Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tudnátok vegán zsemle/kenyér...

Tudnátok vegán zsemle/kenyér receptet ajánlani?

Figyelt kérdés
Vagy lehet bármilyen szendvics alap. Lehetőleg kis kalóriatartalmú recept érdekelne de az sem baj ha ez nem igaz rá. :) Előre is köszönöm.

2016. aug. 28. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
? A kenyéren mi a nem vegán? Én szoktam sütni de még sosem tettem bele tejet, tojást...
2016. aug. 28. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

ööööömmmm a kenyér vegán

liszt, víz, élesztő, csipet só

2016. aug. 28. 18:19
 3/7 Bubuka2000 válasza:
82%
Nem ''feltétre,, gondolsz?
2016. aug. 28. 18:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Akkor igazából úgy mondom inkkább hogy valami nem hízlaló kenyér/zsemle recept kellene. :)

#3as ha feltétre van recepted az is jöhet. :)

2016. aug. 28. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Most egyébként tudod, mi az a "vegán"?
2016. aug. 28. 19:23
 6/7 aperitif ***** válasza:
86%

Minden kenyér, zsemle, kifli hizlal, ha nagy mennyiségben fogyasztod. Ha teljes kiőrlésű lisztből készíted, akkor kevésbé, ha finomlisztből, akkor jobban.

Feltétnek a különböző zöldségkrémeket tudom javasolni, pl. padlizsánkrém, paradicsomos bruschetta, humusz, babpüré, zakuszka és ajvár.

2016. aug. 28. 19:30
 7/7 anonim ***** válasza:
69%

Minden kenyér vegán. -____-"

Mert mi van benne? Növényi olaj, ami jobb esetben repce, olíva vagy napraforgó, rosszabb esetben pálmaolaj. Liszt, ami lehet búza-, rozs-, zab- vagy kukoricaliszt, esetleg keverék. Só, néha cukor. Olajos magvak, száríott paradicsom, olíva, áfonya. Élesztő vagy szódabikarbóna. Ez mind vegán. Rosszabb esetben, főleg a bolti, szeletelt toastkenyerekben van mindenféle állományjavító, tartósítószer meg még szója is.

Tudod mikor nem vegán? Ha döglött egér van benne.

2016. okt. 19. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!