Hús nélkül javul a koncentráció?
Még régebben hallottam egy filmben (békés harcos útja), hogy javítja a koncentrációt a hús nélküli életmód. Ez mennyire igaz? (a filmben aztán halat ettek, gondolom annak is köze van a dologhoz)
Csupán elméletileg érdekelne :)
Köszönöm a válaszokat!
Mivel a vegák lényegesen több vitamint és ásványi anyagot visznek be, lehet benne igazság.
Ezenkívül a zsírszegény étrend valamint a könnyebben emészthető ételek, a húsbevitel elhagyásával a 2-3x- os felesleges fehérjetöbblet elmaradása mind a könnyebb emésztést, mind a jobb kondíciót elősegíti - energia szabadul fel, amit a test korábban a felesleges kalóriák feldolgozására használt fel.
Ellenben ez csak akkor igaz, ha az ember egészségesen, ésszel étkezik- ha vegaként is egyfolytában nassol, cukrot, fehér lisztes ételeket fogyaszt az ugysnolyan rossz.
A halnak az omega zsírsavaknak köszönhetően sok jó hatása can, de egy vegetáriánus étrenben természetesen nem fogyasztható hal sem.
Pusztán emiatt szerintem nem, persze annyiféle ember van, bekavarhat akár ez is.
De tuti sokkal többet számít az étrend többi eleme. A 2. hozzászóló írt ilyenekről. A zsírszegény étrend egyébként masszívan máshogyan hat a különböző emberekre. Engem iszonyatosan enerválna, gondolom (nem tudom kipróbálni, képtelenség, hogy zsírszegényen egyek), ahogy a sok szénhidrát is enervál. De van, akinek fontos a szénhidrát és szénhidrátdús vega étrendet folytat, nem kicsit vagy erősen szénhidrátszegényet. Kinek mi fekszik. Nagyon egyénfüggő ez.
A jógiknál már vannak mindenféle ételkerülések, de az nem az átlagember szintje s korántsem csak a húst kerülik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!