Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Egyes vegánok miért gondolják,...

Egyes vegánok miért gondolják, hogy aki húst eszik az bűnt követ el?

Figyelt kérdés

Egyes vegetáriánusok szerint mi gyűlöljük az állatokat és természetellenes illetve erkölcsileg aggályos a hús fogyasztása ... az, hogy ő nem eszi ok, de miért ítél el engem...

Itt egy példa videó (a húst fogyasztók gyűlölik az állatokat - a vegán perspektíva) LOL

MEAT EATERS HATE ANIMALS - THE VEGAN PERSPECTIVE

https://www.youtube.com/watch?v=Es_GXBkqy-0

2016. szept. 2. 22:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
52%

Ha morálisan neki nagyon nem fér össze, akkor persze, hogy elítéli, akinek igen. Ez már csak ilyen. Én is mondhatom, hogy az ÉN morális világomban OK embert enni, miért baj neked az, ha téged és ismerőseidet kihagylak? Csak mert valaki a többséget képviseli, még nem jelenti azt, hogy az a jó, a morális dolgok már csak ilyenek, nem egyértelműek. Bizonyos civilizált helyeken anno a saját gyermek megölése teljesen belefért a jogba, most mi máshogyan gondoljuk...

Plusz amit az első ír, azért az is vastagon benne tud lenni, persze. Ez gyakori az embereknél: dicsőbbnek akarom hinni magam, hát találjunk ki valamit, ami miatt elítélek sok embert s én azokhoz tartozom, akik a jók és felsőbbrendűek... Vannak vegánok, akikről ordít ez.

S még annyi ok lehet...

Én a modern élelmiszeriparra fújok, sok okból. Az embereket nem utálom a táplálkozásuk miatt, még ha van is némi összefüggés, de nem elég erős.

2016. szept. 2. 23:16
 2/23 A kérdező kommentje:
Ez rendben van, de pl. én eszek húst és mégse gyűlölöm az állatokat, illetve én elfogadom ha valaki vegán, akkor ő miért nem fogadja el az én "predán" étrendem?!
2016. szept. 2. 23:25
 3/23 anonim ***** válasza:
60%
Mi másért lennének vegánok, minthogy szerintük ez az állatok érdeke?
2016. szept. 2. 23:26
 4/23 anonim ***** válasza:
52%

"Ez rendben van, de pl. én eszek húst és mégse gyűlölöm az állatokat"

- Ez a szemükben pusztán elnyomott kognitív disszonancia.

2016. szept. 2. 23:27
 5/23 A kérdező kommentje:
De pl. ők meg megeszik a növényeket, amik tisztítják a levegőt és a növényevő állatok tápláléka :)
2016. szept. 2. 23:32
 6/23 anonim ***** válasza:
55%
Nem éppen azokat a növényeket eszik meg, és emellett bőven marad a növényevőket. Szóval ez nem igazán jó ellenvetés.
2016. szept. 2. 23:36
 7/23 A kérdező kommentje:
#7 Nem érvelni akartam, hanem viccelni, amit a 2. válaszban írtam épp olyan groteszk és fals, mint a "Húsfogyasztók gyűlölik az állatokat" Vegán-kampány!
2016. szept. 2. 23:48
 8/23 anonim ***** válasza:
80%

Én amúgy ezt az egész világot nem értem és erre a vegánok ébresztettek rá, hogy mennyire durván el vagyok veszve.

A vegán csoportok, ahol voltam, a nagy többség ún. "liberálisnak " vallotta magát, szivárványos dolgok, mindenkit szeretünk, melegek, bőrszín stb., politikai posztok is voltak bőven. És ugye az állatok iránti szeretet volt a piramis csúcsa.

Ebből nekem egy olyan csoport jött át, ahol elfogadóak, ahová tartozhatom, beszélgethetek bármiről.

Na ez nem így lett. Vegetáriánusként léptem be a csoportba, már ez egy nagy utálat volt, pedig én úgy tudtam vegánná válni lépcsőzetesen kell, nem hirtelen. Na mindegy volt pár segítőkész ember is ebben. Én főleg receptcserékért léptem be, tapasztalatokért. De ami a "legelfogadóbb" kis közösségnek tűnt, ha csak rosszat kérdeztem MÁR olyan szintű gyűlöletet kaptam az arcomba és megvetést, hogy mertem én ezt megkérdezni, hogy mertem máshogy gondolni.. a politikai posztok, felvonulás posztok alatt is a hozzászólások, ha nem teljesen egyetértők voltak, úgy csaptak ki , ahogy vagy.

Az én apám egy parasztember. Eszik húst. Javában azt eszik. Nem tartom rossz embernek. Mikor vegánék undorítóan kezdenek beszélni a "húsevőkről" , én mindig magam előtt látom az én kis papikámat, akinek baromira elfogadom az étkezését. Nem tartom magam jobbnak nála , sem senkinél egy étkezési szokás miatt. És ha valakinek elmondom, hogy vegán vagyok, már jön ez a " ja akkor te is ilyen felsőbbrendű gondolkodást folytatsz?" Nagyon bánt, hogy valami , ami szereteten és tiszteleten alapul, így el tudott korcsosodni.. És nyugottan oktasson ki bárki, elfogadom ,mert egyszerűen NEM ÉRTEM.

2016. szept. 3. 00:30
 9/23 A kérdező kommentje:

Vannak rendes vegánok biztosan, de a többségük kicsit fura, nem mondom, hogy rossz emberek, hanem szörnyű emberek!!!

Teljesen ostoba sztereotípiákat hoznak létre a húst fogyasztó emberekkel kapcsolatban, pl. amit a fenti videó is tükröz és őszintén szólva rám, húsfogyasztó emberre nézve is sértő!

Én speciel szeretem az állatokat, de a természetnek az a rendje, hogy bizonyos állatokat megegyünk, ezért vagyunk mindenevők és van hozzá gumós zápfogunk és olyan emésztő rendszerünk, amilyen!

Egyébként nézzük csak meg mi lenne, ha az állatvilágban a ragadozók hirtelen "vegánná" válnának!?

- A macskák és más kisebb ragadozók nem ennének egeret, patkányt többé - túlszaporodnának a rágcsálók és felfalnának mindent

- Ha nem enné meg semmi többé a nyulakat például, rengetegen lennének és szintén felfalnának mindent, nem lehetne a vegán kaját sem megtermelni, mert a nyulak lerágcsálnák a répát, mielőtt az asztalodra kerülnének!

- Ha az ember szabadon engedné pl. a sertéseket mondván, nem esszük meg őket, hadd éljenek! Hatalmas szaporulatuk van ám nekik is, hamar túlszaporodnának és minden tiszta disznókaka lenne, a károkozásukról nem beszélve!

Szóval a húsfogyasztók tartják egyensúlyban a természetet, a húsevőket blamáló vegánok meg szimplán tájékozatlanok!

2016. szept. 3. 00:45
 10/23 anonim ***** válasza:
61%

Ez az étrend vallási alapokon nyugszik.

Az évszázadok folyamán az emberek a hit erejére hivatkozva nagyon sok kegyetlenséget véghezvittek.

A vegánok a mai kor hittérítői,vagy sikerül meggyőzni a népet,vagy nem .

2016. szept. 3. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!