Vegák, nálatok mi szokott lenni a karácsonyi menü? : )
Tudom, még korán van ehhez, de épp megláttam egy ilyen kérdést más témakörben, és gondoltam megérdeklődöm.
Ötleteket várok, hogy mit lehetne készíteni, ami alkalomhoz illő és vega vagy vegán :)
Mindenki tapasztalatait szívesen várom!
nekem szokott lenni vega vendégem:
zöldségleves sok sok zöldségekkel (karfiol, brokkoli, répa, fehérrépa, gomba, karalábé, kelbimbo)
zöldséges rizibizi
gombapörkölt/karfiolpörkölt
desszert
fahéjas-vaniliáscukros sült alma
kókuszgolyó,
rizspuding
aszalványok, szárított füge
szilveszter:
lencseleves
lencsefőzelék zöldségfasírttal
lencsesaláta
lencsepüré
töltött alma dióval
Szia!
Nalunk Hugom a szakacs (miutan O meg en veganok vagyunk, Edesanyam vega, szoval Edeapamnak meg kellett adnia magat :) )
Ime a valasza:
24.-ei vacsora
- sütőtök krémleves
- rántott dolgok, ami attol fugg eppen mit veszunk: gomba, sütőttök (rozmaringos panirral) zucchine, patiszon, karfiol, krumplipüré es majonézes krumplisaláta.
Es aztan báigli!
25.-ei ebed:
- zöldségleves
- valami töltelek fele (attol fugg milyen kotyvaszt sikerul eloallitani :)), töltött gomba, petrezselymes rizs, ubi sali - meg az elozo naprol megmaradt majonézes krumpli sali :)
Ezeken kivul sokfele sos es edes hazi sutemeny (pogacsak, "sajtos" rudacskak, stb.) - termeszetesen mind vegan ;)
En meg vegan panettonet csinalok (Olaszorszagban nottunk fel), es esetleg mas vegan karacsonyi sutit amit a neten halaszok.
Én vagyok nálunk a vegetáriánus, és szerencsére mindig sikerül megoldanom, hogy legyen mit enni, mert egyrészt a családom rugalmas, és nem feltétlen ragaszkodnak a hagyományokhoz, így van mindig húsmentes opció is, másrészt kreatívan összeválogatom magamnak.
Idén lesz az első alkalom, hogy 24-én kettesben leszünk a párommal, így csak akkor főzök én. Megjegyzem a párom nagy húsevő.:) Szóval: neki sütünk kacsát egészben, párolt lilakáposztával, és rozmaringos krumplival, aztán csinálunk salátákat: majonézes, almás krumplisaláta, görög saláta, gyümölcs saláta, és ha lesz energiám, magamnak talán sütök pár rántott gombát/sajtot/ brokkolit. Nem bonyolítom túl, meg amúgy is elvagyok csak a salátákon is, mert nagyon szeretem őket. Sütiből meg ugye csak a zselatinnal/zsírral készülteket kerülöm el értelemszerűen. Mi csinálunk: sajtos rudakat, linzert, mandulás/ kókuszos kifliket, bounty szeletet. A 25-26-át szülőkkel töltjük, anyósomat ismerve ki fog tenni magáért.:) A család egy része nagy húsevő pároméknál, de mivel gondol rám is ezért lesznek rántott zöldségek/sajt, párolt zöldséggel, rizzsel, majonézes saláták, friss vegyes saláta. Szóval nem lesz gond, és eddigi években is megoldottam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!