Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok! Nálatok mi lesz a...

Vegánok! Nálatok mi lesz a karácsonyi menü?

Figyelt kérdés
Ötleteket gyűjtök.

2015. nov. 28. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vegán, de a karácsonyi menüm főétele elmegy annak :)

Vörösboros erdei gomba tartare, magvas salátával, pirított baguette szeletekkel :) Igaz mellé pl. zöldfűszeres kecskesajt is lesz, ami nem passzol már, de gondoltam a főétel talán segít.

2015. nov. 28. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Még változhat, de valószínűleg tárkonyos zöldségleves lesz, másodiknak pedig vadasmártás krumpligombóccal, és lencsés diós vagdalttal. + legalább három féle süti: egy lekváros, egy gyümis és egy csokis :)
2015. nov. 28. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem vagyok vegán és fogalmam sincs, mit főzök karácsonykor (majd aznap eldöntöm), de bizonyára lesz aszalt baracklapos mazsolás, diós és mákos nemsüti. A nyersvegán desszertek általában jó dolgok :)

Ha lesz leves, az természetesen valamilyen vegyes zöldségleves lesz, valószínűleg némi gombával (a galuska már nem lesz vegán, de anélkül is jó). Illetve lehetne még kókusztejes cukkinileves, az szerintem elég ínyenc, egy kis bors, egy kis szerecsendió... :)

Ha nem gond, hogy elgondolkodom nemvegánként, nos, ha vegán főételt kellene készítenem, akkor szerintem valamilyen vegán fasírt lenne vegyes zöldséges kölessel (mint a rizibizi, csak kölessel, s a hagymát sem hagynám ki belőle a szép színű borsó és répa mellől) és salátával vagy savanyúsággal. De egy céklás rizottó is látványos lenne, pazar színe tud lenni. Gondolom, az is jó a fasírttal.

2015. nov. 28. 14:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, amúgy kecskesajt helyett pl. fokhagymás-zöldfűszeres kókuszvaj gombócokat is lehet készíteni, az is egész jól hangzik hozzá.
2015. nov. 28. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem én vagyok a vegán a családban, én csak válogatós vagyok :P Ilyet biztos főzök (topping nélkül): [link] Tervezek én is lencsevagdaltot és egy pagoda karfiol salátát.

A hagyományos karácsonyi menü része a vörösboros vagy pezsgős párolt vöröskáposzta és a krumplipüré egy része vegánosított lesz.

2015. nov. 29. 14:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szenteste rántott karfiol (vagy brokkoli), de nem a gerezdeket fogom panírozni, hanem megpróbálom elvágni az egész fejből szeleteket, kicsit háromszög alakúra, mintha halszelet formája lenne. Köretnek lehet hogy valami saláta lesz, pl. krumplisaláta, vagy kukoricasaláta. Karácsonykor rakott káposzta tetején fűszeres, sörélesztős, citromos rizstejszínnel. Sütik: gesztenyés, mákos bejgli, narancsos sütemény, isler. Szilveszterkor vegán hurka: pirított magáok összedarálva (tökmag, szotyi), valamilyen zöldség szintén darálva hozzá, csicseri liszttel összefogni, fűszerek, petrezselyem, póréhagyma, fokhagyma, sörélesztőpehely, ízlés szerint ki mivel szereti. Hozzá zöldséges rizs. Most egyelőre ezt gondoltam ki.
2015. dec. 1. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!