napig nem xarok aztán kijön belőlem minden sz a r amit megettem ráadásul és olyan sz a rul érzem magamat mint akin átment az úthenger ezért már kedvem sincs zabálni így megint pontosan ugyan annyi kiló vagyok mint a pár nappal azelőtt .

Ugyan ez fordítva a kövéreknél.

Amúgy ha vegán leszel akkor dr fully b12 t vegyed meg ,minden más nem ér semmit csak ciano kobalamin van benne.

2016. szept. 18. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!