Hiányzik a hús, pedig vegán vagyok?
Szóval több mint 2 hónapja hogy semmiféle állati eredetű terméket nem fogyasztok. A tej, vaj, tojás meg semmi ilyesmi nem is hiányzik, sokkal jobban érzem magamat azóta a bőrömben hogy ezt csinálom. (őszintén nem az állatvédelem, hanem az egészségem az ami vezérel)
Viszont, néha nagyon hiányzik a hús. Mielőtt vegán lettem, elég sok húst ettem és nagyon szerettem. Mostanában is, amikor látom hogy mások milyen jóízűen eszik, nagyon szívesen ennék én is. De ez nagyon változó nálam. Amikor megettem, utána azt kívánnám bárcsak ne tettem volna meg. Mit gondoltok erről? Tudnátok javasolni valamit?
Még szerencse, hogy a magtejföl és a magtej nem kötelező. Nem muszáj enni őket, be lehet kapni simán egy marék diót is, bejut a tápanyag úgy is. De aki áltejfölt akar (nekem még nem sikerült olyat összehozni, aminek bármi értelme lenne, kivéve a kesu-kókusz tejfölpótlékomat, ami félperc és nem számít a kesu ára, mert egy kanálkát teszek a főzelékbe), az vegyen vagy csináljon, felőlem házi tejfölt is vehet, a bolti a legrosszabb verzió, bárcsak a faj humánusabb lenne (bizarr módon inkább önző) s eleve nem tartanának nem élhető körülmények között állatokat.
De vannak lehetőségek s akinek fontos, megoldja. Aki sokat dolgozik, megveszi, mert remélhetőleg van miből, más munka mellett is inkább rászán pár percet néha... Aki akar, flancos ételeket készít, aki nem, az pikk-pakk összedob valamit nagy tételben, mert azt is lehet, van, aki nem is főz, mert nyersvegán. Vannak lehetőségek.
"...ha megnézed a fogazatodat, az mindenevő fogazat..."
Én meg megnézném, hogy tépsz szét vele egy nyulat.....
Mindenevőt mondtam, nem ragadozót, te visszamaradott.
Ha nem tudnád, az ember valamikoron dögöket is ugyanúgy fogyasztott, mint bogyókat, leveleket, stb.
Ha még ezzel a negyedik osztályos alapismerettel sem vagy tisztában, hogy a gumós fogak mindenevőkre jellemzőek, akkor inkább ne mondj semmit.
A kérdezőnek javaslom, ne fogadja meg elfogult, általános iskolát sem végzett emberek véleményét, akik azt hiszik, hogy az ember növényevő.
Lehet itt vegánkodni, de megtagadni emberi mivoltunkat hatalmas ostobaságra vall.
:DDD Köszönöm mindenkinek a válaszokat, azoknak is akik orbitális baromságot írtak és nem látnak túl ezen a muszáj húst ennünk butaságon.
Nos, egészen ideáig tartott a kísértés, két hete rá sem szeretnék már nézni a húsra. :) Csupán annyit kellett tennem hogy jobban táplálkozom, vagyis megfontoltabban. Sokkal jobban érzem magamat amióta nem eszem húst, kicsattanok az energiától, nem vagyok beteg, a bőrömet mintha kicserélték volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!