Vegánok! Nálatok mi lesz a karácsonyi menü?
Nem vagyok vegán, de a karácsonyi menüm főétele elmegy annak :)
Vörösboros erdei gomba tartare, magvas salátával, pirított baguette szeletekkel :) Igaz mellé pl. zöldfűszeres kecskesajt is lesz, ami nem passzol már, de gondoltam a főétel talán segít.
Bár nem vagyok vegán és fogalmam sincs, mit főzök karácsonykor (majd aznap eldöntöm), de bizonyára lesz aszalt baracklapos mazsolás, diós és mákos nemsüti. A nyersvegán desszertek általában jó dolgok :)
Ha lesz leves, az természetesen valamilyen vegyes zöldségleves lesz, valószínűleg némi gombával (a galuska már nem lesz vegán, de anélkül is jó). Illetve lehetne még kókusztejes cukkinileves, az szerintem elég ínyenc, egy kis bors, egy kis szerecsendió... :)
Ha nem gond, hogy elgondolkodom nemvegánként, nos, ha vegán főételt kellene készítenem, akkor szerintem valamilyen vegán fasírt lenne vegyes zöldséges kölessel (mint a rizibizi, csak kölessel, s a hagymát sem hagynám ki belőle a szép színű borsó és répa mellől) és salátával vagy savanyúsággal. De egy céklás rizottó is látványos lenne, pazar színe tud lenni. Gondolom, az is jó a fasírttal.
Nem én vagyok a vegán a családban, én csak válogatós vagyok :P Ilyet biztos főzök (topping nélkül): [link] Tervezek én is lencsevagdaltot és egy pagoda karfiol salátát.
A hagyományos karácsonyi menü része a vörösboros vagy pezsgős párolt vöröskáposzta és a krumplipüré egy része vegánosított lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!