Ha a kenyér/zsemle tésztából kihagyom az olajat, az nagy baj?
Figyelt kérdés
Minden mást az utasítások szerint csinálnék.2015. jún. 5. 07:02
2/8 anonim válasza:
Tegyél olvasztott vajat helyette.
3/8 anonim válasza:
A kenyértésztába NEM kell olaj. Soha nem teszik bele zsiradékot. Csak búzaliszt, só, víz és élesztő vagy kovász kell bele.
4/8 anonim válasza:
Egyikbe sem kell semmiféle olaj, egyedül a vajaskiflibe kell vaj, de olaj abba sem.
5/8 anonim válasza:
Pont akkora baj, mint paprikás krumpliból kihagyni a túrót.
6/8 anonim válasza:
A bolti kenyértésztába emulgeálószer, csomósodást gátló, sűrítő anyag, aroma, lisztjavító szer, meg ilyenek is vannak. Az otthoni kenyérből elhagyható az olaj, de az állaga morzsásabb lesz és ha nem teszel bele olajat hamarabb megszikkad, harmadnap már nem ehető. 1-2 kanál olajjal (zsír, margarin, vaj) tovább puha marad és könnyebben szeletelhető.
7/8 anonim válasza:
Aki azt írta, hogy nem kell bele zsíradék, tudna adni pontos receptet kenyérsütő gépbe, ami szeletelhető, ehető jó kenyér lesz?
8/8 anonim válasza:
én azért szoktam olajat tenni a tésztába, mert nálam csak úgy szokott sikerülni szépre összegyúrni. (lehet én vagyok a béna mondjuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!