Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Egyes vegánok miért gondolják,...

Egyes vegánok miért gondolják, hogy aki húst eszik az bűnt követ el?

Figyelt kérdés

Egyes vegetáriánusok szerint mi gyűlöljük az állatokat és természetellenes illetve erkölcsileg aggályos a hús fogyasztása ... az, hogy ő nem eszi ok, de miért ítél el engem...

Itt egy példa videó (a húst fogyasztók gyűlölik az állatokat - a vegán perspektíva) LOL

MEAT EATERS HATE ANIMALS - THE VEGAN PERSPECTIVE

https://www.youtube.com/watch?v=Es_GXBkqy-0

2016. szept. 2. 22:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
34%

#12: "Egy liberális még rosszabb, mert a tolerancia jegyében mindent, ami normális pusztít és mindent ami a hagyományok és az erkölcs ellen van támogat a pollkorrektség jegyében!"

Ezt az állításodat nem igazán értem. Mi számít "normálisnak"? Kérlek, definiáld ezt a fogalmat. A hagyományokról szóló állításodat sem értem. A nyugati civilizációkban például a rabszolgatartásnak hosszú hagyománya volt. Azt állítod, hogy a hagyományosság elégséges kritériuma a moralitásnak? Feltételezem, hogy te sem gondolod, hogy a rabszolgatartás morálisan elfogadható, ugye? Az erkölcsről szóló állításodat is kifejthetnéd bővebben, mivel csak üres szavakkal dobálózol. Szükségtelenül megkínozni és megölni évente 56 milliárd farmállatot erkölcsös? Mi alapján állítod ezt?

A politikai korrektségről szóló részt pedig végképp nem értem, hiszen a fogalom jelentése a következő:

"A politikai korrektség (jelzőként használva: politikailag korrekt, szokásos rövidítése PC [píszí] az eredeti angol political correctness kifejezés alapján) olyan nyelvezetet, politikát, viselkedést, eszmét, gondolkodást jelöl, amely igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek megsértését."

(Wikipedia)

A veganizmus ez alapján pont, hogy abszolút nem mondható polkorrektnek, hiszen a célja sok esetben ütközik ilyen közösségek meggyőződésével. A vegánok szerint a mindannyiunk által elfogadott morális intuíciók szükséges következménye az állatipar felszámolása, még akkor is, ha egyes közösségek érzékenységét ez a gondolat megsérti.

Úgy sejtem, hogy nem vagy igazán tisztában a politikai korrektség jelentésével.

2016. szept. 3. 08:58
 12/23 anonim ***** válasza:
64%
Egyszerű: azért, hogy megegehesd megölik azt az állatot. Nem járulhatsz hozzá valakinek a meggyilkolásához, ha szereted.
2016. szept. 3. 09:18
 13/23 anonim ***** válasza:
46%

#12: Hozzátéve, hogy ha a liberálisok valóban a hagyományok lerombolásáért küzdenének, akkor pont, hogy nem lennének politikailag korrektek. Ha pedig szerinted egyes hagyományok mindenfajta kritikus gondolkodás súlyától mentesülnek, akkor pont, hogy te számítasz polkorrektnek.

Szerintem hasznos lenne megtanulni szavak jelentését, mielőtt használni kezdjük őket.

2016. szept. 3. 09:21
 14/23 anonim ***** válasza:
67%

A kommenteket nem olvastam el, a kérdésre válaszolnék vitatkozás helyett.

Azért, mert ez a filozófiájuk, gondolkodásmódjuk, elveik.

Ezen a Földön rengeteg féle ember él, rengeteg eltérő ideológiával. Kérdezhetnénk azt is, hogy:

- a szigorúan vallásos indiaiak szerint miért bűn a hús fogyasztása?

- a muszlimok szerint miért bűn a sertéshús, de a többi hús nem?

- a muszlimok szerint miért bűn az alkohol?

- a zsidók szerint miért bűn a hús+tej együttes fogyasztása, sőt, egy helyen való tárolása vagy egy edényben főzése?

- a keresztények szerint miért tilos böjtkor húst fogyasztani?

- a krishna tudatúak szerint miért bűn még a gomba fogyasztása is?

És így tovább...

Ezer meg ezer étkezéssel kapcsolatos hiedelem, tilalom, filozófia létezik ezen a Földön. Kipécézheted magadnak bármelyiket, kérdezősködhetsz, utálkozhatsz, de ez nem fog ezen változtatni.

Egyszerűen el kellene fogadni,hogy más és más emberek léteznek, és máshogy gondolkodnak.

Feltételezem, hogy neked is megvannak a saját elképzeléseid, szerinted mi helyes vagy helytelen mások cselekedeteiben. Egyszerűen hagyd meg az emberiség maradékának is ezt a privilégiumot,és ne azon filozofálj más miért gondolkodik másképp - fogadd el,és kész.

Te is nyilván elítélsz másokat bizonyos dolgokért, ugyanúgy mások téged ítélnek el a saját értékrendjük szerint. Nem kell magadra venni!

2016. szept. 3. 11:57
 15/23 anonim válasza:
0%

18-as olvasd el a kérdést rendesen!

Nem az a baja, hogy a vega nem eszik húst, hanem az, hogy miért ítéli el azt, aki eszik!

Ott a videó, amit vegánok készítettek: A húsevők gyűlölik az állatokat!

Ez marhaság, erről szól a kérdés!

2016. szept. 3. 13:32
 16/23 anonim válasza:
59%
A veganizmusnak a lehető legkegyetlenség mentesebb élet a célja. Ez azt jelenti hogy elítéli a húsfogyasztást/állattartást, mert az emberek szempontjából felesleges. A hús, tejtermékek, tojás, bőrtáskák, szőrmék stb. nem életfeltétel, vagyis lehet nélkülük élni.Ezek csupán kényelmi dolgok a mai társadalomban. Megszoktad hogy húst eszel, viszont a kapcsolat már elveszett vagy nem is volt meg soha. Ezt úgy értem hogy nem gondolsz bele hogy honnan van az ételed, hogy annak az állatnak milyen élete volt stb. A vegetáriánusok/vegánok ebben mások, hogy megvan a fent említett kapcsolat. Aki azt a videót csinálta valószínűleg azt gondolja hogy aki húst eszik tudja mindazt amitől ő vegán lett, csak lesz@arja mert utálja az állatokat. De ugye mindannyian tudjuk hogy ez nem így van. ennyi
2016. szept. 3. 14:10
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Kifejezetten szórakoztató látni, hogy a belinkelt videóra még csak rá se kattint senki, így egyik válaszoló se veszi észre, hogy a videónak csupán a címe kattintásvadász, illetve hogy a kérdező valószínűleg egy poe.
2016. szept. 3. 14:22
 18/23 anonim válasza:
35%

Nem annyira szórakoztató mikor a vegán ismerősöm elkezdi tolni a videó címéhez hasonló vega demagógiát, gyakorlatilag gyilkosnak nevezve az emberiség cirka 70-80%-át aki eszik húst!

Akkor most elmondom, nekem a szervezetem nem bírná ki hús nélkül, mert a zöldségek többségét nem tudom megemészteni, a gombákat meg pláne, ezért nekem kell hús és kevés zöldség ahhoz, hogy tudjak normálisan enni, ha csak zöldség lenne az étrendem, minden nap a WC-t járnám napi 6-7 alkalommal, ennyi!

2016. szept. 3. 21:38
 19/23 anonim ***** válasza:

#22: "Nem annyira szórakoztató mikor a vegán ismerősöm elkezdi tolni a videó címéhez hasonló vega demagógiát, gyakorlatilag gyilkosnak nevezve az emberiség cirka 70-80%-át aki eszik húst!"

A vegánok jelentős része nem nevezi gyilkosnak a húsevőket (leszámítva az extrém militáns vegánokat), hiszen a gyilkosság fogalma általában csak emberek esetén értelmes. A legtöbb vegán azt állítja, hogy a húsevés immorális. Ez az állítás önmagában nem demagóg, ha az ezt kijelentő személy képes racionális érvekkel ezt alátámasztani.

"Akkor most elmondom, nekem a szervezetem nem bírná ki hús nélkül, mert a zöldségek többségét nem tudom megemészteni, a gombákat meg pláne, ezért nekem kell hús és kevés zöldség ahhoz, hogy tudjak normálisan enni, ha csak zöldség lenne az étrendem, minden nap a WC-t járnám napi 6-7 alkalommal, ennyi!"

Ha a zöldségek legnagyobb részét nem vagy képes nagyobb mértékben fogyasztani (5 adag/nap), akkor hogyan fedezed a teljes vitaminprofilodat? Vagy akár csak a napi szükséges rostbeviteledet? Ha valóban így van, akkor pedig mi lenne az ellenvetésed például a laborhús ellen?

2016. szept. 3. 22:24
 20/23 anonim ***** válasza:
A vegán étrend nem csak zöldségekből áll. Leggyakrabban inkább gabonákra és hüvelyesekre támaszkodik, de nem szabad elfelejteni az olajos magvakat és a gyümölcsöket sem. Jól összeállított étrend mellett az egyetlen táplálékkiegészítő, amit szedni kell, az a b12 vitamin. A dm árul ennél komplexebb, kalciumot cinket és egYebeket tartalmazó vegán vitamint is, egy havi adag kétezer forint alatt van. Vagy vehetsz pl b12 dúsított sörélesztőt vagy növénYi tejet is, így nem kell tablettákat szedned.
2016. szept. 4. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!