Aki soványan vegán lesz, az hibát követ el?
Nagyon érdekel a vegán életmód, de én kivételesen nem azért szeretném csinálni, hogy lefogyjak, hanem hogy meghízzak. Kezdek ráébredni, hogy ez a helyes út, de félek, hogy még soványabb leszek mint eddig voltam. Segítséget szeretnék kérni vegánoktól, hogy ez hogyan működik.
Köszönöm!
Vegánnak lenni sehogy sem hiba :-)
Szögezzük le, hogy a vegánság az állatok védelméről szól, nem a te egészségedről, de aztán beszélhetünk a vegán (teljesen növényi)étrend előnyeiről és fajtáiról is :-)
Szóval a növényi étrend, kis odafigyeléssel, valószínűleg egészségesebb lesz, mint a mindenevő. Ettől függetlenül ez nem követelmény, vegákként is van rengeteg junkfood, amit lehet fogyasztani, vannak növényi hamburgerek, vegán sajt, édes-krémes vegán sütik, csípsz, csoki, de olyan teljes ételek is, amik kalóriában gazdagok, például olajos magvak (dió, mogyoró), édes gyümölcsök (banán) vagy a gabonák és hüvelyesek (szerintem ők az ideális étrend alapjai, tele ásványi anyagokkal és az embereknek szükséges fehérjékkel). Az, hogy hízol, vagy fogy, leginkább attól függ, hogy mennyit eszel, és mennyi energiát égetsz el. A legtöbb vegán étrend vitaminban és ásványianyagban dús, amitől energikusabb lehetsz, vízben és rostban dús, amitől hamarabb jóllaksz, és kalóriában szegény, ezzel a hármassal könnyű fogyni. De nem feltétlenül kell, hogy így legyen, ha úgy állítod össze az étrended, hogy sok kalóriadús ételt raksz bele, ahogy fent írtam. Szóval: ha eleget eszel, hízni fogsz :-) ráadásul a vegánsággal segítesz az állatokon és a körnYezeteden is, a saját egészségedről nem is beszélve. Szóval hajrá!
Utolsó: semmit sem kell pótolni ha körültekintően étkezik, ne írj hülyeségeket. B12 van minden növényi tejben, tejtermékben ( növényi joghurt, túró, sajt), amit egy vegán naponta fogyaszt. Továbbá a legtöbb vegán termék eleve b12-vel dúsított.
Vasban dúsak a hüvelyesek és a sötétzöld levelű zöldségek.
Kérdező: vegán életmóddal is lehet hízni, az étrendedtől függ.
"A vattacukor és a sültkrumpli is vegán."
És? Vagy csak nem tudod mit jelent a diéta szó?
6. Nyugi, nem kell rögtön idegbetegnek lenni :) biztos szégyelled magad hogy nyilvánosan butaságokat írsz, de ne azokon engedd ki az agressziót akik helytállóan válaszolnak.
"5 nekem mindkettőt pótolni kell, aztán lehet, h xar az éttendem. Senkinek nem árt ha tud erről, a legjobb vegán előadásokon is elhangzik, hogy van amikor KELL pótlás"
Igen, valószínűleg szar az étrended, ha bizonyos létfontosságú tápanyagokat nem tartalmaz. Ezért pedig csakis te vagy a felelős.
Egy mindenevő étrenden is kellhet pótolni vitaminokat, ásványi anyagokat, ha az étrend rosszul összeállított. De az nem az étrend hanem az egyén hibája.
U.i. Leírtam már ezerszer, hogy ovo-vegetáriánus vagyok, nem vegán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!